De beste contentkalender 2021? De Magenda, natuurlijk!

Update 12/11/2020

De Magenda 2021 is dé beste inhaakkalender of contentkalander die er is!

Regelmatig schrijf ik blogs over wat ik professioneel doe en meemaak. Die blogs deel ik dan op sociale media. Tja, als copywriter in Gent hoor je schrijfopdrachten in de wacht te slepen en dat lukt niet als je jezelf niet af en toe in de kijker zet. Weet je waar ik mijn inspiratie haal voor veel socialemediaposts? In de Magenda van Magelaan, de allerbeste contentkalender 2021, ook wel inhaakkalender 2021 genoemd.

Van Magelaan gesproken: in hun blog over wat een grafisch ontwerper doet, staat mijn cartoon te pronken als voorbeeld dat een grafisch vormgever ook een sublieme tekenaar kan zijn. Ze zijn trouwens ook sterk in infografieken.

Mijn socialemediastrategie?

Drie keer per week post ik iets op Facebook. Dat kan een blog zijn, maar ook een post over iets wat ik heb meegemaakt of een verwijzing naar de actualiteit. Mijn posts gaan niet altijd over mezelf – spaar mij én mijn volgers! – maar behandelen uiteenlopende onderwerpen. Altijd en graag met humor. Waar ik mijn inspiratie haal? Uit kranten, het nieuws, de wereld van de muziek en de literatuur, de cultuur. Maar even vaak uit een socialemediakalender. En niet zomaar één, wel de aller-, aller- allerbeste in Vlaanderen en ver daarbuiten: de Magenda van Magelaan. Hoe ik weet dat die de beste is? Omdat ik eraan heb meegewerkt, tiens! Het goede nieuws? De nieuwe Magenda, contentkalender 2021 of inhaakkalender 2021, is voor iedereen beschikbaar in pdf-vorm.

Die inhaakkalender 2021 is er ook voor jou!

Kan die contentkalender 2021 jou ook van dienst zijn? Profiteer ervan! De Magenda is maar één klik verwijderd, je kan hem GRATIS downloaden op de website van Magelaan. Zeker doen!

Wat maakt deze contentkalender 2021 zo goed?

In de contentkalender 2021 staan de Dagen van… heel overzichtelijk en praktisch opgelijst. Rechttoe rechtaan, zonder poespas. De dagen zijn gewijd aan een bepaald thema, een verjaardag, een onderwerp waaraan je aandacht kan besteden. Eerlijk? Ik vind die inhaakkalender 2021 superhandig en efficiënt! Heb ik geen inspiratie, dan volstaat het om even de Magenda te openen. Binnen een paar seconden vind ik dan een onderwerp waarover ik iets kan posten. Indien het even kan met een humoristische inslag en een leuk bijbehorend beeld. Beelden haal ik trouwens vrijwel altijd van de gratis fotosite Pixabay. Prachtige foto’s vind je daar over van alles en nog wat, meer dan 1,6 miljoen stuks! De Magenda is een superhandig werkinstrument. Gedaan met last-minuteposts! Zodra het maandag is, bekijk ik welke Dagen van… eraan komen en weet ik meteen waar ik aandacht kan aan besteden.

Mijn favoriete maand in de Magenda? De novembermaand natuurlijk! Mijn verjaardag!

Veel succes en inspiratie gewenst!

En met deze positieve noot sluit ik af. Tot de volgende!

Deze blogger vind de juiste onderwerpen voor blogs.

© C’bon

Misschien ook geïnteresseerd in een van de onderstaande blogs?

4 redenen waarom je als ondernemer moet bloggen

4 redenen waarom je als ondernemer moet bloggen

Onverklaarbare toevalligheden? Daar bots ik regelmatig op

Onverklaarbare toevalligheden? Daar bots ik regelmatig op

Wist je dat een verfrissende sollicitatiebrief deuren opent?

Wist je dat een verfrissende sollicitatiebrief deuren opent?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Bieke Put

  Hé, dank je wel! Dit is net wat ik nodig had als inspiratie voor mijn socialemediaposts.

 • Christine

  Graag gedaan, Bieke!

 • Iris

  Superhandig. Wordt dit ook voor 2020 gemaakt?

 • Christine

  Dag Iris
  Wellicht wel! Ik houd je op de hoogte als de nieuwe eraan komt.

 • Iris

  Top! Dank je.

 • Carolien

  Leuk artikel! Hier kan ik wel iets mee. Leuke inspiratie voor sociale eedia.

  Ga zo door. 🙂 Groetjes, Carolien

 • Christine

  Dank je wel, Carolien.

 • Hannah

  Net ook gebruik van gemaakt. Mooie lay-out ook!

 • Christine

  Tof hebbeding, niet?