Stappenplan sollicitatiebrief

Heb je hulp bij het solliciteren nodig? Ik schrijf graag je brief. Hieronder vind je mijn stappenplan sollicitatiebrief.

Lees dit stappenplan sollicitatiebrief voor een goede sollicitatie

Stap na stap op weg naar jouw nieuwe job

Het lijkt misschien vreemd dat een wildvreemde een sollicitatiebrief voor jou schrijft. Gedeeltelijk is dat ook zo. Ik ken jou totaal niet, en een gesprek van een kwartiertje aan de telefoon of in levende lijve verandert daar niets aan. Het is voor mij echter onbegonnen werk om jou eerst grondig te leren kennen, en dan pas jouw sollicitatiebrief op maat te schrijven. Ik stel dan ook het volgende stappenplan voor.

Welke stappen in dit stappenplan sollicitatiebrief nemen we samen?

 1. Jij bezorgt me de vacature en de brief die je zou schrijven
  Vooraleer je dat doet, mag je me uiteraard altijd mailen, bellen, om meer info vragen. Maar uitleg geven in de mail mag ook.
 2. Waarom vraag ik jou zelf een basisbrief te schrijven?Hulp nodig bij je sollicitatiebrief?
  Omdat je schrijfstijl veel zegt over je persoonlijkheid. Jij kent jezelf, je wensen, je interesses en passies trouwens beter dan wie ook. Ik kan je cv grondig screenen, maar daardoor weet ik nog altijd niet wat jij graag doet, welk onderdeel van de job je het leukst vindt, wat je nastreeft in je verdere carrière.
 3. Wat moet er zeker in de brief staan?
  Vermeld de reden(en) waarom je solliciteert en som enkele van je goede punten op. En wees gerust, die heb je sowieso. Ga bij jezelf te rade.
 4. Ik herstructureer en herschrijf jouw brief
  Ik maak van jouw brief een exemplaar dat daadwerkelijk deuren opent en je een gesprek oplevert. Daarbij gebruik ik een schrijfstijl die aanleunt bij de jouwe, maar maak die net iets swingender en flitsender.
 5. Waarom ben ik zo zeker dat de brief deuren opent?
  Omdat ik weet wat werkgevers graag lezen en wat hen doet besluiten om je uit te nodigen voor een gesprek. Noem het een combinatie van ervaring, empathie én commercieel talent: ik verkoop jou.

Investeer in je toekomst en zet nu die eerste stap

Niet overtuigd? Ik verwijs graag naar mijn stoefhoek en mijn blog over tevreden Davy. Zelf getalenteerd copywriter, maar zonder commercieel talent. Ook hem heb ik graag geholpen.

Mijn prijzen nog even op een rijtje

Ik herschrijf je brief en maak die overtuigendIk schrijf jouw overtuigende brief Ik herschrijf je Engelse sollicitatiebrief

Nog meer hulp bij het solliciteren nodig? Alternatief stappenplan

Lijkt het je onmogelijk om zelf een brief te schrijven – en dat kan, want net daarvoor zoek je mijn hulp –  dan schrijf ik je brief vertrekkende van een leeg blad. Dat vraagt iets meer tijd, dus de prijs ligt iets hoger. In dat geval verwacht ik van jou een uitgebreide mail met feedback, redenen waarom je de job wilt, waarom je op zoek bent naar een (nieuwe) job, je positieve kanten, je professionele loopbaan in een notendop. Dat alles geef ik dan een plaats in een mooie en overtuigende brief.

Ook met een Engelse brief kan ik je helpen. Als master Germaanse filologie NL-EN met 25 jaar (lees)ervaring benadert mijn kennis van het Engels die van een native. Is trouwens al gebleken uit verschillende taaltests.

Neem nu contact met me op en dan brengen we dat stappenplan sollicitatiebrief meteen in de praktijk.

Misschien ben je geïnteresseerd in de volgende blogs over solliciteren?

Hoe solliciteren?

Goede sollicitatiebrief opent deuren – C’bon helpt

100% tevreden sollicitanten moet je verdienen!

Extraverte sollicitatie voor introverte dame

%d bloggers liken dit: