Wanneer zet je de stap naar een nieuwe website?

Je denkt aan een nieuwe website omdat de webstek die je hebt dringend aan vernieuwing toe is? Omdat die negatief afsteekt tegenover de prachtexemplaren van je concurrenten?

Hieronder leg ik je uit wanneer het volstaat je website even grondig aan te pakken en wanneer je die het best helemaal vernieuwt.

(Even letterlijk tussen haakjes, in beide gevallen kan C’bon je helpen. Samen met een collega-specialist webdesign realiseer ik mooie én professionele websites die makkelijk terug te vinden zijn in Google. Een voorbeeld? Wat denk je van De Cijferraad? Website van een boekhouder in Gentbrugge.)

Wanneer heb je een nieuwe website nodig? Als je ja zegt op deze vijf issues.
Wanneer zet je het best de stap naar een nieuwe website?

Vijf redenen voor een nieuwe website

Er zijn er meer hoor, maar als je bij de onderstaande redenen ‘ja’ zit te knikken, dan denk ik dat het hoog tijd is dat je de stap zet naar een nieuw exemplaar.

1. Je website is al meer dan vijf jaar oud

Weet je wat dé gouden regel is? Dat je je website zeker na drie jaar een stevige update geeft. Is je website ouder dan vijf jaar, dan is niet zozeer een remake, maar wel een volledig nieuwe website aangewezen. Nodig, niet alleen voor je klanten, maar ook vanuit technisch oogpunt. Het internet blijft immers evolueren en veranderen. Constant en voortdurend. Stilstaan is in volle vaart achteruit gaan.

Oude man kijkt bezorgd naar een oude website.
Is je website ouder dan vijf jaar? Dan is die vrijwel bejaard!

2. Je website is niet mobielvriendelijk

Is je website niet aangepast voor mobiel? Schaalt die niet mee met alle soorten apparaten, van smartphone over tablet tot het grootste computerscherm? In dat geval moet je ZEKER en zelfs METEEN overstappen naar een nieuwe website. Google straft je immers af als je website niet mobielvriendelijk is en toont die zelfs niet meer in de zoekresultaten. Anderzijds neemt het aantal smartphonegebruikers nog steeds dagelijks toe. Op dit ogenblik zijn de mobiele bezoekers al ronduit in de meerderheid. Past je website zich niet aan aan het formaat van het apparaat waarop ze kijken, dan zijn ze weg. Meteen, onmiddellijk én voor altijd. Lees, je ziet ze niet meer terug. Tel uit je verlies!

3. Je website laadt ontieglijk traag

Stel je eens in de plaats van een bezoeker. Je bezoekt een website via je vaste computer of smartphone en die blijft maar laden. Hoe frustrerend is dat! Wie twee tot maximaal vier seconden moet wachten tot hij een website te zien krijgt, die is weg en alweer voorgoed. Niemand is zo ongeduldig als de hedendaagse surfer. Test eens de snelheid van je website op pc en op mobiel. Slechte cijfers? Dan denk je het best aan een nieuwe website! De C’bon-website scoort 99% op desktop en 75% op mobiel!

Ik heb nog geen nieuwe website nodig. Mijn score van 99 is subliem.

4. Je website heeft geen degelijke CMS

Je hebt je website jaren geleden laten programmeren door een derde partij? Heeft die de volledige controle in handen en weigert hij die uit handen te geven? Moet je voor de kleinste aanpassing – een woord, zin, beeld, alinea, nieuw bericht op je website – een beroep doen op zijn interventie, uiteraard tegen een serieus prijskaartje? Een nieuwe website lost al deze nadelen in één klap op. De moderne websites werken met gebruiksvriendelijke en eenvoudige CMS-systemen waardoor je gemakkelijk zelf zaken aanpast. Budgetvriendelijk is deze oplossing zeker.

5. Je website valt in het water vergeleken bij de concurrentie

Bekijk je website eens met een kritisch oog. Wat vind je ervan? Oubollig, ouderwets, lelijke foto’s en dito lettertype? Merk je duidelijk het verschil met de prachtwebsites van je concurrenten? Tja, als jij het zelf al ziet, dan doen ook je potentiële klanten dat. Vergeet niet dat je website vaak het eerste is waar mensen op terechtkomen als ze op zoek zijn naar je aanbod, dienst of product. Die eerste indruk is o zo belangrijk! Voordat je het weet, zijn je bezoekers weg. Wellicht op weg naar de concurrentie. Zwaai maar met het handje.

Een nieuwe website doet de websites van de concurrenten verbleken.
Valt je website in het water als je die vergelijkt met de concurrentie?

Klop aan bij C’bon voor een nieuwe website!

Mijn ervaren collega in webdesign en ikzelf als SEO-copywriter realiseren de mooiste professionele websites die de concurrentie ver achter zich laten.

Superaantrekkelijke websites die:

  1. snel laden
  2. aangepast zijn voor mobiel,
  3. werken met een eenvoudige CMS waar zelfs het kleinste kind mee overweg kan.

Inderdaad, elke aanpassing aan je website wordt poepsimpel en spotgoedkoop, net omdat je het zelf doet en niet langer afhankelijk bent van een derde partij. Bovendien is de copy volledig SEO-geschreven, zodat je beter vindbaar wordt in de zoekmachines.

Referenties nodig?

Nog meer redenen nodig?

Waar wacht je nog op om de stap te zetten naar een nieuwe website? Neem contact op met C’bon. Dat kan ook via e-mail. Samen verzetten we bergen! Servicegericht en communicatief als we zijn.

© C’bon

Ook geïnteresseerd in een van onderstaande blogs?

Waarom je als ondernemer je KernTalenten moet kennen!

Waarom je als ondernemer je KernTalenten moet kennen!

SEO-copywriting, wat een uitdagende klus!

SEO-copywriting, wat een uitdagende klus!

4 redenen waarom je als ondernemer moet bloggen

4 redenen waarom je als ondernemer moet bloggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *