C’bon? C’est si bon

Cartoonkopje C'bon of c-bon - Christine Bonheure

En ik ben in het echt nog mooier! Bedenk hier een zeer ironische smiley bij.

C’bon en de weg ernaartoe

Geef toe, Christine Bonheure is wat lang om te gebruiken als bedrijfsnaam, niet? Mijn zoektocht naar een korte, goed klinkende naam leverde C’bon op. Ligt makkelijk in de mond, verwijst naar de Franse uitdrukking en heeft dezelfde positieve connotatie, toch? Wat C’bon doet, doet C’bon goed. Ook de pers heeft die mening. Lees gerust volgende artikels mee:

Mijn eigen interimbureau

Twintig jaar lang ben ik als licentiate Germaanse Filologie (NL/EN) van job naar job gegaan. Alle jobs hadden te maken met taal, communicatie en coördinatie. Na mijn dertiende (?) job – ik zou ze toch eens moeten tellen – creëerde ik in 2014 mijn eigen job. Eerlijk? Ik had dat veel vroeger moeten doen. Mijn professionele voorgeschiedenis vind je op LinkedIn.

Van job naar job

C'bon? C'est si bon. Het motto van tekstbureau C'bon

C’bon? C’est si bon.

Omdat ik vind dat je in je leven – en bij uitbreiding dus ook in je job – vooral gelukkig moet zijn. Want alleen zo doe je je werk met plezier én goed. Bovendien heb ik altijd al een bloedhekel gehad aan routine. Voor mij was regelmatig van job veranderen niet minder dan een levensnoodzaak. En eigenlijk is al die variatie alleen maar positief uitgedraaid.  Ik leerde telkens andere mensen kennen en ontwikkelde nieuwe vaardigheden. Het leverde me een open geest op, een enorme flexibiliteit en een goede mensenkennis.

En persoonlijk?

Ik ben al 29 jaar getrouwd met een relatief fijne man, Boudewijn. Hij en ik hebben twee prachtige dochters op de wereld gezet: Hannah, 26 jaar, master archeologie en cultuurmanagement en nu actief als archeoloog; en Maya, 24, studente criminologie. De liefste kat ter wereld heette Siepie en die woonde bij ons in huis, bijna achttien jaar lang, tot 18 december 2015. De dag nadat ze stierf vond ik een zwart-wit gevlekt poesje in de tuin. Een cadeautje van Siepie? Hij kreeg de naam Kattie. Samen met de meest asociale kat ter wereld, Juul, en ondertussen ook met Witje, onze tweede geadopteerde zwerfkat, vormt hij een mooi trio. Frodo is onze nieuwste aanwinst: een vrouwelijke border collie en zo’n schatje! Ze mag blijven!

Weet je waar ik van houd?

Enorm veel van muziek (ik ben gepassioneerd door Sufjan Stevens! en Bert Dockx!, en zweer bij indiemuziek), literatuur (John Irving! Murakami! Jane Austen! Jeroen Brouwers!), theater (Josse De Pauw!) en een goede romantische film (The Painted Veil!, The Jane Austen Book Club!). Voor een fijn gesprek met vrienden, al dan niet op café, laat ik ongeveer alles vallen. 

C'bon, copywriter met passie voor muziekDeze mixlijst op Spotify wordt wekelijks aangepast aan mijn muzikale smaak:

2 Responsesso far.

  1. […] dan schakel je gewoon iemand in die het wel kan. Voor het schrijven van blogs doe ik een beroep op Christine Bonheure van C’bon. Zij heeft niet alleen een gouden pen, ze is ook gespecialiseerd in SEO (of […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: