Motivatiebrief schrijven

Overtuigende motivatiebrief nodig? Doe een beroep op C'bon. Succes gegarandeerd.
Ervaren. Empathisch. Ervaringsdeskundig. Eerlijk.

Twee jaar geleden stelde Davy me – heel beleefd – de volgende vraag: “Christine, wil je alsjeblief mijn motivatiebrief schrijven?” Davy is zelf copywriter, maar zichzelf verkopen? Dat lukte maar niet. Ik heb hem uiteraard geholpen, graag!

Het resultaat en zijn reactie mochten er zijn: “Jouw sollicitatiebrief bevat blijkbaar die magic touch die rekruteerders over de streep trekt. Bij nagenoeg elke brief die ik uitstuurde kreeg ik antwoord, meestal razendsnel én positief.”

Staat jouw droomjob in de aanbieding?

Je wilt die binnenrijven, maar je vindt een motivatiebrief schrijven aartsmoeilijk? Laat mij je helpen! Ik maak van jouw versie een overtuigende sollicitatiebrief die deuren opent.

Hoe ik daar zo zeker van ben? Omdat ik wéét wat werkgevers doet beslissen om jou uit te nodigen voor een gesprek. Noem het een combinatie van uiteenlopende professionele ervaringen, veel empathie en een vlotte pen. Toen ik C’bon opstartte, mijn eigenste content bureau in Gent, had ik er al dertien jobs en nog veel meer sollicitaties op zitten. Overal waar ik me ging voorstellen hoorde ik hoe goed en opvallend mijn brief wel was. Zo’n brief schrijf ik graag voor jou.

Waarom ik je help bij het motivatiebrief schrijven?

Omdat niet iedereen het talent heeft om via een brief de HR-manager van zijn meerwaarde te overtuigen. Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand met enorm veel potentieel er niet in slaagt zich te gaan voorstellen omdat hij zichzelf niet schriftelijk weet te verkopen. Dat is doodzonde en verkwisting van talent.

Daarom help ik je, graag, met een vlotte commerciële brief die er uitspringt, die durft en overtuigt en je persoonlijkheid en motivatie in de verf zet. En dat alles in vlekkeloos Nederlands. Lees je het wel goed? Een commerciële brief? Inderdaad, ik verkoop jou via een overtuigende motivatiebrief of sollicitatiebrief.

Hoe hoe ik te werk bij het motivatiebrief schrijven? Stap per stap uitgelegd.
Stap na stap op weg naar een nieuwe start.

Wil je zelf je motivatiebrief schrijven?

Dat kan natuurlijk ook! Hier vind je alvast een aantal tips die je vertellen hoe je een effectieve sollicitatiebrief schrijft, of een goede sollicitatiebrief tout court. De eerste keer is altijd wat moeilijk, maar je leert het gelukkig snel.

+ In je brief solliciteer je zo overtuigend mogelijk en speel je je persoonlijkheid uit. Ook als introvert persoon kan je een extraverte brief schrijven.
+ Geef in je brief géén droge opsomming van je cv. Daar dient het cv voor. Hier vind je alvast wat efficiënte cv-tips.
+ Ik heb het ook over de openingszin van je motivatiebrief en de afsluiting ervan. Overtuigen doe je met een afsluitende call-to-action. Gewoon durven!
Enkele beregoede tips om zelf je motivatiebrief te schrijven...
Hier vind je alvast een aantal beregoede tips om zelf je motivatiebrief te schrijven…
Kan je het niet zelf, dan help ik graag.

En hier vind je een goed voorbeeld van een spontane sollicitatiebrief. Die heb ik ooit zelf gebruikt, mét succes!

Op zoek naar nog meer info over de perfecte sollicitatiebrief opbouw?

Stappenplan – Hoe ga ik te werk bij het schrijven van je motivatiebrief?

Het lijkt misschien vreemd dat een wildvreemde een sollicitatiebrief voor jou schrijft. Gedeeltelijk is dat ook zo. Ik ken jou niet, en een gesprek van een kwartiertje aan de telefoon of in levende lijve verandert daar niets aan. Ik stel het volgende stappenplan voor om tot een sollicitatiebrief op maat te komen.

 1. Jij bezorgt me de vacature en de brief die je zou schrijven
  Vooraleer je dat doet, mag je me uiteraard altijd mailen, bellen, om meer info vragen. Maar uitleg geven in de mail mag ook.
 2. Waarom vraag ik jou zelf een basisbrief te schrijven?
  Omdat je schrijfstijl veel zegt over je persoonlijkheid. Jij kent jezelf, je wensen, je interesses en passies trouwens beter dan wie ook.
 3. Wat moet er zeker in de brief staan?
  Vermeld de reden(en) waarom je solliciteert en som enkele van je goede punten op. En wees gerust, die heb je sowieso.
 4. Ik herstructureer en herschrijf jouw brief
  Ik maak van jouw brief een exemplaar dat daadwerkelijk een gesprek oplevert. De schrijfstijl leunt aan bij de jouwe, maar wordt net iets swingender.
 5. Lukt het motivatiebrief schrijven helemaal niet?  
  Dan schrijf ik je sollicitatiebrief volledig zelf. Wat verwacht ik dan van jou? Een uitgebreide mail met feedback, de redenen waarom je de job wilt, waarom je op zoek bent naar een (nieuwe) job, je positieve kanten en je cv.

Ook met een Engelse brief kan ik je helpen. Als master Germaanse filologie NL-EN met 30 jaar (lees)ervaring benadert mijn kennis van het Engels die van een native. Dat is trouwens al gebleken uit verschillende taaltests.

Motivatiebrief schrijven: mijn prijzen op een rijtje

Je motivatiebrief laten schrijven? Dit zijn de tarieven van C'bon. Overtuigende brieven.
Ik bezorg je een overtuigende sollicitatiebrief, steeds verrassend, altijd voordelig.

Zet NU de eerste stap naar een nieuw en beter leven! Investeer in je toekomst en laat deze copywriter sollicitatiebrieven je motivatiebrief schrijven. Wees gerust, ik bijt nooit en antwoord altijd heel beleefd! Ik geef je graag een persoonlijk duwtje in de rug: hier vind je massa’s jobs.

Geloof je me niet? Lees er deze leuke stoefblog maar eens op na: 100% tevreden sollicitanten moet je verdienen.

PS: ik specialiseer me ook als copywriter SEO.

Motivatiebrief nodig? Ik schrijf die graag voor jou!
Je droomjob komt alvast een pak dichterbij.

Christine, het is je weer gelukt. Een goeie blog af te leveren die vlot leest, inhoudelijk helder is én scoort voor SEO.

Leander De Cauter

CEO Magelaan