Motivatiebrief schrijven

Je droomjob staat in de aanbieding, je wilt die binnenrijven, maar je vindt een motivatiebrief schrijven aartsmoeilijk? Laat mij je helpen! Ik maak van jouw versie een overtuigende sollicitatiebrief die deuren opent.

Hoe ik daar zo zeker van ben? Omdat ik wéét wat werkgevers doet beslissen om jou uit te nodigen voor een gesprek. Noem het een combinatie van uiteenlopende professionele ervaringen, veel empathie en een vlotte pen. Toen ik C’bon opstartte had ik er al dertien jobs en nog veel meer sollicitaties op zitten. Overal waar ik me ging voorstellen hoorde ik hoe goed en opvallend mijn brief wel was. Zo’n brief schrijf ik graag voor jou.

Lees er gerust de getuigenis van copywriter (!!!) Davy even op na.

Waarom ik je help bij het motivatiebrief schrijven?

Omdat niet iedereen het talent heeft om via een brief de HR-manager van zijn meerwaarde te overtuigen. Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand met enorm veel potentieel er niet in slaagt zich te gaan voorstellen omdat hij zichzelf niet schriftelijk weet te verkopen. Dat is doodzonde en verkwisting van talent.

Daarom help ik je, grààg, met een vlotte commerciële brief die er uitspringt, die durft en overtuigt en je persoonlijkheid en motivatie in de verf zet. En dat alles in vlekkeloos Nederlands. Lees je het wel goed? Een commerciële brief? Inderdaad, ik verkoop jou via een overtuigende motivatiebrief of sollicitatiebrief. Je kan het uiteraard ook altijd zelf proberen. Hier vind je een aantal tips die je vertellen hoe je een effectieve sollicitatiebrief schrijft.

Hoe hoe ik te werk bij het motivatiebrief schrijven? Stap per stap uitgelegd.
Stap na stap op weg naar een nieuwe start.

Hoe ga ik te werk?

Het lijkt misschien vreemd dat een wildvreemde een sollicitatiebrief voor jou schrijft. Gedeeltelijk is dat ook zo. Ik ken jou niet, en een gesprek van een kwartiertje aan de telefoon of in levende lijve verandert daar niets aan. Ik stel het volgende stappenplan voor om tot een sollicitatiebrief op maat te komen.

 1. Jij bezorgt me de vacature en de brief die je zou schrijven
  Vooraleer je dat doet, mag je me uiteraard altijd mailen, bellen, om meer info vragen. Maar uitleg geven in de mail mag ook.
 2. Waarom vraag ik jou zelf een basisbrief te schrijven?
  Omdat je schrijfstijl veel zegt over je persoonlijkheid. Jij kent jezelf, je wensen, je interesses en passies trouwens beter dan wie ook.
 3. Wat moet er zeker in de brief staan?
  Vermeld de reden(en) waarom je solliciteert en som enkele van je goede punten op. En wees gerust, die heb je sowieso.
 4. Ik herstructureer en herschrijf jouw brief
  Ik maak van jouw brief een exemplaar dat daadwerkelijk een gesprek oplevert. De schrijfstijl leunt aan bij de jouwe, maar wordt net iets swingender en flitsender.
 5. Lukt het motivatiebrief schrijven helemaal niet?  
  Dan schrijf ik je sollicitatiebrief volledig zelf. Wat verwacht ik dan van jou? Een uitgebreide mail met feedback, de redenen waarom je de job wilt, waarom je op zoek bent naar een (nieuwe) job, je positieve kanten en je cv.

Ook met een Engelse brief kan ik je helpen. Als master Germaanse filologie NL-EN met 30 jaar (lees)ervaring benadert mijn kennis van het Engels die van een native. Dat trouwens al gebleken uit verschillende taaltests.

Motivatiebrief schrijven: mijn prijzen op een rijtje

Mijn tarieven voor het motivatiebrief schrijven? Van 60 euro voor een Nederlandse tot 120 euro voor een Engelse.
Ik bezorg je een overtuigende sollicitatiebrief, steeds verrassend, altijd voordelig.

Zet nu de eerste stap naar een nieuw en beter leven! Investeer in je toekomst en laat mij je motivatiebrief schrijven.Wees gerust, ik bijt nooit en antwoord altijd heel beleefd!

C’bon helpt je vooruit, met veel empathie, nog meer ervaring én massa’s schrijftalent!

Kristien Van Cauwenberge

Ken je KernTalenten-coach