• Openingszin van je motivatiebrief? Zo ontzettend belangrijk!

  Originele openingszin van je motivatiebrief doet het

  Zo’n ogen trok ik toen ik die contactadvertentie zag passeren op LinkedIn.

  De openingszin van je motivatiebrief is zo ontzettend belangrijk! Vorige week trok ik zo’n ogen toen ik op LinkedIn een post zag voorbijkomen van een zekere Thomas. Deze leerkracht, eventmanager en dj was op zoek naar een knappe vrouw met een BH-cup van “meer dan een handje vol”. Was LinkedIn nu ook al een datingbureau geworden? Achter de meer lezen-knop kwam de aap uit de mouw. Thomas vermeldde droogjes dat een job als eventmanager even welkom was. “Missie geslaagd”, antwoordde ik, “want hiermee vang je drie vliegen in één klap: je valt op, toont je persoonlijkheid en laat meteen weten dat je een job zoekt. Dat noem ik pas overtuigend solliciteren!”

  Missie zeker geslaagd

  Ik schrijf jouw overtuigende sollicitatiebrief

  Lukt het niet zelf? Dan help ik je graag, én betaalbaar!

  Petidis kreeg ontzettend veel likes, waaronder een vijftal leads voor potentiële jobs. Mijn gedacht? Knap, origineel, opvallend en indrukwekkend aangepakt! Diezelfde aanpak gebruik ik ook voor mijn sollicitatiebrieven. Brieven die ik vroeger voor mezelf schreef, en nu voor anderen. Ze vallen stuk voor stuk op, schudden de lezer wakker, maken een goede indruk en zetten tegelijk iemands persoonlijkheid in de kijker. Kort en bondig geschreven, altijd volgens dezelfde structuur in vier alinea’s:

  Meer hoeft dat niet te zijn. Niet de kwantiteit telt, wel de kwaliteit, én de motivatie en persoonlijkheid die de brief uitstraalt.

  Openingszin van je motivatiebrief: doe die knallen

  Een goede start is alles. Zorg dus voor een opvallende openingszin van je motivatiebrief, zo een waar de goesting van afdruipt. Wie je brief leest heeft meteen meer aandacht voor jouw brief. Je eerste alinea moet indruk maken, maar ook de rest van je brief moet getuigen van persoonlijkheid. Toon wat lef, start je motivatiebrief zo creatief mogelijk en schud de persoon die je brief leest wakker.

  Vergeet clichézinnen als: “Naar aanleiding van de advertentie wil ik reageren op de functie van…” Zo saai, vervelend en al een miljoen keer gebruikt. Mijn tip? Verwijs meteen al in de onderwerpregel van de e-mail naar de vacature waarop je reageert. In de de eerste alinea kom je dan meteen to the point: WAAROM wil je de job? Maak de reden waarom je solliciteert meteen duidelijk. Maak dus werk van een opvallende openingszin van je motivatiebrief.

  Zoek die niet te ver

  Ga bij jezelf te rade waarom je de job wilt en wees eerlijk. Schrijf je redenen en goesting voor de job neer zonder ook maar een moment te aarzelen. Smijt in eerste instantie alles op papier. Sleep er alle mogelijke factoren bij die in aanmerking komen. Pas later schaaf je bij. Je selecteert de meest aansprekende redenen en maakt er mooie, overtuigende en zinnen vol goesting van. Vergeet niet, die openingszin van je motivatiebrief moet vooral overtuigen. En hou het kort: vier alinea’s op één A4 voor de hele brief is ruim voldoende.

  Reacties zijn zoals altijd welkom, graag zelf. Kan ook in een persoonlijk bericht.

  © C’bon

  Ook geïnteresseerd in een van mijn vorige sollicitatieblogs?

   

  Extraverte sollicitatie voor introverte dame

  Je somt toch je cv niet op in je sollicitatiebrief!

  Persoonlijkheid o zo belangrijk in je sollicitatiebrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: