De beste contentkalender 2023? De Magenda, natuurlijk!

Update 24/12/2022

Regelmatig schrijf ik blogs over wat ik professioneel doe en meemaak. Die blogs deel ik dan op sociale media, en daarnaast verzin ik nog heel wat leuke posts. Weet je waar ik vaak mijn inspiratie haal? In de Magenda van Magelaan, de allerbeste contentkalender 2023, of inhaakkalender 2023 voor de Nederlanders onder ons.

Tja, als copywriter in Gent hoor je schrijfopdrachten in de wacht te slepen. Dat lukt alleen maar als je jezelf af en toe in de kijker zet op sociale media zoals Facebook, LinkedIn en Instagram. Ik twitter niet.

Magelaans Magenda is de perfecte tool voor content creators zoals ik die voorop willen blijven lopen en hun socialemediaposts ruim op voorhand willen inplannen. Dat is trouwens een fijne manier om te werken.

De kalender biedt je een uitgebreid en duidelijk overzicht van alle komende evenementen, feestdagen en andere belangrijke data die je kan gebruiken als inspiratie om content te creëren. Zodra je hem gebruikt merk je het meteen, de kalender is een enorme hulp bij het maken van boeiende posts die de aandacht van je publiek trekken.

En weet je wat nog het beste deel? De Magenda is volledig gratis en heel gemakkelijk te gebruiken.

Van Magelaan gesproken: in hun blog over wat een grafisch ontwerper doet, staat mijn cartoon te pronken als voorbeeld dat een grafisch vormgever ook een sublieme tekenaar kan zijn. Ze zijn trouwens ook sterk in infografieken. En ze hebben sinds deze week een gloednieuwe website!

De Magenda 2023, de contentkalender 2023 van Magelaan, ook wel inhaakkalender 2023 genoemd
Dé enige echte Magenda van Magelaan, nu van het jaar 2023!

Mijn strategie op sociale media baseer ik op deze contentkalender 2023

Drie keer per week post ik iets op Facebook. Dat kan een blog zijn, maar ook een post over iets wat ik heb meegemaakt of een verwijzing naar de actualiteit. Mijn posts gaan niet altijd over mezelf – spaar mij én mijn volgers! – maar behandelen uiteenlopende onderwerpen. Altijd en graag met humor.

Waar ik mijn inspiratie haal? Uit kranten, het nieuws, de wereld van de muziek en de literatuur, de cultuur. Maar even vaak uit een handige contentkalender.

En niet zomaar één, wel de aller-, aller- allerbeste in Vlaanderen en ver daarbuiten: de Magenda van Magelaan. Hoe ik weet dat die de beste is? Omdat ik eraan heb meegewerkt! Het goede nieuws? De nieuwe contentkalender 2023 of inhaakkalender 2023 is voor iedereen beschikbaar in pdf-vorm.

Wat maakt deze inhaakkalender 2023 zo goed?

In de goede contentkalender 2023 staan de Dagen van… heel overzichtelijk en praktisch opgelijst. Rechttoe rechtaan, zonder poespas. De dagen zijn gewijd aan een bepaald thema, een verjaardag, een onderwerp waaraan je aandacht kan besteden.

Eerlijk? Ik vind die Magenda superhandig en efficiënt! Heb ik geen inspiratie, dan volstaat het om hem te openen. Binnen een paar seconden vind ik dan een onderwerp waarover ik iets kan posten. Indien het even kan met een humoristische inslag en een leuk bijbehorend beeld.

Beelden haal ik trouwens vrijwel altijd van de gratis fotosite Pixabay. Prachtige foto’s vind je daar over van alles en nog wat, meer dan 1,6 miljoen stuks!

De Magenda is een superhandig werkinstrument. Gedaan met last-minuteposts! Zodra het maandag is, bekijk ik welke Dagen van… eraan komen en weet ik meteen waar ik aandacht kan aan besteden.

Een pagina uit de Magenda 2023
November 2023, mijn maand! Altijd mijn maand.

Conclusie?

Deze globale contentkalender 2023 is een geweldig hulpmiddel voor iedereen die georganiseerd werkt en up-to-date wil blijven. Het geeft een compleet overzicht van de Dagen van… in een gemakkelijk te volgen formaat, zodat je snel iets kunt vinden om over te posten. Bovendien is het gratis! Met meer dan 1,6 miljoen beschikbare afbeeldingen op Pixabay heb je nooit een tekort aan ideeën of beeldmateriaal.

Plan je graag vooruit? Dat vind je deze inhaakkalender 2023 zeker geweldig. Je kan de komende dagen bekijken en jouw posts en juiste content daarop afstemmen. Op die manier heb je altijd iets relevants en interessants om over te posten.

Wil je georganiseerd en up-to-date blijven? Dan is de Magenda een hulpmiddel van onschatbare waarde!

Veel succes en inspiratie gewenst!

En met deze positieve noot sluit ik af. Tot de volgende!

Deze blogger vind de juiste onderwerpen voor blogs.


© C’bon

Misschien ook geïnteresseerd in een van de onderstaande blogs?

Waarom bloggen als ondernemer? Om deze vier redenen

Waarom bloggen als ondernemer? Om deze vier redenen

Serendipiteit? Kom ik vaak tegen!

Serendipiteit? Kom ik vaak tegen!

Wist je dat een verfrissende sollicitatiebrief deuren opent?

Wist je dat een verfrissende sollicitatiebrief deuren opent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Bieke Put

  Hé, dank je wel! Dit is net wat ik nodig had als inspiratie voor mijn socialemediaposts.

  • Christine

   Graag gedaan, Bieke!

 • Iris

  Superhandig. Wordt dit ook voor 2020 gemaakt?

  • Christine

   Dag Iris
   Wellicht wel! Ik houd je op de hoogte als de nieuwe eraan komt.

   • Iris

    Top! Dank je.

 • Carolien

  Leuk artikel! Hier kan ik wel iets mee. Leuke inspiratie voor sociale eedia.

  Ga zo door. 🙂 Groetjes, Carolien

  • Christine

   Dank je wel, Carolien.

 • Hannah

  Net ook gebruik van gemaakt. Mooie lay-out ook!

  • Christine

   Tof hebbeding, niet?