Waarom ik een tevreden content creator ben

Nieuws vers van de pers. Ik heb besloten mijn logo aan te passen en de term content creator in de baseline te gebruiken in plaats van storyteller. Want, beste lezer, dat is precies wat ik ben en doe.

C'bon is een tevreden content creator
Zo tevreden dat ik ben als content creator! Big big big smile!

In het verleden heb ik mezelf vaak omschreven als freelance copywriter, SEO-copywriter, SEO-tekstschrijver, ghostblogger of tekstschrijver blogs. Maar de Engelse term content creator vind ik eigenlijk nog beter omdat die zo helder en duidelijk zegt wat ik doe. En dat is inderdaad vooral inhoud of content creëren met een oog voor SEO. Aan contentcreatie SEO doen dus.

Maar om welke inhoud gaat het dan? Artikels? Online content? Video’s? Postjes op Facebook en andere kanalen? Filmpjes op YouTube? Blogs schrijven?

In deze blog leg ik eenvoudig uit wat een content creator is en wat die precies doet. En helemaal op het eind lees je wat je qua kennis en persoonlijkheid nodig hebt om een goed exemplaar te worden.

Het Engels heeft daar trouwens zo’n heel mooie uitdrukking voor:

“What does it take to be a good content creator?”

Content creator betekenis?

Eigenlijk is het zo simpel als pompwater. Een content creator creëert aantrekkelijke content of inhoud, al dan niet geschreven en al dan niet voor digitale media.

 • Online denk ik aan unieke content voor blogs, digitale nieuwsbrieven, posts op sociale netwerken, video’s, ebooks, infographics…
 • Ofline denk ik dan weer aan tijdschriftartikels, brochures, columns… Wist je trouwens dat ik enorme fan ben van de columns van Maud Vanhauwaert in De Morgen? Wat een woordkunstenares is me dat!

Als digitale alleskunner ben je actief in online of digital marketing en werk je voor opdrachtgevers, merken, bureaus, publicaties en bedrijven. Meestal richt je je op een specifieke doelgroep in een specifieke situatie.

En waar schrijf je over of wat maak je? Je content wordt bepaald door wie met wie communiceert en hoe ze dat doen. Het kan trouwens van alles zijn, van sms’jes, over e-mails, socialemediaposts, infografieken en blogs tot zelfs video content.

Heel kort waarom ik zo tevreden ben als content creator SEO?

Zoals je kan lezen op mijn contactpagina is het vooral variatie die me drijft. Werken als content creator gespecialiseerd in SEO is me op het lijf geschreven. De digitale wereld verandert immers voortdurend en de daarbij aangeboden content dus ook. I like!

Contentcreatie is echt een baan van de toekomst. Door mijn klanten inhoud van hoge kwaliteit te bieden help ik hen aan een hogere positie in Google en dus een betere zichtbaarheid online. Op die manier help ik hen hun doelen te bereiken en steeds beter te doen.

Maar vooral kan ik me elke dag opnieuw verdiepen in nieuwe onderwerpen en thema’s, en dat is ideaal voor een leergierig persoon als ikzelf. Ik vind het heel fijn te werken in een sector die me elke dag inspireert én me ertoe aanzet mijn verstand te gebruiken.

Mijn dada? SEO-blogs geschreven op basis van zoekmachinemarketing.

Contentmakers vind je werkelijk overal

Contentmakers vind je op Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, Snapchat, LinkedIn. Je hoeft zelfs geen eigen website te hebben aangezien er zoveel manieren zijn om content te creëren.

Je kan:

 • waardevolle content maken en die op een andere site publiceren,
 • een gastartikel schrijven voor de blog van een ander,
 • een video indienen bij een populair YouTube-kanaal,
 • of een Facebook-groep starten en anderen uitnodigen om lid te worden.

Er bestaan ook veel soorten content creators. Je mag zelfs stellen dat elke blogger, influencer en Instagrammer een contentmaker is.

Jij bent er trouwens ook één. Want ook jij deelt zaken online, creëert inhoud en plaatst de hele dag door visuele content in de vorm van foto’s en video’s, artikelen, blogs, commentaren en tweets.

Wat is nu het verschil met een professionele content creator SEO?

Het grote verschil? Een professionele maker van content creëert en plaatst je digitale inhoud op sites en platforms tegen betaling. Die verdient er dus het beleg op de boterham mee. En dat, mijn beste lezer, smaakt elke dag opnieuw zo ontzettend goed! Ik kan het weten, want ook ik ben zo’n professional.

Een professionele contentmaker pakt de zaken zeer deskundig aan.

 • Een professionele blogger of vlogger besteedt uren aan het schrijven van een blog of het maken van een video.
 • Een influencer werkt enorm hard om een boeiende campagne op sociale media te maken.
 • En een journalist besteedt soms dagen aan het onderzoeken en schrijven van een verhaal.

Maar hoeveel tijd en moeite je ook in een stuk nieuwe content steekt, het einddoel is altijd hetzelfde: entertainen, informeren, inspireren, overtuigen of onderwijzen.

Ook influencers zijn content creators. Zij werken uren aan een post.
Ook influencers zijn belangrijke want opvallende content creators.

Welke succesvolle eigenschappen heeft een contentmaker?

Je moet vooral effectief kunnen communiceren en dat is helaas niet aan iedereen gegeven. Want schrijven is een kunst. Die visie heb ik al eerder uiteengezet in mijn blog ‘grootste ergernissen als copywriter‘.

Het leven van een professionele content creator zit vol verrassingen, want elke dag brengt wel iets nieuws:

 • een nieuw verzoek van een tevreden klant,
 • een offerteaanvraag van een potentiële klant,
 • het opborrelen van een nieuw idee voor goede content in een specifieke context.

Ook de wereld van de content is altijd in ontwikkeling. Elke dag ontstaan er nieuwe tools en trends die even snel worden vervangen door iets anders. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten klanten die verschillende dingen willen.

Je moet dus:

 • altijd klaar staan en met een alerte blik het leven bekijken,
 • weten waar je inspiratie kan vinden en snel kunnen reageren,
 • de laatste ontwikkelingen op de voet volgen en met de tijd meegaan,
 • flexibel genoeg zijn om in te spelen op veranderingen in de markt,
 • en je strategie voortdurend aanpassen.

Maar je moet vooral begrijpen wat wel en niet werkt, en dat vereist een behoorlijke portie hersencellen.

Waarom zijn contentmakers zo belangrijk?

We leven met zijn allen in een digitaal tijdperk en worden gebombardeerd door een eindeloze stroom aan informatie. Televisie, radio, kranten, tijdschriften, boeken, blogs en sociale netwerksites vertellen je voortdurend wat je moet denken en voelen.

Door die overvloed aan informatie is opvallen nog nooit zo moeilijk geweest.

Wil je je onderscheiden van de massa, dan zorg je er het best voor dat:

 • mensen je kennen,
 • je merk wordt opgemerkt,
 • en dat je nieuwe klanten kan verwelkomen.

Hoe onderscheid je je van de massa?

Mijn gouden tip? Creëer hoogwaardige content, of laat die voor jou creëren. De commerciële kansen waaien dan vanzelf jouw richting uit.

Kwalitatieve content is immers iets dat mensen blijven lezen, bekijken, beluisteren of gebruiken. Het blijft dus de moeite waard om daar tijd aan te besteden.

Als bedrijf moet je voortdurend nieuw materiaal voor je websites maken om up to date te blijven. Maar zoiets vraagt tijd, en dat is iets wat bij veel drukbezette ondernemers ontbreekt.

–> Een content creator SEO of blogger inhuren is een goede en tijdsbesparende piste.

Logo C'bon, Copywriter SEO en Content Creator
C’bon is zeer tevreden als ze ook jou hoogstaande kwalitatieve content kan bezorgen.

Wil je zelf een tevreden contentmaker worden?

De wereld van bloggen en sociale media verandert snel. Vroeger was het mogelijk om een blog op te bouwen of een YouTube-kanaal te starten zonder ergens anders over na te hoeven denken. Maar vandaag is alles anders.

Voor contentcreatie moet je:

 • kunnen schrijven over wat je weet én weten hoe je je schrijven op de markt brengt,
 • weten wat voor soort inhoud het best werkt voor welk medium,
 • de psychologie van je publiek begrijpen,
 • toch een béétje gevoel voor humor hebben,
 • én over een behoorlijke portie verstand beschikken.

Je kunt niet meer zomaar iets schrijven en op internet publiceren. In de plaats daarvan moet je jezelf op de markt brengen. Als je jezelf niet vermarkt, dan weet niemand wat je doet en hoe geweldig je daarin bent.

Deze drie tips helpen je om een succesvolle content creator te worden.

 1. Wees actief

Zit niet te wachten tot mensen naar je toe komen. Wil je succes boeken, ga dan actief de wereld in op zoek naar nieuwe contacten en gelijkgestemden.

 1. Heb een plan

Zorg dat je een duidelijk idee hebt waar je naartoe wilt. Wat wil je bereiken? Hoeveel geld wil je verdienen? Met wie wil je werken? Deze vragen zijn cruciaal voor je toekomst. Aarzel dus niet om jezelf af te vragen wat je écht wilt.

 1. Creëer waarde

Dit laatste is werkelijk het allerbelangrijkste. Want als je waardevolle content creëert, word je opgemerkt, dan wordt je inhoud gelezen én gedeeld.

Ga je voor de job van content creator?

Dan wens ik je heel succes! Doe dat goed!

En met deze positieve woorden sluit ik deze blog weer af. Tot de volgende!

© C’bon, copywriter in Gent

Tekstrevisie: waarom het belangrijk is (en hoe het te doen)

Tekstrevisie: waarom het belangrijk is (en hoe het te doen)

Tarieven copywriter? Verbazend grote verschillen!

Tarieven copywriter? Verbazend grote verschillen!

Wat doet een online copywriter of online tekstschrijver?

Wat doet een online copywriter of online tekstschrijver?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *