Zo helpt deze tekstschrijver blogs je concreet vooruit

Geschatte leestijd: 9 minuten

Weet je hoe ik het liefst mijn dagen vul? Als SEO-tekstschrijver en dan vooral als tekstschrijver blogs en als ghostblogger. Want van alle teksten die ik uit mijn vingers tover als freelance copywriter is het schrijven van blogs het liefste wat ik doe.

Ik word er echt blij van te bloggen over onderwerpen die me liggen – uiteraard volledig SEO-proof – en mijn klanten daardoor aan hogere rankings te helpen.

Waarom deze copywriter in Gent het liefst blogt en het resultaat volgens de klanten altijd dik in orde is – “Vlot leesbaar, duidelijk, in een eenvoudige taal en met hogere rankings in Google” – zet ik hieronder even uiteen, aan de hand van drie concrete voorbeelden.

Een sleutelwoordenonderzoek en bijbehorende concurrentieanalyse zijn trouwens basis. Ik blog enkel over onderwerpen die een reële kans hebben op een hogere plaats in Google. Wat wil dat zeggen? Ik ga na op welk sleutelwoord veel wordt gezocht en of de concurrentie op dat woord haalbaar is. Bovendien optimaliseer ik de uiteindelijke SEO-tekst met woorden waarop de top 20-webistes ook scoren.

Kortom, je krijgt dus een topblog.

Voer ik ook voor jou zo’n sleutelwoordenonderzoek uit? Neem contact met me op!

Weet je trouwens over welke kenmerken een goede tekstschrijver beschikt? En heb je altijd willen weten wat het woord copywriter betekent?

De specialisatie van C'bon? Tekstschrijver blogs.
Als je eens zou weten hoe graag en goed ik blog! Probeer me uit!

Blogs in verstaanbare en leesbare mensentaal

Even tussen jou en mij? Ik hou meer van long dan van short copy, en dat heeft alles te maken met mijn persoonlijkheid. Ik ben een echte babbelaar en hou ervan verhalen te vertellen. En daarvan heb ik er nooit genoeg.

Heb je me gisterenavond laat nog gezien en ontmoet je me ’s morgens vroeg opnieuw? Dan zit er weer een nieuw verhaal klaar over wat ik in die tussentijd heb meegemaakt.

Ik heb altijd wel iets te vertellen. En dat vindt zijn vervolg in wat ik doe als tekstschrijver blogs: ik vertel mijn en jouw verhaal aan mijn en jouw lezers.

Onder blogs horen ook de meer zakelijke blogs thuis. Ik zorg ervoor dat alle bedrijfsblogs leesbaar en verstaanbaar zijn, hoe ingewikkeld het onderwerp ook is.

Dat vind ik trouwens meteen mijn grootste meerwaarde. Hoe technisch het onderwerp ook is, ik maak er een erezaak van om als tekstschrijver blogs verstaanbare teksten af te leveren die de lezer van a tot z leest.

Hoe ik werk als tekstschrijver blogs

Zoals altijd begin ik bij de basis, en dat is een sleutelwoordenonderzoek. Dat wil zeggen dat ik op zoek ga naar die woorden die mensen invoeren in Google als ze meer informatie willen over een bepaalde dienst of product. Dat levert verschillende types sleutelwoorden op, afhankelijk van de intentie van de persoon die zoekt.

Maar daar blijft het uiteraard niet bij. Ik analyseer ook de concurrentie en schrijf uitsluitend blogs rond zoekwoorden die de concurrentie aankunnen en zelfs overstijgen.

Vervolgens bel ik naar een deskundige in het bedrijf die me uitleg geeft over dat specifieke zoekwoord of onderwerp. Ik blijf die persoon met vragen bestoken tot ik alle uitleg zelf helemaal begrijp. Want ik ben ook maar een leek.

Vervolgens schrijf ik die uitleg begrijpelijk uit, zodat ook anderen verstaan wat ze lezen. Dat mag een blog zijn over dakwerken, kelderdichtingen, alarmbeveiliging, SEO, pelletketels… You name it, ik heb er al over geschreven. En graag. Bekijk mijn referenties maar even.

Drie concrete voorbeelden

Want anders blijft dit alles maar theorie, niet?

Mijn sleutelwoordenonderzoek voer ik uit met behulp van het programma SEcockpit van Swiss Made Marketing. Ik werk nu al vijf jaar met het programma, ken het door en door en slaag erin in een mum van tijd potentieel hoogrankende sleutelwoorden te vinden.

Niet alleen kom ik te weten hoe vaak er op een bepaald sleutelwoord wordt gezocht, ik slaag er ook in de concurrentie grondig te analyseren. En dat is nodig, want je blind staren op het aantal keer dat er maandelijks op een bepaald woord wordt gezocht zonder oog te hebben voor de concurrentie? Dat is veel geld uitgeven voor géén return.

Teksten schrijven rond algemene sleutelwoorden brengt je ook niet veel verder omdat de concurrentie te sterk is. Je werkt beter rond sleutelwoorden die bestaan uit meerdere woorden. Het levert je minder bezoekers op, maar het zijn wel de goede.

Sleutelwoordenonderzoek voor een IT-man

Onlangs deed ik een sleutelwoordenonderzoek voor de website van een IT-man. Ik kwam uit op de volgende lijst van woorden die stuk voor stuk én specifiek voor zijn bedrijf een hoge ranking beloven in Google. Ik vergeleek daarvoor zijn website (de cijfers in het geel) met de concurrentie. De cijfers in het geel duiden de mozrank aan, de pagina- en domeinautoriteit en het aantal linken. Stuk voor stuk belangrijke parameters.

Wie werkt als tekstschrijver blogs hoort aan sleutelwoordenonderzoek te doen.
Je ziet dat de IT-man voor alle woorden in het groen de concurrentie achter zich laat.

De nieuwe website van de IT-man staat ondertussen online en scoort goed. Onlangs mocht ik voor hem een vacature schrijven voor een extra medewerker…

Sleutelwoordenonderzoek voor een KernTalentenanalist

Een tweede voorbeeld dan maar. Onlangs vroeg een kerntalentenanalist me een blog te schrijven over de hulp die ze kan bieden bij het maken van de enige juiste studiekeuze. Een sleutelwoordenonderzoek én concurrentieanalyse leverden de volgende inzichten op.

C'bon schrijft blogs die ranken.
Duidelijk toch waar de blog over moet gaan?

Ik toog aan het werk en schreef een blog over professionele hulp bij studiekeuze. De pagina kwam gisteren uit op plaats 7 in Google, na een positiestijging van 24 punten. I kid you not. Hieronder vind je het bewijs.

C'bon schrijft rankende blogs voor klanten

Sleutelwoordenonderzoek voor mezelf

Ook voor mezelf is het al heel lang geleden dat ik nog eens een blog heb geschreven zonder sleutelwoordenonderzoek. Net omdat er zoveel tijd in een blog kruipt, wil ik dat die investering toch iets oplevert.

Deze blog is er bijvoorbeeld gekomen na een sleutelwoordenonderzoek én een concurrentenanalyse. Met het sleutelwoord tekstschrijver blogs blijk ik een grote kans te hebben om hoog in Google te belanden. Want op alle parameters scoor ik hoger dan de concurrenten. Ik volg dit uiteraard op.

Sleutelwoord tekstschrijver blogs opent heel wat perspectieven om hoog te ranken in Google.
Op het zoekwoord tekstschrijver blogs scoor ik beter dan de concurrentie.

Het kan echt niet beter, want laat het schrijven van blogs nu mijn corebusiness zijn! Bovendien is mijn website technisch in orde, scoren de core vitals hoog, en ook dat is een belangrijke rankingfactor.

De core vitals van de website van C'bon, tekstschrijver blogs, ogen perfect.

C’bon, empathische copywriter

Ik heb ooit eens een opleiding blogschrijven gevolgd bij Editio, en daar zei de instructeur al meteen na mijn eerste introductietekst:

“Christine, ik merk het, jij zit op een barkruk aan de toog en jij vertelt. En iedereen hangt gelijk aan je lippen. Je bent een geboren verteller”.

Ik geef hem trouwens volmondig gelijk.

Dat vertellen vind je ook terug in de teksten die ik schrijf als tekstschrijver blogs. Kaz Elm, mijn contactpersoon bij Dakwerken Durieux waarvoor ik tientallen blogs heb geschreven, verwoordt het als volgt:

“Ik ga in de zetel zitten, ik lees een blog van je, en ik blijf lezen!”

De blogs die ik schrijf zijn inderdaad vertellingen. Met af en toe een tussenvraagje waardoor ik de lezer bij het verhaal betrek. Zoals je dat ook in gewone gesprekken doet. In de tekst gebeurt dat met kleine vraagjes tussendoor.

Vertel eens, hoe zit het met jou, volg je nog? 🙂

Blogs doen je website hoger ranken

Je weet toch wel waarom blogs zo goed zijn in de ogen van Google? Door tweewekelijks of maandelijks een blog op je website te plaatsen, over een onderwerp waar jij veel van weet en waar je anderen een plezier mee kunt doen, ziet Google dat je website leeft. En daar houdt de zoekmachine van.

Je krijgt sowieso meer bezoekers – zeker als de blogs SEO geschreven zijn rond rankende zoekwoorden die het gevolg zijn van grondig zoekwoordenonderzoek en concurrentieanalyse – en ook dat ziet Google graag. Dat alles vertaalt zich in een hogere autoriteit voor je website, een hogere ranking én meer bezoekers.

Het blijft een vicieuze cirkel. Wil je nog meer argumenten waarom je als onderneming moet bloggen?

Tekstschrijver blogs tot je dienst

Wil je een copywriter inhuren? Doe jezelf én mij een lol en geef me een belletje: 0495 14 07 09. Wees gerust, ik antwoord altijd beleefd en vriendelijk. En ik bezorg jou en je lezers blogs over onderwerpen:

  • waar jij veel over weet,
  • waarmee je hoger rankt in Google,
  • en waarmee je je kennis op een duidelijke, leesbare en toffe manier aan de mensen overbrengt.

Mijn tarieven?

  • Per blog van minstens 500 woorden, inclusief sleutelwoordenonderzoek én concurrentieanalyse reken ik 150 euro aan (excl. btw)
  • Voor een blog van 1000 woorden betaal je 200 euro (excl. btw)

Zeg nu zelf, toch geen geld voor een hogere ranking in Google en meer klanten? Je kan trouwens ook bij mij terecht voor een sleutelwoordenonderzoek op zoek naar rankende en concurrerende sleutelwoorden. Hieronder vind je een overzicht van mijn al mijn tarieven.

Tarieven van C'bon, tekstschrijver blogs.
De goede klantenservice krijg je er volledig gratis bij.

En met deze positieve noot sluit deze tekstschrijver blogs én specialist SEO deze tekst af. Tot de volgende!

© C’bon

Waarom zou je een copywriter inhuren? Voor meer impact!

Waarom zou je een copywriter inhuren? Voor meer impact!

Copywriter Gent gezocht?

Copywriter Gent gezocht?

Welk type sleutelwoord gebruik je waar en wanneer?

Welk type sleutelwoord gebruik je waar en wanneer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *