Waarom zou je een copywriter inhuren? Voor meer impact!

Tja, als je denkt dat je zelf een creatieve tekst kunt schrijven, overtuigende webcopy en échte content …. Be my guest. Maar een copywriter inhuren is vaak, om niet te zeggen altijd, de betere keuze. Zeker als je een tekst met impact wilt en je branding en je merk op een unieke en onderscheidende manier wilt uitbouwen. Een copywriter inhuren levert je alvast trouwere fans op én een veel groter bereik. Lees vooral verder.

Meer weten over de betekenis van het woord copywriter?

Welke copywriter inhuren? Een copywriter die ook marketeer is, bingo!
Een creatieve tekst schrijven, overtuigende webcopy en échte content is een vak!

Zeker doen als je teksten met impact wilt!

Je hebt veel schrijfwerk en daarnaast nog heel wat andere katjes te geselen – katjes die je trouwens een pak liever en dus ook beter aanpakt. Een freelance copywriter inhuren is dan ook niet zo’n slecht idee. Want copywriting is niet zomaar een tekstje schrijven. Lettertje na lettertje, woord na woord, alinea na alinea uittypen tot je een leuk stukje hebt. Dat kan iedereen toch? Wie heeft er nu niet leren schrijven in school?

Mis poes! Copywriting is zo veel meer dan tekstschrijven. Je kan nog zo goed weten wat je wilt zeggen, woorden op overtuigende wijze op papier zetten is een heel ander verhaal.

Beter een copywriter inhuren dus?

Je voelt mijn boodschap al aankomen? Een copywriter inhuren is vaak beter dan het zelf doen, “want jij kan toch ook een tekstje schrijven!” Dat kan je inderdaad, maar het zal niet zijn wat een copywriter ervan maakt. Een copywriter inhuren is hem of haar de opdracht geven een concept te bedenken om de boodschap over te brengen, en dan op zoek te gaan naar de enige juiste woorden in de enige juiste toon.

Maar welke copywriter huur je dan in? Ik heb de indruk dat iedereen tegenwoordig copywriter wordt of denkt dat hij dat al is. De keuze is dus reuze. Maar servicegericht als ik ben help ik je graag de juiste keuze te maken.

Zie je een advertentie als het exemplaar hieronder? Zoek dan maar meteen iemand anders. Want zoals ik hierboven al zei, copywriting doe je niet zomaar tussen de soep en de patatten.

Copywriter inhuren? Zorg dan toch dat je een goede keuze maakt!
Advertentie gespot op LinkedIn van een persoon die administratieve ondersteuning biedt. Oh, ja, en copywriting ook! (Zucht)

Mijn advies? Ga zeker in zee met een copywriter met een groot inlevingsvermogen zodat hij of zij op zijn minst de problemen en verlangens van de lezer begrijpt. Want dat is cruciaal voor de impact van elke boodschap. Dat advies geldt ook voor wie een blogger wil inhuren. Heb ik je al verteld dat ik enorm graag bezig ben als tekstschrijver blogs?

Wat doet een freelance copywriter zoal?

Een copywriter gaat met de lezer in dialoog, maakt hem of haar enthousiast, wijst hem de weg en sleept hem mee in een overtuigend en geloofwaardig verhaal. Hij of zij grijpt de aandacht van de lezer met een tekst die opvalt, ontroert, verlangens oproept en overtuigt, schrijft met impact en brengt de lezer waar hij hem hebben wil. Dat doet hij door heel precies en minutieus op zoek te gaan naar de juiste woorden. Naar woorden met impact dus.

Dat alles vraagt om schrijftalent, techniek, veel psychologisch inzicht en nog meer empathie. Want om je lezer te krijgen waar je hem hebben wilt, moet je je in zijn plaats kunnen stellen en weten wat hem raakt. Je moet weten waar hij om 3 uur ’s nachts van wakker ligt.

Denk je dat je dat alles tot een goed einde brengt? Of doe je toch maar beter een beroep op een ervaren copywriter?

Er is ook een praktisch punt. Schrijven is de core business van een copywriter. Hij is ervaren en schrijft jouw teksten dus relatief snel. Een tekst waar jij uren over zwoegt, heeft een copywriter wellicht al op een uur klaar. En het resultaat? Dat is vrijwel altijd stukken beter. “Ieder zijn specialisatie”, zeg ik altijd.

Copywriter inhuren? Eén adres: C'bon, c-bon.org
Stop met klooien, zelf teksten schrijven is pure tijdverspilling. Huur een freelance copywriter in!

Waarvoor een copywriter inhuren als C’bon?

Geen enkele copywriter kan alle schrijfopdrachten aan. Een copywriter is ook maar een mens die, afhankelijk van zijn expertise en ervaring, interesse en/of talent een voorkeur heeft voor welbepaalde jobs. Ik vertel je graag waarvoor je C’bon als copywriter kan inhuren:

Ja ja, je leest het goed! C’bon schrijft ook sollicitatiebrieven voor werkzoekenden en loodst hen zo dat gewenste eerste kennismakingsgesprek binnen. Eerlijk? Daarin slaagt ze vaker wel dan niet. Een voorbeeld? Copywriter Davy bedankte haar uitgebreid voor de goede sollicitatiebrief die ze voor hem had geschreven.

Woorden met impact, die krijg je van me. Slogan op c-bon.org
De slogan op mijn homepagina, hier graag even speciaal voor jou herhaald.

Laagdrempelige eenvoud

Alle teksten van C’bon zijn laagdrempelig en eenvoudig om te lezen. Ze ergert zich aan wollig en hoogdravend taalgebruik waarbij het de tekstschrijver maar om één ding te doen is. Te etaleren welke woorden hij of zij allemaal kent. Bij C’bon komt het leespubliek op de eerste plaats. Zij moeten meteen begrijpen waar ze het over heb zonder dat ze er een woordenboek hoeven op na te slaan.

Weet je trouwens dat Christine Bonheure van C’bon door de jaren heen naast copywriter ook marketingexpert is geworden? Zo weet ze onder meer dat een website:

  • een heldere structuur,
  • een duidelijke navigatie,
  • en conversiegerichte teksten nodig heeft om haar doelstellingen te bereiken. En dat is vaak: verkopen.

Het uitgangspunt van een goede, hoog scorende website is trouwens een sleutelwoordenonderzoek en een doordachte sleutelwoordenstrategie. En dat weet én doet C’bon als de beste.

Wil je een staaltje van haar kunnen? In dat geval verwijst ze graag naar haar eigen C’bon-website. Volledig haar ding, haar teksten, haar onderwerpen, haar kleuren, haar look & feel, haar branding, haar merk, haar unieke stem …  In één woord: haar goesting!

Maar uiteraard is ook haar schrijfstijl belangrijk, met nadruk op actief taalgebruik, logische, passende en opvallende call-to-actions.   

Deze blogger vind de juiste onderwerpen voor blogs.
Mooie en opvallende call to action toch?

Wat levert C’bon je op?

Een professionele freelance copywriter inhuren levert je een hoge return on investment (ROI) op, zowel op korte als op langere termijn.

Ik lijst even op waarvoor je bij C’bon terechtkan als academisch geschoolde copywriter (ze beschikt over het universitair diploma van germanist) en marketeer.

  • Creatieve en sterke teksten die je merk een unieke persoonlijkheid geven.
  • Een groeiend klantenbestand door overtuigende en enthousiaste teksten.
  • Aangenaam en eenvoudig lezende teksten die je website een stijgend bezoekersaantal opleveren, een hogere ranking en een groter bereik.

Samengevat

  • Wil je een copywriter inhuren?
  • Wil je in zee met een copywriter die met je meedenkt, en daarbij gebruikmaakt van al haar intelligentie, ervaring en empathie?
  • Een copywriter die je bedrijf aan een unieke stem helpt, een website om trots op te zijn en een sterke online identiteit?

Doe dan een beroep op C’bon, copywriter uit Gent. Ze helpt je dolgraag verder.

Tot binnenkort!


© C’bon, blogger en freelance copwyriter

Welk type sleutelwoord gebruik je waar en wanneer?

Welk type sleutelwoord gebruik je waar en wanneer?

Steeds verrassend altijd voordelig: keitoffe slogan toch!

Steeds verrassend altijd voordelig: keitoffe slogan toch!

Goede blog schrijven? Lees deze 5 beregoede tips

Goede blog schrijven? Lees deze 5 beregoede tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *