Je beste investering als bedrijf? Een blogger inhuren!

C'bon als blogger inhuren? Alvast een goede investering!

Geschatte leestijd: 7 minuten

In een vorige blog beantwoordde ik de vraag waarom je moet bloggen als ondernemer. Hier geef ik een antwoord op de vraag: “Waarom zou je C’bon als blogger inhuren?”

Ik zie alvast vijf goede redenen om dat te doen en ik schotel je meteen de allerbelangrijkste voor. Deze copywriter in Gent slaagt erin van elk onderwerp een eenvoudig leesbare tekst en aantrekkelijke blog te maken die mensen geïnteresseerd van a tot z lezen.

Waarom een blogger als C’bon inhuren? Om deze vijf redenen  

1. Je wilt als bedrijf een sterker online profiel

En om dat te bereiken denk je aan bloggen. Goed gedacht, want door te bloggen slaag je erin te ranken op heel wat andere woorden dan het beperkte aantal waarrond je je website hebt opgebouwd.

Ik hoop alvast dat je website volledig SEO-proof is? En dat je je potentiële klant meteen een goede indruk geeft? Dat zou al een heel goede start zijn.

Let wel, niet elke blog is die naam waardig. Sommige blogs zijn niet meer dan opstelletjes, geschreven door iemand die ooit wel heeft leren schrijven in school, zoals iedereen. Maar dat betekent uiteraard niet dat hij of zij daarom kan schrijven …

Blogteksten moeten in de eerste plaats leesbaar zijn en geen taalfouten bevatten. Zeker als ze geschreven zijn door een professionele blogger.

Kort door de bocht? De zinnen moeten beginnen met een hoofdletter, eindigen met een punt en geschreven zijn volgens de regels van de grammatica en spelling. Maar bovenal moeten ze vloeiend en vlot het onderwerp belichten en geschreven zijn voor echte mensen (niet voor Google). Want alleen zo houd je je lezers aan het lezen.

Om dat te bereiken huur je het best een taalvaardige blogger in die wéét waar hij of zij het over heeft en dat allemaal foutloos en eenvoudig uitlegt. Wellicht heb je dus een professionele blogger nodig?

Welke blogger inhuren? Iemand die je teksten bezorgt die vindbaar én leesbaar zijn!
Welke blogger inhuren? iemand die je online aanwezigheid steviger maakt.

2. Je wilt een blogger inhuren die achter de juiste sleutelwoorden aangaat

Als je af en toe een tekst schrijft, wéét je hoeveel tijd daarin gaat zitten, zeker als je dat opstelniveau wilt overstijgen.

Schrijf je bovendien zonder sleutelwoordenonderzoek, dan steek je uren in een tekst die niet wordt gevonden en dus ook niet wordt gelezen. Want niemand gaat naar dat onderwerp op zoek.

“Een blog schrijven zonder sleutelwoordenonderzoek? Dat levert je niets op!”

Waarom C’bon als blogger inhuren? Omdat ze achter de juiste sleutelwoorden aangaat, sleutelwoordenonderzoek doet en analyseert of de concurrentie haalbaar is. En zich ten slotte alleen focust op die sleutelwoorden die je een hogere ranking opleveren. De tool die ze daarvoor gebruikt? Secockpit.

Je kan het uiteraard altijd zelf proberen, maar een blogger inhuren die van wanten weet lijkt me net dat tikkeltje efficiënter. Je slaagt er sowieso in op een goedkope manier bezoekers naar je website te halen.

C'bon als blogger inhuren? Goed zo! Dan weet je zeker dat die achter de juiste sleutelwoorden aangaat!
De zoektocht naar sleutelwoorden is de basis van elke goede blog. Zo niet? Vergeefse moeite.

3. Je wilt een blogger inhuren die de knepen van SEO of zoekmachineoptimalisatie kent

Ik vul puntje twee even aan. Het volstaat niet een tekst te schrijven rond het juiste sleutelwoord om door Google en consorten te worden opgemerkt. Je hoort ook de SEO-regels toe te passen, de zogenaamde SEO-trucjes. Ik heb het dan over zaken als headertags, alt-tags, regelmatige herhaling, synoniemen, sleutelwoordendichtheid, linkbuilding ….

Maar ik heb het zeker ook over de metadescription. Je weet wel, die kleine regeltjes tekst die je ziet verschijnen op de zoekresultatenpagina van Google. Omdat het net die regeltjes zijn die uitmaken of mensen op je link doorklikken of niet, zijn ze superbelangrijk.

Een schrijver van SEO-blogs kent de regels allemaal en houdt zich op de hoogte van de wijzigingen en bijsturingen op het vlak van SEO. En die zijn er vaak. Een blogger inhuren met actuele kennis van SEO lijkt me veruit de beste investering ooit die je kan doen voor je bedrijf.

Elke goede blogger weet wat SEO is.
Bloggen zonder kennis van SEO? Alweer, vergeefse moeite.

4. Je wilt leesbare blogs van begin tot eind

Na het lezen van al het voorgaande denk je wellicht dat een SEO-tekst onleesbaar is? Helemaal fout! Een goede blogger is vaak ook content specialist, houdt van taal en heeft bij voorkeur al jaren ervaring. Die zorgt voor leesbare blogs van begin tot eind, opgebouwd in logische stapjes naar een bepaal doel. Vaak is dat verkopen. Maar even vaak gaat het om contact nemen. Iets bestellen. Inschrijven op een nieuwsbrief.

En dat alles als het even kan in een leesbare en eenvoudige taal. Met korte zinnen en hier en daar eens een langere. Maar vooral met simpele woorden. Want zelfs de slimste universitaire docent leest graag een makkelijk tekst. Wie dat tegenspreekt, spreekt niet de waarheid.

C’bon schrijft zulke eenvoudige teksten. Het bewijs? Je leest er nu een.

5. Je wilt een empathische blogger met kennis van marketing

Een empathische blogger weet zich perfect te verplaatsen in het hoofd van je klant. Een goede blogger is tegelijk een marketingspecialist die weet in welk stadium van de verkoopcyclus je klant zich bevindt wanneer hij een bepaalde zoekopdracht invoert in Google. Deze blogger weet dus ook welk type sleutelwoord hij op welk moment moet gebruiken.

 • Zoekt de klant informatie?
 • Weet hij al veel over een bepaald product of dienst en stelt hij een detailvraag?
 • Of is hij echt op zoek naar een website om te kopen?

Een goede blogger bezorgt je vaak heel wat blogideeën. Hij speelt via zijn blogonderwerp in op de intentie van de klant, bouwt de tekst op naar een bepaald doel en rondt af met een bijbehorende en passende call to action.

C’bon geeft deze tip trouwens ook aan werkzoekenden: sluit je sollicitatiebrief af met een overtuigende call to action.

Een goede blogger is ook een goede marketeer mét mensenkennis.
Bloggen zonder basiskennis van marketing? Ik val in herhaling, maar alweer, vergeefse moeite.

Wat denk je? Deze blogger inhuren, lijkt je dat een goed idee?

C’bon zorgt voor leesbare blogs, schrijft ze rond minutieus uitgezochte en geanalyseerde sleutelwoorden én volgens de regels van SEO zodat ook Google de blogs oppakt.

Maar C’bon schrijft vooral empathisch en in een eenvoudige taal om ook de lezer niet voor het hoofd te stoten. Dat is trouwens niet meer dan normaal, want blogs zijn toch in de eerste plaats voor de lezer bedoeld?

Even kort hoe C’bon als tekstschrijver blogs te werk gaat? Na het sleutelwoordenonderzoek interviewt ze de klanten telefonisch. Van dat interview schrijft ze vervolgens een blog uit die tussen de 500 en 1.000 woorden lang is. Ter vergelijking? Deze toch wel aantrekkelijke blog is ongeveer 1.000 woorden lang.

Kostprijs? Per blog van minstens 500 woorden – inclusief zoekwoordenonderzoek – betaal je 120 euro (btw excl.). Vanaf 1.000 woorden wordt dat 180 euro (excl. btw).

Hier vind je alvast enkele referenties.

C’bon als blogger inhuren? Neem contact met haar op. Ze antwoordt altijd meteen en zeer beleefd!

Deze blogger vind de juiste onderwerpen voor blogs.
En voor blogs die gewoon werken!

© C’bon

SEO vs SEA: waarom je ze soms het best allebei inzet

SEO vs SEA: waarom je ze soms het best allebei inzet

Goede blog schrijven? Lees deze 5 beregoede tips

Goede blog schrijven? Lees deze 5 beregoede tips

Hoe vind je onderwerpen voor blogs?

Hoe vind je onderwerpen voor blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Robeto

  Ik hou van je artikel.

  • Christine

   Dat is fijn! Dan weet je meteen wie je moet contacteren als je een blog nodig hebt. 🙂