Mijn honderdstebovenblog – mijn 100ste blog – is een feit!

Positief nieuws in het kwadraat! Mijn bedrijfje C’bon blaast niet alleen vijf kaarsjes uit, je leest nu ook mijn honderdstebovenblog, inderdaad mijn 100ste blog. Ik ben apetrots op dat aantal. Eerlijk? Ik had nooit gedacht dat ik het werk als freelance copywriter zo leuk, uitdagend en motiverend zou blijven vinden. Want dat was het probleem met mijn vroegere jobs in loondienst, dat ik die allemaal zo vlug beu werd. Uitdaging en variatie, leuk en interessant werk en veel sociale contacten, dat had en heb ik nodig. Toch volgens mijn KernTalentenrapport. Omdat ik mijn droomjob niet in loondienst vond, heb ik die maar zelf in het leven geroepen. Ik ben nu met succes actief als copywriter in Gent.

Als ik bekijk welke evolutie ik heb gemaakt in de voorbije vijf jaar! Van het schrijven van sollicitatiebrieven over SEO-blogs tot het realiseren van websites van a tot z. Een roetsjbaan is er niks bij. Wil je trouwens een blogger inhuren? Ik beveel mezelf van harte aan!

De honderdstebovenblog van C'bon.
Dit is de 100ste onderstebovenblog van C’bon. Honderd blogs in vijf jaar tijd. Goed gewerkt, noem ik dat.

Het begon allemaal met sollicitatiebrieven

In juli 2014 stelde ik de vraag waar ik écht goed in was. Waar kon ik mee opvallen en me boven de schrijvende massa verheffen? Wat was mijn USP? Ik wist uit ervaring dat ik verduiveld goed was in het schrijven van sollicitatiebrieven. Ik had dertien jobs achter de rug, had dus ontelbare keren gesolliciteerd en bij elk gesprek kreeg ik te horen dat mijn brief er echt uitsprong. Mijn aanbod was gevonden, ik zou motivatiebrieven schrijven voor anderen. Als ervaringsdeskundige weet ik wat HR-managers willen lezen en wat hen doet besluiten iemand uit te nodigen voor een gesprek.

Echt geteld heb ik ze niet, maar ik vermoed dat ik nu al meer dan 100 sollicitatiebrieven heb geschreven voor anderen. Velen van hen mochten op gesprek en sommigen gingen inderdaad naar huis met een nieuwe job onder de arm. In deze blog over een verfrissende sollicitatiebrief zegt copywriter Davy dank voor de brief die ik voor hem schreef. Geïnteresseerd om te weten hoe je een overtuigend solliciteert?

Hier vind je alvast een overzichtelijke infografiek met tips over hoe een motivatiebrief opstellen.

Het volgende citaat komt van een jongeman die een week na verzending mocht gaan solliciteren, en nog een week later te horen kreeg dat de droomjob voor hem was. Er waren nochtans 83 kandidaten voor de functie.

“De sollicitatiebrief ziet er fantastisch uit. Ik heb daar niets meer aan toe te voegen. Het is zeer beknopt, niet te lang en erg vlot om te lezen. Dank!”

Pracht van een SEO-opleiding

Ik heb verschillende copywritingcursussen gevolgd, onder meer bij Kluwer over scanbaar schrijven voor websites. Maar de SEO-opleiding van Rutger Steenbergen van SEO Zwolle opende een wereld. Wat ik die dag heb geleerd over zoekmachineoptimalisatie grenst aan het ongelooflijke. Dat gecombineerd met de ervaring met mijn eigen website, de blogs die ik om de twee weken schreef – je leest nu de honderdstebovenblog – en de Yoast-plugin die me hielp alles 100% SEO te maken, leerden me de knepen van het vak. Want vergis je niet: SEO-schrijven is een vak apart. Het heeft toch een aantal jaar geduurd vooraleer ik me specialist SEO Gent durfde te noemen.

Aantal bedrijfsblogs staat op 500

Sinds 2017 schrijf ik ook blogs voor andere bedrijven. Ook die heb ik niet geteld, maar naast mijn eigen blogs – alweer: deze is de honderdstebovenblog, ik vind het zo’n leuk woord dat ik het graag herhaal – heb ik zeker al 500 blogs voor bedrijven geschreven. In 2018 alleen al schreef ik er 234. Ik heb dat getal onthouden omdat het zo gemakkelijk is, 2-3-4, want ik ben echt geen cijfermens.

Mijn werkwijze is altijd dezelfde:

  • ik bekijk de activiteit van een bedrijf,
  • kijk welke termen mensen invoeren in Google om hun product of dienst te zoeken,
  • bel een deskundige in het bedrijf op,
  • vraag die persoon honderduit te vertellen over die zoekwoorden,
  • en schrijf dat gesprek dan uit in een leesbare SEO-blog.

Mijn meerwaarde? Van elke blog maak ik een klein verhaaltje, anderen zouden het storytelling noemen. Telkens opnieuw zijn mijn blogs een gesprek tussen de schrijver en de lezer. Bedrijfsblogs schrijven vind ik ontzettend fijn om te doen, dat is iets waar ik me echt kan in uitleven.

En mijn eigen blogs: van de eerste blog tot deze honderdstebovenblog

In het begin schreef ik maar in het wilde weg, over mijn passies, zoals mijn bewondering voor Marc Mijlemans, de muziek van Flying Horseman en frontman Bert Dockx, en over dingen die me bezighouden. Pas na de SEO-opleiding bij Rutger zorgde ik ervoor dat elke individuele blog ook SEO-proof was. Omdat je zoveel tijd steekt in het blogschrijven, zorg je er maar beter voor dat die ook presteert. Veel van mijn onderstebovenblogs gaan over SEO, de kunst van het solliciteren, en over literatuur, die andere passie van me. Ik lees minstens een boek per week, zet daar een kort verslagje van maximaal 150 woorden van op Goodreads. Een keer in de drie maanden verzamel ik die verslagjes dan in een kwartaalblog over mijn gelezen boeken.

Deze blogger vind de juiste onderwerpen voor blogs.

Maar eigenlijk schrijf ik over alles, ik beschouw mijn blogs als een openbaar dagboek. Heb je trouwens het verhaal van mijn leven al gelezen? Dat mensen me constant verwarren met naamgenote en VRT-journaliste Kristien Bonneure? Wat het grote publiek niet mag weten, houd ik uiteraard voor mezelf. Maar er is zoveel om over te schrijven. Ik hoef maar één keer mijn huis uit te komen en ik heb alweer een onderwerp om over te vertellen. Bloggen is leuk. Ik haal daar energie uit en het geeft me voldoening. Bovendien stijg ik in de ranking van Google omdat ik elke twee weken iets nieuws aan mijn website toevoeg. Met deze honderdstebovenblog staat de teller nu op … honderd. Ik word nog een echte cijfermadam!

Nieuw aanbod: websites van a tot z

Ik heb nog andere zaken geschreven uiteraard, teksten voor websites (onder meer voor De Punt), folders, artikels, zelfs tweemaal een volledig REVA-tijdschrift gecoördineerd en volgeschreven. Heb ik heel graag gedaan trouwens.

Website laten maken? Door C'bon natuurlijk!
Wie kan nu neen zeggen tegen dit superaanbod?

Nu bundel ik mijn kennis over het schrijven voor websites, SEO, zoekwoordenonderzoek en copywriting met een even ervaren collega, maar dan op het vlak van IT en webdesign. Samen bieden we bedrijven een mobielvriendelijke website aan voor de all-inprijs van 1.555 euro.

Door de SEO-copy heeft de website alvast een streepje voor op andere. En wie weet, misschien kan ik voor die mensen ook bloggen, en kom ik ook voor hen op een bepaalde tijd tot een honderdstebovenblog. Wil je je eigen professionele website laten maken? Dan kunnen we je zeker helpen. Neem contact met me op!

Wil je een website die gevonden wordt? Contacteer C'bon!

En met deze positieve noot sluit ik af. Tot de volgende, de honderdstebovenblog plus één dan.

© C’bon

Ook geïnteresseerd in een van de onderstaande blogs?

Zou ik hetzelfde doen als De Rechtvaardigen van Jan Brokken?

Zou ik hetzelfde doen als De Rechtvaardigen van Jan Brokken?

Specialist SEO Gent verklapt al haar geheimen, behalve 1

Specialist SEO Gent verklapt al haar geheimen, behalve 1

Extraverte sollicitatie voor introverte dame

Extraverte sollicitatie voor introverte dame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *