Flying Horseman-feestje op je 50ste? Unieke aanrader!

Op 25 november 2015 werd ik 50 jaar

Ik leef een leven vol onderstebovenervaringen, meteen ook de naam van mijn blog die ik als freelance copywriter schrijf. Veel van die topervaringen hebben te maken met muziek, al heel lang een van mijn grootste passies. Mijn meest beklijvende muzikale ervaring van 2015? De live kennismaking met Bert Dockx én Flying Horseman.

In de Roma bracht hij eind januari, enkel in het gezelschap van gitaar en stem, een selectie covers waarmee hij een inkijk gaf in zijn muzikale leefwereld. Ik hoorde bloedstollend mooie versies van nummers van Robert Wyatt, Townes Van Zandt, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Nina Simone, Tom Waits, Joy Division, Nick Drake, Neil Young en Fleetwood Mac. Kippenvel kreeg ik van dat bezeten gitaarspel van Bert, die wilde gitaaruithalen vol woede en passie, dat bluesy slidewerk, die mooie, zachte stem. Lang geleden dat ik nog zo had genoten van een concert. Wat een talent! Wat een gitaarvirtuoos!

Uitnodiging Flying Horseman
Uitnodiging voor mijn 50ste levensfeest

Ik zag Bert opnieuw aan het werk

Nu tijdens Saint-Amour. Helemaal alleen op een gigantisch podium bracht hij drie van zijn Strand-liedjes. En weer werd ik van mijn sokken geblazen. Die avond nam ik de beslissing om mijn oude jeugddroom van onder het stof te halen. Ik zou gitaar leren spelen met als ultiem doel: het niveau van Bert Dockx halen. Ondertussen weet ik het wel. Hoeveel gitaarlessen ik ook neem en hoeveel uur ik ook oefen, ik zal nooit zijn niveau bereiken. Maar dat hoeft ook niet. Ik laat het sublieme gitaarspel graag aan hem over. Want wat hij ook doet in al zijn projecten – Dans Dans, Flying Horseman, Strand – hij doet dat goed. Ik beperk me tot mijn schrijfwerk als copywriter in Gent.

En wat lees ik dan opeens?

Op 25 november 2015, de dag van mijn 50ste verjaardag, komt Flying Horseman hun nieuwe cd voorstellen in de Handelsbeurs in Gent. Zo’n toeval! Dat belooft een nieuwe onderstebovenervaring! Ik besluit vrienden, kennissen en familie uit te nodigen om voor mijn verjaardag naar het concert te komen kijken en luisteren. Prachtmuziek gegarandeerd en drank op mijn kosten. Niet minder dan 40 bekenden zijn op mijn uitnodiging ingegaan. Vrienden van wie ik weet dat ze helemaal niet geïnteresseerd zijn in muziek. En dan al zeker niet in de muziek waar ik wild van loop. Maar ze zijn gekomen omdat ik het hen vroeg. Zalig vind ik dat. Ik weet weer wie de echte vrienden zijn.

Bert Dock, zanger en gitarist
Bert Dockx, pure passie als zanger en als gitarist

Aan iedereen die er was

Dank voor jullie aanwezigheid. Jullie maakten – samen met Flying Horseman – van mijn 50ste verjaardag een onvergetelijke gebeurtenis.

Hoe bracht Flying Horseman het er live van af?

Ik vond het concert huiveringwekkend goed, en was enorm onder de indruk van de prestaties van de drummer. Alle songs steunen op grillig veranderende ritmes en hebben verschillende lagen. Dat vind ik net zo goed, origineel en spannend aan hun muziek. Maar moeilijk is het wel. Ik werd ritmisch regelmatig op het verkeerde been gezet, terwijl ik die muziek toch goed ken. Perfecte keuze trouwens om de drummer rechts vooraan en ‘en profil’ op het podium te zetten. Zo kon iedereen meegenieten van zijn talent! Ook hoed af voor de prachtige stemmen van de twee zussen op keyboards. Dat alles gecombineerd met het passionele gezang en gitaarspel van Bert. Ik geef toe, ik zweef nog steeds.

Mijn hoogtepunten?

Het opzwepende openingstrio Faithfully Yours, Wild Colours en Brother, drie geniale nummers. Man man man! De volledige nieuwe cd passeerde de revue, en uit de andere drie cd’s plukte Bert telkens één nummer. Focus Knack beschreef het als volgt: “Flying Horseman pleegde met zijn romantische grootstadsblues een weldadige aanslag op de zintuigen. En de staatsveiligheid wist weer volstrekt nergens van.”  Via Björn, een van mijn vrienden, kreeg ik na het concert de playlist in handen. Die heb ik uiteraard door Bert laten signeren, sietafanier! Ook dank aan Jeya voor de foto’s.

Alfredo Bravo, drummer Flying Horseman, 25 november 2015, Handelsbeurs Gent
Drummer Alfredo Bravo was verantwoordelijk voor het opzwepende ritme

Op naar de volgende 50 jaar

Met laten we hopen evenveel – zelfs nog meer – onderstebovenervaringen. Laat maar komen! Ik deel drie uitspraken van bekenden na het concert.

 • Degi en Sharon (jonge dertigers): “We kunnen ons niet voorstellen dat wij op ons vijftigste nog vrienden uitnodigen om voor onze verjaardag naar een concert te gaan”.
 • Katrien: “Chapeau, hoe jij erin slaagt zoveel mensen samen te krijgen op een concert van een band als Flying Horseman”.
 • En de allermooiste van Martine: “Dank je voor een fijne avond. Het was hartverwarmend om jou te zien genieten.”

En met deze positieve woorden sluit ik heel graag af.

© C’bon, ook copywriter SEO

Persoonlijke reacties zijn altijd welkom!

Palylist Flying Horseman Handelsbeurs Gent
Gesigneerde playlist van Flying Horseman op 25 november 2015, Handelbeurs Gent

Misschien ook wel geïnteresseerd in een van de volgende blogs? Geschreven als SEO-tekstschrijver, én toch vlot lezend!

Op zoek naar 1 super voorbeeld spontane sollicitatiebrief?

Op zoek naar 1 super voorbeeld spontane sollicitatiebrief?

C’bon houdt in haar eentje content bureau in Gent draaiende

C’bon houdt in haar eentje content bureau in Gent draaiende

LinkedIn? Bijlange niet wat het moet zijn

LinkedIn? Bijlange niet wat het moet zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Peter

  Fantastisch meid! Wat een spirit! Way to be.

  • Christine

   Hé, vind ik ook een leuke uitdrukking! Way to be. Ik kende enkel Way to go. Maar die van jou is bij nader inzien beter! 🙂

 • Jeya

  Verrassend verjaardagsfeest, dat is het minste wat je kunt zeggen. En anderen laten kennismaken met iets wat ze niet kennen; ontdekken is van alle leeftijden. Blij dat ik er bij was. Had ik het geweten dat we zo dicht bij het podium zouden staan, ik had mijn écht goed fototoestel meegebracht.

  • Christine

   Fijn dat je erbij was. Zo gezellig samen vlak bij den Bert en den Alfredo. 🙂

 • Kristien

  Proficiat 50-jarige groupie. Jij ademt passie en zet veel in beweging!

  • Christine

   Dank je wel, Kristien. 🙂