Op zoek naar 1 super voorbeeld spontane sollicitatiebrief?

Je zoekt een voorbeeld spontane sollicitatiebrief? Je krijgt er hier één, en niet zomaar de eerste de beste. Wel een exemplaar dat zijn succes bewezen heeft. Ik heb deze brief ooit zelf gebruikt in 2005, mét resultaat.

Op zoek naar een goed voorbeeld spontane sollicitatiebrief? Hier vind je er een.
Iets verder in de tekst vind je deze brief volledig uitgeschreven.

Op de 90 brieven die ik stuurde, kreeg ik 22 reacties. Eén ervan leidde naar de job die ik toen wou. En op langere termijn leverde de brief me zelfs twee jobs op.

Ik deel mijn open motivatiebrief graag met jou!

Heb véél gesolliciteerd

Tot jou spreekt iemand die een hekel heeft aan routine en veel variatie nodig heeft in ongeveer alles. Zeker ook op professioneel vlak. Zodra ik het gevoel had een job tot in de toppen van mijn vingers te kennen, en er dus niets nieuws meer te leren was… Tja, toen was ik weg.

Gelukkig schreef ik graag en had ik zelf geen voorbeeld spontane sollicitatiebrief nodig. Ik had gelukkig ook geen nood aan AI om een sollicitatiebrief te schrijven.

Voordat ik als freelance copywriter van start ging en me in de markt zette als copywriter van motivatiebrieven, had ik er al 13 jobs op zitten. En dus nog meer gesolliciteerd.

Eén keer ruilde ik een job in een vertaalbureau in voor een job in het onderwijs, maar al na amper één dag zorgde de klas 16-jarige nozems ervoor dat ik er gewoon mee stopte. In plaats van naar mijn interessante uitleg te luisteren, smeten ze een boekentas naar mijn hoofd. Verkeerde keuze dus. Komt iedereen wel eens tegen.

Maar daar zat ik dan: twee jobs opgegeven in een week tijd, zonder uitkering en zonder job. Ik besloot een open en spontane sollicitatiebrief te schrijven naar alle communicatiebureaus in de buurt van Gent en hen mijn diensten aan te bieden. De brief vind je hieronder.

90 keer dezelfde open sollicitatiebrief verstuurd

In het totaal heb ik 90 exemplaren verstuurd van het voorbeeld spontane sollicitatie dat je hieronder vindt. En de reacties waren talrijk. De dagen erna kreeg ik veel mensen aan de lijn die me extra vragen stelden over mijn aanbod.

Bij sommigen had ik meteen door dat ze een ander profiel zochten. Geen erg, we namen afscheid in vriendschap. Bij anderen mocht ik me zonder extra vragen gaan voorstellen.

  • Bij communicatiebureau Claerhout in Gent – de gekende Rode Bol – wilde de HR-manager “kennismaken met de persoon die achter die toch wel opvallende brief zat”. Het sollicitatiegesprek liep op niets uit, omdat ik er toen nog niet van overtuigd was dat ik een goede tekstschrijver was. Dat gesprek zou vandaag helemaal anders verlopen…
  • Een ander sollicitatiegesprek vond plaats in communicatiebureau Magelaan. Ook dat leverde niet meteen een job op omdat ze op dat moment een commerciëler profiel zochten. Maar er was een duidelijke klik tussen mezelf en Françoise Opsomer, de vrouwelijke manager. Ik nodigde haar een paar dagen later uit voor een lunch op mijn kosten. Dat leidde tot nog meer lunches en uiteindelijk tot een telefoontje toen ze een nieuwe copywriter zochten. Nu is Magelaan mijn grootste klant als copywriter in Gent.
  • Het sollicitatiegesprek bij Open Bedrijvendag was meteen bingo. Heel toevallig had ik bij het versturen van de brief aan hen gedacht: “Goh, hier wil ik écht graag werken!” En het lukte. Mijn spontane sollicitatie bleek een schot in de roos.

Hier komt hij eindelijk aan: mijn voorbeeld spontane sollicitatiebrief

Ik laat je niet langer in spanning. Hier komt mijn voorbeeld spontane sollicitatiebrief aan. Zoals ik hierboven al zei, met goed resultaat en veel reactie. De brief werd niet alleen gelezen, hij viel ook op door de persoonlijkheid die eruit springt…

Dat is trouwens precies wat ik probeer te doen voor de personen voor wie ik nu een motivatiebrief schrijf. Want het tonen van persoonlijkheid in een sollicitatiebrief levert je een job op!

Voorbeeld van een open sollicitatie van een extravert persoon, ik dus.

Oostakker, 22 november 2005

Betreft: spontane sollicitatie – vlotte pen zoekt ondersteunende/redactionele functie

Geachte

U en ik kunnen wellicht nog wat voor elkaar gaan betekenen. Ik ben een werkzoekende licentiaat in de Germaanse filologie en ik vind mijn meug niet via de uitzendkantoren. Als ik hun probeer duidelijk te maken dat ik een job zoek die in de eerste plaats met taal, teksten en communicatie te maken heeft, bieden ze me een job aan als commercieel bediende binnendienst. En dan heb ik de neiging meteen gillend weg te lopen.

Ik probeer het dus maar op deze manier: communicatie- en reclamebureaus aanschrijven en me persoonlijk voorstellen. Want alleen zo weet ik dat ik goed bezig ben.

Heel kort: ik ben een dame met een voorliefde voor alles wat met taal, teksten en communicatie te maken heeft, en ik ben op zoek naar een ondersteunende, redactionele functie in een communicatie- en/of reclamebureau.

Wat kan ik u bieden? Een heel degelijk niveau, een vlotte pen en een goede viertaligheid (NL, E, FR, D).

U wilt nog meer? Wat dacht u van het volgende? Ik ben een uiterst flexibel inzetbaar persoon: ik kan teksten op papier zetten waar je steil van achterover valt, ik kan zeer goed met computers en software overweg en kan in alle onbescheidenheid eigenlijk alles aan. Ik werk administratief zeer vlug, geconcentreerd en nauwkeurig en word als het moet zelfs uw gedroomde secretaresse. Verder beschik ik over een vriendelijke (telefoon)stem en over net dat extra tikje klantgerichtheid waardoor mensen graag zaken met me doen.

Maar bovenal ben ik gedreven, heb ik een groot gevoel voor verantwoordelijkheid, een zonnige, optimistische en sociale instelling en een pak levenservaring waardoor ik met tal van diverse soorten mensen overweg kan. Last but not least: ik werk zéér graag.

Mijn curriculum vitae vindt u als bijlage. Gelieve me prompt wat te laten weten als mijn profiel u iets zegt. Voor een gesprek met u maak ik me onmiddellijk vrij.

Met vriendelijke groet,

Christine Bonheure

Schrijf ik ook spontane of open sollicitatiebrief voor jou?

Ik heb véél gesolliciteerd en mocht overal horen dat mijn brief er bovenuit stak. Vaak kreeg ik de job gewoon op basis van wat ik op papier had gezet en was het gesprek een formaliteit. De brief had hen al overtuigd.

Omdat niet iedereen de gave geeft om zichzelf op papier – of in een modernere e-mail – te verkopen, stel ik mijn talent graag ter beschikking van anderen.

Neem nu contact op met copywriter C'bon. Ze bezorgt je een overtuigende motivatiebrief.
Ik help je dolgraag met het schrijven van je motivatiebrief!

Ik som even op welke zaken er allemaal in mijn voordeel spelen.

  • Veel ervaring met solliciteren: je kan me gerust een ervaringsdeskundige noemen. Die ervaring bied ik jou graag aan.
  • Drie soorten empathie: duidelijk geworden in een kerntalentenanalyse bij Kristien Van Cauwenberge, life coach en loopbaancoach in Gent. Ik verplaats me in jouw schoenen, maar ook in die van de HR-manager: ik schrijf uit wat die wil horen.
  • Commercieel talent: voor wie zich afvraagt wat dat komt kijken bij het schrijven van een sollicitatiebrief: solliciteren IS jezelf verkopen.
  • Schrijftalent: ik schrijf vlot, positief en in eenvoudige taal. Ook een HR-manager is ook maar een mens die graag vlotte brieven leest in niet te moeilijke woorden.
  • En bovenal: ik doe het graag. Ik heb altijd graag zelf gesolliciteerd, en nu vind ik het zalig om anderen te helpen.

Hieronder vind je een infografiek van de manier waarop ik doorgaans mijn brieven schrijf. En die scoren! Wil je het zelf doen? hier zijn een aantal tips die je helpen overtuigend te solliciteren.

Mijn voorbeeld spontane sollicitatiebrief heeft nog geen vier alinea's, merk ik nu.

Is dit voldoende?

Kan je met dit voorbeeld spontane sollicitatiebrief verder? Veel succes dan!

Kan je er niet mee verder? Mail of bel me dan – 0495 14 07 09. Ik help je graag, en schrijf je motivatiebrief tegen heel democratische prijzen…

Toen ik onlangs vernam hoeveel een Nederlandse collega durft te vragen, viel ik steil achterover. Die rekende zomaar eventjes 185 euro aan per brief! Dat moeten gouden brieven zijn!

C’bon = prijs-kwaliteit top!

Op zoek naar nog meer info over de perfecte sollicitatiebrief opbouw?

Misschien tot binnenkort.

© C’bon, ook SEO copywriter

C’bon houdt in haar eentje content bureau in Gent draaiende

C’bon houdt in haar eentje content bureau in Gent draaiende

Zo helpt deze tekstschrijver blogs je concreet vooruit

Zo helpt deze tekstschrijver blogs je concreet vooruit

LinkedIn? Bijlange niet wat het moet zijn

LinkedIn? Bijlange niet wat het moet zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *