Je KernTalenten kennen pusht je zelfvertrouwen

Ik heb mijn KernTalenten laten analyseren door Kristien Van Cauwenberge, loopbaancoach in Gent. Een pracht van een vrouw met een empatisch luisterend oor. Omdat de analyse zo goed is meegevallen, deel ik mijn ervaring graag met de buitenwereld.

Nu focust Kristien zich ook op mensen die hun pensioen in zicht hebben en die zich afvragen: met pensioen en nu? Want ook dan komen er nog heel veel jaren aan die gelukkig kunnen worden ingevuld.

Wie me kent, weet dat ik geen stoefer ben (LOL), maar het rapport bevestigde volledig wat ik al wist. Ik ben een toptalent, op zoveel vlakken (LOL in het kwadraat).

Sterke KernTalenten, dat zijn de mijne
Ik heb alleen maar sterke KernTalenten. Wat een boost voor mijn zelfvertrouwen! “Alsof ik dat nodig had”, zeggen mijn dochters en man in koor! LOL!

Je vraagt je af wat KernTalenten zijn?

Eigenlijk is dat heel eenvoudig uit te leggen. Ga eens terug naar je kindertijd, zo tussen je vierde en twaalfde. Herinner je je de zaken die je toen graag deed? Het speelgoed waar je steeds opnieuw naar greep? Waar je uren mee speelde? Die acties waren uitingen van je aangeboren talenten.

KernTalenten beschrijven wat potentieel in je aard ligt en wat je energie geeft, en staan volledig los van opvoeding, levensgebeurtenissen, normen en waarden. Ze vertellen je wat je passioneert en motiveert. En dat is altijd goed om te weten.

Mijn sterke Kerntalenten, deel 2
Mijn sterke KernTalenten, deel 2. 🙂

Kristien Van Cauwenberge = mijn KernTalentenAnalist, en een goede!

Toen ik mijn website lanceerde, was Kristien de eerste die contact met me opnam. Mijn website getuigde volgens haar van persoonlijkheid en ze wou dat ik ook haar website onder handen nam. Ik ging bij haar langs om alles te bespreken.

Omdat ik nogal nieuwsgierig van aard ben, én geïntrigeerd door de theorie en de methode, besloot ik zelf een KernTalentenAnalyse te ondergaan. Daar ben ik nog steeds heel blij om.

Ondertussen heb ik ook de website van Kristiens partner Sylvie De Muynck volledig SEO-ingevuld. Zij startte op 1 juli 2022 het gloednieuwe initiatief Sprekerspool op.

“Zalige teksten”, noemt Sylvie mijn

schrijfsels.

Mijn KernTalentenAnalyse

Ik vulde thuis een online vragenlijst in die peilde naar mijn interesses als kind. De volgende dag stelde Kristien me vragen over mijn thuissituatie, gezinssituatie, studies, relaties, werk … Ze ging ook dieper in op de antwoorden die ik had gegeven op de vragenlijst.

Die dag sprak ze enkele zinnen uit die me tot op vandaag zijn bijgebleven, en die me eigenlijk nog steeds een boost geven. Een levenslange boost.

… leverde mijn eigenste KernTalentenRapport op

Al mijn KernTalenten en hun onderlinge beïnvloeding schreef Kristien uit in een KernTalentenRapport.  Telkens als ik een belangrijke levensbeslissing moet nemen, lees ik dat rapport door. Want iets doen dat regelrecht indruist tegen mijn KernTalenten, is gewoon smeken om moeilijkheden.

Maar, oh ironie. Denk nu niet dat ik overgelukkig ben omdat ik veel sterke KernTalenten heb. Zodra ik me toespits op één KernTalent verwaarloos ik een ander.

Bij mij is kiezen inderdaad verliezen. Gelukkig houd ik van variatie in alles wat ik doe en komen al mijn sterke KernTalenten wel een keer aan bod.

Mijn gouden raad aan jou? Laat ook je KernTalenten analyseren

Want de boost van energie en zelfvertrouwen die je krijgt, is onbetaalbaar. Investeer in je sterke KernTalenten en een gelukkiger leven lacht je toe.

Ik speel je meteen één zeer goed adres door: www.kenjekerntalenten.be. Kristien Van Cauwenberge is een prachtige KernTalentenAnaliste én een fijne vrouw die je op je gemak stelt en met je meeleeft. Sterk!

Ondertussen zijn Kristien en ik echte vriendinnen geworden. Na mijn analyse belde ik haar op met het voorstel om een pint te gaan drinken, zodat ik eens naar haar kon luisteren. En ze is erop ingegaan. Blij toe!

Reacties zijn altijd welkom!

En met deze positieve noot sluit ik alweer af.

Deze blogger vind de juiste onderwerpen voor blogs.


© C’bon, copywriter SEO en SEO-tekstschrijver

Misschien ook geïnteresseerd in de volgende blogs?

Mijn naam? niet Kristien Bonneure, wel Christine Bonheure

Mijn naam? niet Kristien Bonneure, wel Christine Bonheure

Kans op een nieuw begin? Niki coacht je op weg!

Kans op een nieuw begin? Niki coacht je op weg!

Wat is een goede klant? Iemand met een hoge gunfactor!

Wat is een goede klant? Iemand met een hoge gunfactor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Peter

  Helemaal waar. Zo’n Kerntalentenrapport is een echt hulpmiddel bij belangrijke keuzes op werkvlak.

  • Christine

   Ik had het rapport nog grondiger moeten doornemen zo rond juni…

   • Kristien

    En het regelmatig ter hand nemen om te checken of je nog altijd on track bent met jezelf …

    • Christine

     Inderdaad. Heb ik ondertussen al ervaren!

 • Kristien

  Het was héél fijn Christine om je KernTalenten in kaart te brengen. Je kreeg van moeder natuur een groot aantal knappe en sterke KernTalenten mee die je als je persoonlijk ‘kapitaal’ kan bekijken. Het is immers je natuurlijke gereedschapsdoos vol middelen die je energie geven door ze dagelijks in te zetten en uit te leven. Héél veel succes!

  • Christine

   Dank dank dank. Ik vond het ook heel fijn om door jou geanalyseerd te worden. 🙂

 • Ringo

  Ik heb een 3-tal jaar geleden een Kerntalentenanalyse gedaan,ik ben namelijk al zo’n 20 jaar op zoek naar een passende job en voel me altijd ongelukkig na een tijd in een job. Verleden jaar heb ik zelfs de test nog eens laten analyseren van de analiste om mezelf te overtuigen, ik ben van sommige talenten nog niet overtuigd. Soms denk ik dat ik de antwoorden op de test niet helemaal juist heb ingevuld en meer aangeduid heb wat ik wenste. Ik heb wel last van angsten en gebrek aan zelfvertrouwen. Ik heb ook een 3-jarige opleiding gevolgd in avondschool om een graduaatsdiploma te halen. Dit diploma zonder probleem behaald maar nog altijd geen job op niveau en talenten gevonden. Gebeurt het dat bij iemand deze test niet echt werkt.

  Bedankt alvast.

  • Christine

   Dag Ringo, Ik ben natuurlijk geen KernTalentdendeskundige, ik heb er gewoon ooit één gehad en er veel van opgestoken. Maar ook uit mijn rapport bleek overduidelijk dat variatie bij mij gewoon een must is. Daarom heb ik ook dertien jobs gehad, en daarom werk ik nu als zelfstandige copywriter met alle vrijheid en variatie van dien. Misschien is het nuttig de test even opnieuw te doen? Je kan er alleen maar wijzer door worden. Wat betreft die job vinden op niveau en talenten: je weet dat ik je kan helpen bij het schrijven van een overtuigende sollicitatiebrief, mocht je dat willen? https://c-bon.org/motivatiebrief-schrijven/ Ik ben maar een mailtje of telefoontje verwijderd… Succes!