Wat is een goede klant? Iemand met een hoge gunfactor!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Wat is een goede klant voor mij? Ik geef het grif toe: sommige klanten geef ik, als copywriter in Gent, een betere service dan andere. En dat is trouwens heel menselijk. Met sommige klanten werk ik nu eenmaal leuker en beter samen dan met andere. Maar waaraan ligt dat? Hoe komt het dat mijn gunfactor bij de één hoger ligt dan bij de andere? Ik probeer even uit te leggen wat voor mij een klant goed maakt. Hij moet sowieso goed communiceren, dat is vereiste nummer één.

Wat is een goede klant? Iemand met een hoge gunfactor
Een welverdiend bloemetje voor goede klanten

Wat is een goede klant voor C’bon?

Het is gemakkelijk om mezelf als uitgangspunt te nemen omdat ik mezelf en mijn business nu eenmaal het best ken. Ik houd van echte partnerships. Ik heb het niet zo voor klanten die bij wijze van spreken een blanco cheque uitschrijven en de opdracht geven: “Doe maar, schrijf maar, jij bent de specialist SEO Gent” en me vervolgens met een paar stenowoorden een briefing geven. Zoek je een copywriter om leesbare SEO-blogs voor je bedrijf te schrijven, zorg dan in de eerste plaats voor een goede briefing. Maar dat is niet het enige. Voor mij is het heel belangrijk dat je als klant meewerkt, en daar hoort zeker goed communiceren bij – actie-reactie in het beantwoorden van vragen, weet je wel. Enige kennis van SEO is ook meegenomen, want alleen dan vullen we elkaar in twee richtingen aan en krijgen we een mooie kruisbestuiving.

Enige kennis van SEO is ook meegenomen, want alleen dan vullen we elkaar in twee richtingen aan.

Waarom krijgen sommige klanten een betere service?

Soms lijkt het er inderdaad op dat bepaalde klanten een betere service krijgen dan andere. En meer dan eens is die indruk ook terecht. Maar wat is een goede klant? Hoe wordt iemand een goede klant? Hoe komt het dat de gunfactor bij de één een stuk hoger ligt dan bij de ander? Klanten die met me meedenken zijn voor mij goede klanten. Zij hebben een open geest en gaan voor een echte samenwerking. Hoe je het ook draait of keert, het komt altijd op hetzelfde neer: “Hoe meer je geeft, hoe meer je krijgt”. Dat geldt in alle relaties, persoonlijk en professioneel, dus ook in de relatie opdrachtgever-freelance copywriter. Die is beter naarmate er meer vertrouwen, vrijheid, correcte afspraken én respect tussen de beide partners is. Voor alle duidelijkheid, ik heb het bij dit geven en krijgen niet alleen over geld.

Hoe je het ook draait of keert, het komt altijd op hetzelfde neer: “Hoe meer je geeft, hoe meer je krijgt.” Dat geldt in alle relaties, persoonlijk én professioneel.

Ook klanten dragen verantwoordelijkheid

Wat is een goede klant? Klanten hebben inderdaad een belangrijk aandeel in het welslagen van een samenwerking. Van hen verwacht ik dat ze de nodige input geven, en dat ze correct en tijdig reageren op vragen. Ik houd niet van klanten die me een tekst laten schrijven, als het kan zo vlug mogelijk, die pas anderhalve maand later tussen de soep en de patatten doornemen en dan véél of helemaal geen commentaar geven. Dat laatste vind ik eigenijk nog erger, want dat betekent dat ze mijn werk als copywriter niet naar behoren waarderen. Hoe beter ik als copywriter gebrieft word, en hoe beter er wordt geantwoord op bijkomende vragen, hoe beter we kunnen samenwerken aan goede SEO-blogs. Logisch toch?

Gunfactor is zo belangrijk in het zakendoen

In elke relatie – persoonlijk én professioneel – moet je elkaar wat gunnen. Als ik me goed voel bij een klant, mijn werk wordt geapprecieerd en de klant met me meedenkt, die zal ik die klant ook meer gunnen, meer service geven en beter samenwerken. Hoe je in het leven staat, hoe je mensen behandelt en vertrouwt, is en blijft belangrijk. Respect krijg je niet zomaar, dat moet je verdienen. Hoe meer respect en vertrouwen er is tussen klant en freelance copywriter, hoe beter de samenwerking en hoe beter de SEO-teksten worden. Heb ik de vraag beantwoord: Wat is een goede klant? En hoe krijg je mijn gunfactor de hoogte in? Dan kom ik meteen aan met een nieuwe vraag: waar wacht je nog op? 🙂

Deze blogger vind de juiste onderwerpen voor blogs.

© C’bon, tekstschrijver blogs

Ook geïnteresseerd in één van mijn vorige blogs? Bijvoorbeeld die over LinkedIn?

Wat zeker niet te doen op LinkedIn

Wat zeker niet te doen op LinkedIn

LinkedIn? Bijlange niet wat het moet zijn

LinkedIn? Bijlange niet wat het moet zijn

Een neen heb je, een ja kun je krijgen

Een neen heb je, een ja kun je krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Kristien Van Cauwenberge

  Ook ‘de liefde’ tussen opdrachtgever-freelance copywriter moet van twee kanten komen. Dank Christine voor de fijne samenwerking én voor de sublieme service! Toppie!

  • Christine

   Jij bent inderdaad één van die goede klanten, voor wie ik graag eens wat extra doe. 🙂

   • Kristien Van Cauwenberge

    Ik had zo’n vermoeden maar leuk om het hier te lezen! 🙂