7 tips voor efficiënte contentcreatie met maximale impact

Goede content, het lijkt wel het goud van vandaag. Werkelijk iedereen heeft het erover hoe belangrijk kwalitatieve content is om nieuwe klanten aan te trekken. Wil jij je eigen content creëren? Aan unieke contentcreatie doen? Blogs schrijven? Wat een goed idee! Mijn tip? Doe het dan meteen goed, zoals het moet, want er is zoveel concurrentie dat het moeilijk is om inhoud te maken die opvalt.

Hoe zorg je er nu voor dat je contentcreatie haar werk doet? Lees verder, je steekt wellicht wat op.

Bij contentcreatie, al dan niet online, komt er heel wat kijken.
Content is king? Dan is contentcreatie dat ook! En wie content creëert ook! 🙂

Contentcreatie betekenis?

Contentcreatie is het creëren van uiteenlopende vormen van online content. Dat kunnen blogartikelen zijn, video’s, podcasts, infografieken en nog veel meer.

Kwalitatieve content wordt steeds waardevoller voor bedrijven omdat het hen helpt zich te onderscheiden van hun concurrenten, meer verkeer stimuleert en de verkoop verhoogt.

De focus op online zichtbaarheid hoort er inderdaad bij. Je inhoud moet makkelijk op het web te vinden zijn. Je hoort je inhoud dus te optimaliseren voor zoekmachines als Google en relevante trefwoorden te gebruiken in titel, metabeschrijving en tactisch doorheen je tekst.

Contentcreatie SEO dus, mijn stokpaardje als copywriter SEO.

Wie aan online contentcreatie doet weet het best iets af van SEO.
Wie online content creëert doet het best ook aan SEO.

Strategie en toewijding zijn sleutels tot succes

Weet je wat je nodig hebt om sterke content te creëren? Een goede strategie en veel liefde voor het vak. Want dat is de enige manier om relevante content te maken waarmee je je onderscheidt van de concurrentie.

Ook doorzettingsvermogen wordt gevraagd. Het creëren van inhoud is immers een uitdagende en soms ontmoedigende taak die vaardigheid, creativiteit en discipline vereist.

  Contentcreatie SEO – onderzoeken, plannen, optimaliseren en uitvoeren – vreet tijd en energie. Het is daarom niet zo vreemd dat veel organisaties een content creator zoals C’bon inhuren om die tijdrovende klusjes professioneel tot een goed eind te brengen.

  Waardevolle content creëren doe je immers niet zomaar tussen de soep en de patatten. Het vergt heel wat toewijding en de nodige planning om relevante en boeiende inhoud voor je doelgroep te creëren.

  Wil je het toch zelf doen? Dan volgen hieronder 7 tips over het maken van effectieve inhoud waarmee jij je onderscheidt.

  7 tips om aan goede contentcreatie te doen

  • Hoe zorg je ervoor dat je content creëert die boeiend, informatief en effectief is?
  • Hoe doe je aan inspirerende contentcreatie?
  • Hoe creëer je inhoud op een effectieve manier?

  Ik volg alvast altijd de volgende 7 stappen.

  1. Ken je publiek

  Voordat je zelfs maar begint te denken aan het maken van content is het belangrijk om te begrijpen wie je doelgroep is en wat ze precies willen: “Waar liggen ze wakker van?”, dat is de vraag die Andy Maslen stelt in Persuasive Copywriting.

  Breng dus je bredere doelgroep in kaart en zet je klant centraal. Onderzoek zijn of haar interesses en behoeften, zodat je inhoud maakt die bij hen aanslaat. Houd ook rekening met hun kennisniveau en de taal die zij gebruiken.

  Zodra je eenmaal weet wie je juiste doelgroep is, kan je de onderwerpen kiezen die voor hen het meest interessant zijn.

  Mijn tip? Ga eens na waar andere mensen het over hebben in jouw niche of sector. Dat kan je helpen op onderwerpen te komen die niet alleen relevant en boeiend voor hen zijn maar waarrond je ook krachtige content kan maken. Even brainstormen met een groepje levert ook vaak mooie en bruikbare ideeën op.

  2. Kies het juiste platform

  Verschillende platforms hebben verschillende doelgroepen. Zorg er dus voor dat je het juiste platform voor het soort content dat je maakt.

  • YouTube is wellicht het beste platform als je een video maakt
  • WordPress wellicht het beste platform als je een blog schrijft, naast je eigen website
  • Pinterest is wellicht het beste platform voor infographics

  3. Focus op kwaliteit

  Is kwalitatieve content belangrijk? Zeker weten! Het is dé sleutel tot betrokkenheid en verkoop. Zorg er dus voor dat je content maakt die goed onderzocht, informatief en onderhoudend is.

  Een tip? Heb je veel oude content staan? Maak die dan up to date.

  En terwijl je toch bezig bent, zorg ervoor dat je inhoud gemakkelijk te lezen en te begrijpen is. Gebruik eenvoudige taal en vermijd jargon. Niemand leest graag moeilijke teksten die bestaan uit ellenlange zinnen. Of het moeten al literatuursnobs zijn die hun neus ophalen voor een razendknap schrijver als Stephen King. Heb je zijn Over leven en schrijven al gelezen? Doen!

  4. Promoot je inhoud

  Heb je eenmaal je inhoud gemaakt, promoot die dan via meerdere kanalen om een zo groot mogelijk publiek te bereiken.

  Naast je eigen website kan je ook socialemediakanalen als Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram gebruiken om je content te promoten.

  Gebruik #hashtags en trefwoorden die je inhoud gemakkelijker vindbaar maken.

  5. Meet het succes van je contentcreatie SEO

  Heb je je inhoud gemaakt en gepromoot? Dan is het belangrijk om het succes te meten van je inspanningen op het vlak van contentcreatie SEO?

  Hoe doe je dat?

  • Hou het aantal views, likes, shares en comments bij om te zien hoe effectief je content is
  • Gebruik tools als Google Analytics en Google Search Console om te zien wat werkt en wat niet
  • Meet zeker ook de betrokkenheid van je publiek, dat kan gemakkelijk met de nieuwe Google Analytics

  6. Blijf leren

  Contentcreatie SEO is een voortdurend veranderend proces. Een goede content creator houdt zich op de hoogte van de laatste trends en technieken.

  Een aantal manieren om op de hoogte te blijven van de nieuwste strategieën om inhoud te creëren:

  • Volg opleidingen en blijf die volgen, ook als je al 50-plusser bent (blijf ik ook doen!)
  • Lees blogs uit de sector en word actief lid van socialemediagroepen
  • Neem deel aan webinars

  Wat je ook kan doen? Even experimenteren met verschillende formaten en stijlen om te zien wat het beste werkt voor je doelgroep.

  7. Gebruik visuals

  Visuals helpen je inhoud boeiender en begrijpelijker te maken. Verwerk afbeeldingen, video’s, infografieken en haarscherpe beelden in je content. Je zal merken dat die op slag een pak aantrekkelijker wordt.

  Contentcreatie? Is zowel het schrijven van de online artikels, de advertenties errond, als de begeleidende tekst bij de visuals.
  Kijk, een droge opsomming wordt met een opvallende visual opeens aantrekkelijker.

  Krachtige beelden zijn een goede manier om je tekst te breken en gemakkelijker leesbaar te maken. Krachtige content wordt op die manier nog krachtiger.

  Wat denk je? Kan je nu zelf kwaliteitsvol aan contentcreatie doen?

  Authentieke contentcreatie is van onschatbare waarde. Het helpt je bedrijf zich te onderscheiden van de concurrentie en genereert meer leads of verkoop. Maar het creëren van kwaliteitsinhoud kost moeite en tijd. Een ghostblogger of blogger inhuren helpt!

  Maar je kan het nu ook zelf proberen. Met de tips in dit artikel heb je alle tools en kennis in handen die nodig zijn om efficiënt en gemakkelijk impactvolle content te creëren. Met het juiste onderzoek, platform, kwaliteit en promotie bereik je de juiste mensen en behaal je de gewenste resultaten.

  Onthoud dat je je altijd moet richten op relevante content en kwaliteitsvolle content – je lezers zullen je er dankbaar voor zijn!

  Veel succes en veel plezier bij het maken van geweldige content!

  © C’bon, copywriter in Gent

  Review Miele Blizzard CX1: er is wèl een betere

  Review Miele Blizzard CX1: er is wèl een betere

  Tarieven copywriter? Verbazend grote verschillen!

  Tarieven copywriter? Verbazend grote verschillen!

  Dit zijn mijn 7 (of 8) grootste ergernissen als copywriter

  Dit zijn mijn 7 (of 8) grootste ergernissen als copywriter

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *