Blogs schrijven: een uitgebreide gids voor beginners

Blogs schrijven, iedereen kan het!
Laat mij maar blogs schrijven, eerst voorbereiden en dan typen maar, en bijvijlen… Top!

Even tussen jou en mij? Ik ben gek op blogs schrijven!

Als content creator SEO is er niets dat ik liever doe dan dat. Bloggen is een geweldige manier om mezelf uit te drukken, mijn gedachten op een rij te zetten, mijn ervaringen en expertise te delen en anderen te helpen.

Maar ook voor jou kan het een ongelooflijk krachtig platform zijn om waardevolle informatie te delen. En wie weet, misschien wordt het wel een mogelijke bijverdienste of hoofdverdienste, zoals bij mij het geval is.

Maar hoe begin je er nu aan?

Wil je weten welke stappen je neemt om je blogs succesvol te maken? Lees dan deze blog! Sommige zaken ervan heb ik opgestoken in de cursus bloggen van Editio. Andere zaken heb ik geleerd al doende, ik heb op mijn eigen website al meer dan 150 blogs staan en heb er al duizend geschreven voor anderen.

Als nieuwe beginnende blogger leer je hoe je overtuigende inhoud schrijft die waarde toevoegt voor je lezers en op die manier hun aandacht verdient. Je krijgt waardevolle informatie over hoe je je blog optimaliseert voor zoekmachineresultaten en hoe je dus meer organisch verkeer naar je webpagina haalt.

Blogs schrijven = een geweldige bezigheid!

Blogs schrijven is een geweldige manier om je gedachten en ideeën te uiten. Maar het schrijven en promoten van je blogs kan heel ontmoedigend zijn. Want het succes komt met vallen en opstaan en kan lang duren.

Maar niet getreurd. Welke soort blog je ook schrijft – lifestyle, zakelijk advies, reisverhalen of iets daartussenin – je hebt ontzettend veel tools om fantastische inhoud voor je lezers te maken.

Definitie: wat is een blog?

Tja, als je een tekst leest over ‘blogs schrijven’, dan moet je uiteraard weten wat een blog is. En vooral, wat een goede blog is.

Een goede blog is een blog die lezers boeit, waardevolle informatie geeft en mogelijk zelfs een inkomen oplevert – dat doet het alleszins bij mij. Het is een platform om ervaringen te delen, interessante meningen door te spelen, creatief te zijn en vertrouwen op te bouwen.

Een blog is een (deel van een) website die tekstuele inhoud of content bevat. Vaak is het een mengeling van persoonlijke meningen, feiten, analyses en onderwerpen die verband houden met de specifieke niche of het onderwerp van de auteur. In mijn geval lees je veel over SEO, schrijven en literatuur, mijn all-time favourite hobby.

Elke blogoverzichtpagina ziet er trouwens hetzelfde uit. Rijen en rijen van georganiseerde berichten in omgekeerd chronologische volgorde. Mijn C’bon-blogpagina bestaat uit zes mooie afbeeldingen met blauwe filter, titel en doorkliklink.

Wat zijn de voordelen van het schrijven van een blog?

Het schrijven van een goede blog heeft veel voordelen. Je krijgt de kans je ervaringen met je lezers te delen, hen waardevolle informatie te verstrekken en hen te boeien met interessante inhoud.

Blogs schrijven geeft je de kans om je op nieuwe, spannende, zinvolle en creatieve manieren uit te drukken. Ik kan je niet vertellen hoe tof ik dat vind! In mijn blogs experimenteer ik er vaak op los, in mijn eigen unieke stijl, en dat mag want mijn blogs zijn van mij!

Doe je het goed, dan kunnen je waardevolle blog zelfs inkomsten voor je genereren. Dat is alvast bij mij het geval. Onder meer door het schrijven van blogs verdien ik als copywriter SEO het beleg op mijn boterham.

En waarom je als ondernemer moet bloggen? Omdat je beter vindbaar wordt voor mensen die in je aanbod geïnteresseerd zijn. Kassa kassa dus.

Een voorbeeld? Voer eens het woord kerntalentenanalist in in Google. Het eerste organische zoekresultaat dat je aantreft is mijn klant voor wie ik blogs schrijf. Of de woorden copywriter SEO…. Dan kom je bij mij uit. 🙂

Onderzoek is key bij blogs schrijven

Wil je kwaliteitsvolle blogs schrijven? Dan is het essentieel dat je vooraf onderzoek doet.

Eigenlijk is het niet meer dan logisch dat je eerst uitzoekt waar je het precies over wilt hebben, nog voordat je begint met blogs schrijven. Net zoals het ook handig is om je de vraag te stellen of je potentiële lezer je tekst wel interessant en relevant zal vinden.

Doe je onderzoek, dan zorg je ervoor dat je bericht up-to-date is en gevuld met feitelijk bewijs die de beweringen in je artikel staven. Nog een voordeel? Wanneer je je lezers toegang geeft tot waardevolle informatie en doorverwijst naar deskundigen gaat ook je eigen autoriteit de hoogte in. Belangrijk in de ogen van je lezer én van Google die je alweer een trapje hoger rankt.

Hoe doe je nu aan onderzoek?

Verzamel ideeën voor inhoud

Voordat je begint met het schrijven van je al dan niet zakelijke blog trek je het best voldoende tijd uit om ideeën te verzamelen en nuttige onderwerpen te bedenken. Stel jezelf ook vragen als: “Over welk onderwerp wil mijn publiek lezen? Waarin zijn ze geïnteresseerd?”

Op websites, in forums en enquêtes vind zeker zinvolle en boeiende inhoud.

Kies het juiste onderwerp

Ook het kiezen van een goed onderwerp is een belangrijk onderdeel van blogs schrijven.

Voordat je je vastpint op een onderwerp is het essentieel om na te gaan of er geen meer gekwalificeerde mensen zijn die beter over het specifieke onderwerp kunnen praten dan jij. Ga dus even op zoek of iemand anders het al eerder over dat specifieke onderwerp heeft gehad. Is dat het geval, zoek dan naar manieren om er je eigen draai en unieke content aan te geven.

En hier wordt het spannend, want zo komt jouw creatieve talent naar boven.

Zoek zeker onderwerpen die je aanspreken. Als je content creëert rond iets waar je gepassioneerd over bent, dan merk je dat in je manier van schrijven. Ook je lezers voelen en waarderen dat.

Mijn lievelingsonderwerpen? SEO, literatuur en sollicitatiebrieven.

Vind informatiebronnen

Wil je goede blogs schrijven die de moeite waard zijn om te lezen én te delen? Ga dan op zoek naar betrouwbare informatiebronnen die je tekst stofferen met feiten, meningen en bewijzen. En doe dat nog voordat je aan je blog begint.

Hoe kom je nu aan de nodige gegevens om je stuk inzichtelijk en informatief te maken?

Je kan:

  • boeken over het onderwerp lezen,
  • online artikelen zoeken over het onderwerp,
  • interviews met deskundigen bekijken,
  • in academische tijdschriften zoeken naar discussies en studies,
  • socialemediaplatformen als Twitter en LinkedIn doorzoeken.
Blogs schrijven gebeurt tegenwoordig gelukkig niet meer met de typmachine.
Gelukkig bestaan er tegenwoordig computers, maar ik heb wel zo leren typen… Ja ja, zo oud ben ik al!

Schrijfstijl en stem

Je schrijfstijl en stem zijn bij het blogs schrijven net zo belangrijk zijn als het onderzoek dat je vooraf doet. Ga op zoek naar een stijl van schrijven en een stem die de boodschap van je blog het best weergeven.

Bedenk tot wie je spreekt en stem je inhoud daarop af. Dat kan je doen door taal en woorden te gebruiken die je doelgroep gemakkelijk begrijpt. Sla ook een passende toon aan.

Tip van het huis? Het is altijd een goed idee om je tekst op te delen in kleinere alinea’s of paragrafen. Op die manier wordt je tekst beter verteerbaar en gemakkelijker te volgen. Je overlaadt je lezer ook niet met te veel informatie in ellenlange teksten.

Houd je toon en stijl consistent

De toon en de stijl die je gebruikt moeten consistent zijn. Dat betekent dat het taalgebruik, de visuele elementen en de algemene toon van je blog van begin tot eind hetzelfde moeten zijn.

Het grote voordeel van consistentie in toon en stijl? Het zorgt voor verbondenheid met je lezer.

Focus op een consistente invalshoek bij elk bericht. Het komt erop neer je onderwerpen uniek te houden en toch gerelateerd genoeg. Gaan je lezers van het ene blogbericht naar het andere, dan overvalt hen meteen een gevoel van herkenbaarheid.

Heb je een efficiënte en aangename toon en stijl gevonden? Dan heb je meteen een geweldig sjabloon voor de rest van je blogberichten.

Ik heb alvast de mijne gevonden. Vrienden zeggen dat ze mijn manier van praten horen als ze mijn teksten lezen. Mensen die me niet kennen omschrijven me als iemand die op een enthousiaste manier vertelt over wat hij deze week nu weer heeft voorgehad.

Extra tips bij het blogs schrijven

  • Houd je taalgebruik eenvoudig en duidelijk
  • Vermijd jargon, moeilijke woorden of te lange zinnen, omdat die verwarrend of storend kunnen zijn
  • Probeer ervoor te zorgen dat de inhoud van je blog uniek en origineel is.
  • Is het dat niet, zoek dan naar een andere invalshoek. Zet je creativiteit aan het werk.

Gebruik een unieke stem en perspectief

Elke blog die je schrijft hoort inderdaad te vertrekken vanuit een uniek en boeiend perspectief. Zorg ervoor dat je een interessant standpunt deelt dat niemand anders biedt, maar dat lukt enkel en alleen als – ik val weer in herhaling – je het nodige onderzoek doet. Dat zal je helpen een autoriteit op het gebied van het onderwerp te worden en inhoud te creëren die origineel en informatief is.

Je lezers willen een glimp opvangen van wat jou – en alleen jou – drijft!

  • Zorg dat je schrijfstijl en toon zich onderscheiden van de rest
  • Wees niet bang jezelf te zijn en een stem te ontwikkelen die lezers kunnen herkennen en die je blogs een persoonlijk tintje geven
  • Zoek naar manieren om bepaalde aspecten van jezelf en de wereld om je heen te delen en inhoud te creëren waarmee je je onderscheidt van de massa

Schrijf op je eigen unieke manier. Lezers zullen van je blog genieten en blijven komen voor meer.

Maak creatief gebruik van woorden en beelden

Creëer boeiende inhoud.  Wil je blogs schrijven die echt succesvol zijn en je lezers aanspreken? Dan is creativiteit essentieel. Gebruik woorden en beelden die interessant en verleidelijk zijn voor je lezers.

Richt je niet alleen op de feiten maar bedenk hoe je beschrijvende taal kunt gebruiken om de boodschap op een interessante manier tot leven te brengen.

Integreer tegelijk enkele foto’s en afbeeldingen van hoge kwaliteit. Die helpen je je punten duidelijker te illustreren en de essentie van je blog weer te geven.

Let er wel op dat je de lezers niet overweldigen met te veel tekst of visuals. Voor een optimale leeservaring gebruik je beelden en woorden in de perfecte verhouding.

De combinatie van overtuigend onderzoek, persoonlijke invalshoeken, een interessante toon en kwaliteitsbeelden zijn de basis van een goed blogstuk. Vergeet dat nooit.

Stem je inhoud af op verschillende doelgroepen

Blogs schrijven die verschillende doelgroepen aanspreken is uitdagend maar niet onmogelijk.

Bedenk in de eerste plaats wie jouw publiek is. Zijn ze nieuw in de sector? Zijn het ervaren professionals? Je stemt jouw informatie het best af op hun voorkennis en voorkeuren. En soms is dat heel moeilijk….

Zorg er ook voor dat je voor elk deelonderwerp waardevolle inhoud biedt. Niemand heeft immers de tijd om een artikel vol lege poeha te lezen.

Inhoud structureren

Het structureren van de inhoud is de sleutel tot effectief blogs schrijven. Je blogs moeten gemakkelijk te lezen zijn en relevante informatie over je onderwerp bevatten.

Start met het kiezen van een pakkende kop die je bericht samenvat en spring dan in de hoofdtekst van je blog. Daar neem je feiten, voorbeelden, statistieken en citaten op die de interesse van je lezer wekken om meer over het onderwerp te leren.

Zorg er tijdens het blogs schrijven ook voor dat de overgang tussen de paragrafen duidelijk en beknopt is.

Vergeet tot slot niet een conclusie op te nemen met een samenvatting van de punten die je in je bericht hebt besproken.

Wat denk je trouwens van de structuur van deze tekst over blogs schrijven? Ik heb mijn uiterste best gedaan om zo gestructureerd mogelijk te werken. Niet een van mijn grootste kerntalenten, dat geef ik grif toe.

Organiseer je bericht met een supergoede titel, koppen en subkoppen

Aantrekkelijke titels en duidelijke en doeltreffende koppen trekken de aandacht van de lezer. Een goede kop communiceert het doel van je inhoud en zet de toon voor wat de lezers kunnen verwachten. Maak hem kort, beschrijvend en boeiend, anders trekt hij de aandacht niet.

Je boodschap wordt meteen een pak duidelijker als je gestructureerd gebruikmaakt van een titel, koppen en subkoppen. Je ordent er je eigen gedachten mee en brengt je informatie over op een gemakkelijk te begrijpen én interessante manier.

Koppen en subkoppen zijn ideaal:

  • om een idee uit te leggen,
  • een overzicht te geven van een groter concept,
  • om langdradige ideeën op te splitsen in kleinere stukjes die gemakkelijk te verteren zijn.

Door koppen krijgen je lezers meteen inzicht in waar je naartoe gaat zonder dat ze daarvoor uitgebreide tekstblokken hoeven door te lezen. Subkoppen geven dan weer aanvullende informatie over een bepaald onderwerp.

Schrijf korte zinnen, paragrafen en zinnen om je lezers betrokken te houden

Mensen die blogs schrijven willen hun lezers boeien. Een effectieve manier om dat te doen is je zinnen, paragrafen en zinnen kort te houden.

Korte zinnen trekken de aandacht van je lezer en maken het hem of haar ook gemakkelijker om zich te concentreren op wat je zegt. Je inhoud komt directer en beknopter over waardoor de lezer geïnteresseerd blijft. Wie gemakkelijke teksten leest, leest trouwens meer en voelt zich meer aangesproken.

Kortere paragrafen maken het je lezer dan weer gemakkelijker om snel door de inhoud te bladeren om precies die informatie te vinden die ze nodig hebben.

Eén extra tip: overdrijf niet. Wissel ze regelmatig af met langere exemplaren en probeer vooral niet te veel technische termen te gebruiken. Gebruik waar mogelijk gewone en eenvoudige taal. Het leesplezier wordt meteen een pak hoger.

Blogs schrijven gebeurt tegenwoordig gelukkig ook niet meer met de pen en inkt.
En gelukkig hoeven we ook geen pen en inkt meer te gebruiken. Zo oud ben ik gelukkig dan weer niet.

Visuals en afbeeldingen

Beeldmateriaal is een belangrijk onderdeel van een aantrekkelijke blog. Met afbeeldingen, grafieken en video’s trek je de aandacht van je lezers en houd je ze betrokken.

Er is maar één belangrijke voorwaarde waaraan visuals moeten voldoen. Kies altijd voor kwaliteitsvolle afbeeldingen die duidelijk en scherp zijn en direct verband houden met de inhoud van je blogbericht.

Overdrijf echter niet en gebruik ze spaarzaam. Te veel visuals kunnen je lezer afleiden van de focus van het bericht.

Zorg er ten slotte altijd voor dat je het wettelijke recht hebt om foto’s, afbeeldingen of video’s te gebruiken die je in je blogbericht opneemt. Gebruik rechtenvrije foto’s of nog beter, zelfgemaakte foto’s.

Voeg visuals toe om de inhoud van berichten te verbeteren

Wil je de aandacht van je lezer trekken en een impactvolle boodschap overbrengen? Voeg dan visuals toe. Afbeeldingen, video’s en infographics breken blokken tekst op in beter verteerbare stukken en benadrukken belangrijke punten in je bericht.

Bovendien vergroten ze de betrokkenheid van de lezer en zorgen ze ervoor dat je bericht beter onthouden wordt. En daar doe je het toch voor!

Visuals zijn één van de beste hulpmiddelen die schrijvers tot hun beschikking hebben bij het blogs schrijven. Bovendien zijn ze niet moeilijk te vinden, al dan niet gratis; er zijn veel online bibliotheken met stockbeelden beschikbaar die afbeeldingen van uitstekende kwaliteit leveren die perfect zijn om je waardevolle content nog te verbeteren.

Ik haal veel van mijn afbeeldingen bij Pixabay. Daar vind je meer dan een miljoen prachtige, rechtenvrije foto’s, over alle mogelijke thema’s. Je voert gewoon je onderwerp in in het zoekveld en je krijgt meteen honderden afbeeldingen te zien. Je kan ze gratis downloaden in verschillende groottes. Ideaal.

Gebruik visuals om snel de aandacht te trekken

Beelden trekken ook meteen de aandacht van je lezers en wekken hun interesse op.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen zich meer aangetrokken voelen tot visuals dan tot tekst. Zorg er dus voor voor dat je waar mogelijk afbeeldingen en video’s van hoge kwaliteit gebruikt bij het blogs schrijven. Kijk er wel op toe dat ze van hoge kwaliteit zijn.

De meerwaarde van het gebruik van infografieken? Ze helpen je lezers de informatie te verwerken en op een natuurlijke manier vast te houden. Deze infographic op Frankwatching vertelt je er alles over.

SEO-vriendelijke inhoud schrijven

Bij blogs schrijven is het essentieel – écht essentieel – dat je inhoud SEO-vriendelijk is. En zo komen we bij mijn dada!

Met SEO, search engine optimization of zoekmachineoptimalisatie, doe je je blogs hoger scoren in de zoekresultaten. Mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt, zullen je blogs dan ook vlugger zien.

Hoe zorg je er nu voor dat je blogs voldoen aan de SEO-normen?

Doe een zoekwoorden-, trefwoorden- of sleutelwoordenonderzoek

Wanneer je begint met blogs schrijven en het creëren van inhoud, kan je niet anders dan een zoekwoordenonderzoek doen. Want dat is essentieel om ervoor te zorgen dat je geweldige inhoud ook door je lezers wordt gezien. Het helpt je relevante en boeiende blogberichten te maken die hoog ranken.

Zo vind je sleutelwoorden, stap na stap.

Trefwoordenonderzoek maken je duidelijk welke woorden of zinnen mensen gebruiken bij het online zoeken naar jouw product of dienst. Vervolgens kies je de meest relevante zoekwoorden om je blog rond te schrijven. Op die goede manier scoort je bericht hoger in zoekopdrachten en heeft het meer kans dat je lezer het oppakt.

Een online copywriter weet alles af van SEO, en van blogs schrijven.
SEO, het blijft me boeien!

Sleutelwoordenonderzoek bezorgt je ook een hele reeks ideeën voor de allerbeste content. Je vist immers uit welke termen populair zijn in dezelfde niche.

Weet je wat mijn zoekwoordenhulp is? De sublieme tool SECockpit die meteen ook alle concurrentie analyseert. Maar Google Keyword Planner helpt je ook vooruit.

Optimaliseer je inhoud voor zoekmachinerankings

Door bij het blogs schrijven je inhoud te optimaliseren voor zoekmachines zorg je ervoor dat je inhoud opvalt en gezien wordt door potentiële lezers.

Zo verhoog je de kans op een hoge ranking:

  • Gebruik relevante trefwoorden zodat zoekmachines begrijpen waar je bericht over gaat
  • Zorg ervoor dat de titel van je berichten het belangrijkste zoekwoord vermeldt, relevant en opvallend
  • Geef ook de tekst rond je afbeeldingen en video’s belangrijke trefwoorden

Link naar relevante bronnen of websites

Door links op te nemen naar relevante en gerenommeerde bronnen of websites vergroot je de geloofwaardigheid en de autoriteit van je blog. Niet alleen bied je je lezers meer informatie over gerelateerde onderwerpen, ook zoekmachines beschouwen je inhoud als meer gezaghebbend. Dat verbetert dan weer je zichtbaarheid in de rankings waardoor het organisch verkeer toeneemt en je mogelijk meer leads of abonnees genereert.

Verbind je website met Google Analytics en Google Search Console om je vooruitgang en je bezoekers per maand te meten.

Meer weten over het EAT-principe in SEO-copywriting?

Redactionele tips

Niet iedere blogschrijver heeft het diploma Licentiaat in de Germaanse Filologie op zak – zoals your’s truly – of een ander taalkundig diploma. Heb je geen taalkundige opleiding genoten, investeer dan in een redacteur of revisor die je teksten nakijkt. Want tekstrevisie is belangrijk!

Zij zorgen ervoor dat je tekst accuraat, interessant en boeiend is, en doen dat op de volgende manier.

Proeflezen op fouten

Wil je een nauwkeurige tekst afleveren, dan is het proeflezen van je blogberichten essentieel. Tijdens het schrijven is het immers heel normaal dat er fouten in sluipen, zoals typfouten, grammaticale fouten of feitelijke onjuistheden. Om ervoor te zorgen dat je inhoud vrij is van fouten, is het belangrijk elke zin door te lezen voordat je je stuk publiceert.

Maar ook kan het ongelooflijk nuttig zijn iemand anders je inhoud te laten nalezen. Die merkt immers fouten op die jij over het hoofd ziet, twee paar ogen zijn vaak beter dan één.

Onderschat nooit de kracht van proeflezen!

Vergeet niet dat typ- en taalfouten de geloofwaardigheid van je blog kunnen ondermijnen. Wil je goede blogs schrijven? Lees je werk dan altijd na! Roep indien mogelijk de hulp in van iemand anders die even door je tekst loopt op zoek naar mogelijke fouten.

Controleren op grammaticale en interpunctieregels

Goede grammatica en interpunctie zijn essentieel voor een succesvolle blog. Het verbetert niet alleen de kwaliteit van je inhoud, je laat je lezers ook zien dat je veel aandacht hebt besteed aan een verzorgde en accurate tekst.

Dubbelcheck de spelling en zorg ervoor dat er geen onregelmatigheden zijn in werkwoordstijden, zelfstandige naamwoorden of lidwoorden.

Maak al je zinnen beknopt en gemakkelijk te begrijpen. Breek langere zinnen af met komma’s indien nodig. Let ook op misplaatste bijvoeglijke naamwoorden en onvolledige gedachten.

Dat tweede paar ogen doet vaak wonderen!

Zorgen voor nauwkeurigheid en kwaliteit van de inhoud

Wil je overtuigende blogs schrijven? Dan is nauwkeurigheid van je inhoud en de hoge kwaliteit van wat je schrijft essentieel.

  • Zorg er daarom voor dat je alle bronnen die je gebruikt dubbelcheckt voordat je je blog publiceert
  • Haal informatie van betrouwbare websites en deskundigen over het onderwerp waarover je schrijft
  • Neem ook voldoende tijd om statistieken en gegevens die je in je bericht gebruikt te controleren

Sluit altijd al met een call to action

Want call to actions zijn een geweldige manier om je lezers meer betrokken en enthousiaster te maken over wat je in je blog zegt.

Een call to action (of CTA) moedigt hen aan actie te ondernemen, zoals:

  • zich ergens voor inschrijven,
  • een product of dienst kopen,
  • iets delen op sociale media,
  • lid worden van een nieuwsbrief,
  • of een evenement bijwonen.

Hoe haal je nu het meest uit je call to actions? Maak ze duidelijk, beknopt en relevant voor de inhoud waarover je schrijft.

Conclusie

Je merkt het, bij het blogs schrijven komt er veel meer kijken dan alleen woorden aan elkaar rijgen. Maar met een duidelijke structuur kan je je lezers een boeiend stuk inhoud geven waar ze van houden.

Goede blogs schrijven is zowel een wetenschap als een kunst, en dat vergt enige vaardigheid.

Je moet:

  • nadenken over onderwerpen die je lezers echt interesseren en aanspreken,
  • hun aandacht trekken met een intrigerende en goede titel en goed geformuleerde koppen,
  • inhoud schrijven die gemakkelijk te volgen, onderhoudend en informatief is,
  • schrijven op een manier die je lezers interesseert,
  • en altijd afsluiten met een CTA.

Nu je de basisbeginselen van blogs schrijven begrijpt – plannen, ideeën, structureren, woordkeuze en strategieën om lezers te interesseren – ben je klaar om te beginnen bloggen.

Bloggen is een ongelooflijk lonend en plezierig proces. Dus waar wacht je nog op? Begin met blogs schrijven!


© C’bon, copywriter in Gent

7 tips voor efficiënte contentcreatie met maximale impact

7 tips voor efficiënte contentcreatie met maximale impact

Tarieven copywriter? Verbazend grote verschillen!

Tarieven copywriter? Verbazend grote verschillen!

Begeleidende sollicitatiebrieven, doen ze er écht toe?

Begeleidende sollicitatiebrieven, doen ze er écht toe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Nele Baplu

    Sterke blog!

    • Christine

      Dank je wel! Lang aan gewerkt alleszins.