100% tevreden sollicitanten moet je verdienen!

Ik schrijf je overtuigende motivatiebrief, jij tevreden.
Mijn motivatiebrief helpt je die eerste horde over. Resultaat? Jij én ik tevreden!

Mijn website staat nu al een paar maanden online en mijn activiteit als freelance copywriter is aan het boomen. Ik verzorg teksten voor bedrijven én ik heb me op de markt van de tevreden sollicitanten gestort: ik help hen bij het overtuigend solliciteren, bij het schrijven van een overtuigende motivatiebrief.

Een brief die hen dat zo gewilde sollicitatiegesprek oplevert, want niet iedereen is even vlot in het schrijven of in het zichzelf verkopen. Velen beschikken nochtans over uitmuntende capaciteiten. Maar ja, hoe kom je aan dat gesprek? Hoe overtuig je via een brief? Eerlijk? Ik help mensen dolgraag bij het nemen van die eerste horde. Zij tevreden, en ik dus ook.

Aantal tevreden sollicitanten tot nog toe?

Van begin tot eind tevreden klanten (zei ze blij en trots). Al mijn sollicitanten waren supertevreden dat ik ze had geholpen. Als copywriter in Gent vraag ik mijn klanten altijd om me op de hoogte te houden van het vervolg, en dat doen ze allemaal. De meesten mogen zich gaan voorstellen. En wie dat niet kan, heeft een prachtige basisbrief in zijn bezit die hij kan aanpassen aan een volgende sollicitatie.

Want vergis je niet

De mogelijkheid dat er nog een gesprek volgt, en wellicht nog een, is groot. Vaak ligt dat aan zaken waar je totaal geen vat op hebt. Onlangs vroeg ik aan de HR-manager van Acerta wat hem deed besluiten om voor die ene persoon te kiezen. Dan heb ik het over mensen die al zijn uitgenodigd voor een gesprek, van wie het cv en de brief goed zitten, die de juiste diploma’s, capaciteiten en vaardigheden hebben. Die al aan die andere kant van de tafel zitten om zich voor te stellen.

Het antwoord van de HR-manager: 15 seconden. Je leest het goed: 15 seconden! Zelfs HR-managers laten zich leiden door hun buikgevoel. Klikt het? Dan is de job voor jou. Meer is het niet. Heb je niet meteen de job? Beschouw het gesprek dan als een ervaring en move on! Voordat je het weet ben je een tevreden sollicitant.

Stoefhoekje

Een aantal reacties van tevreden sollicitanten. Gewoon geknipt en geplakt.

“Dag Christine,

 • Hartelijke dank voor uw brief. Wow, het blies mij achterover. Echt, geen woord op je site is gelogen. Prachtig. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Ik zal jouw diensten sterk aanbevelen aan wie het nodig heeft.” (Christine)
 • De covering letter is inderdaad een pak sprekender geworden!” (Simon)
 • Bedankt voor de aanpassingen en tips! Deze zijn zeker bruikbaar en heel terecht. (Sylvie)
 • Oprecht bedankt voor je verbeteringen, ik sta bij je in het krijt.” (Marijse)
 • Met jouw brief kan ik zonder problemen aan de slag. Ik maak er vandaag nog werk van.” (Davy)
 • Hartelijk dank voor deze fantastische aanpassingen, ik moet toegeven dat ik dit zelf nooit zo zou kunnen neerschrijven. Zoals we al besproken hebben, ben ik ook nogal bescheiden in het ‘verkopen’ van mezelf, maar dat hoeft men natuurlijk niet te weten.…” (Inge)
Motivatiebrief nodig? Doe een beroep op copywriter C'bon.

En ze blijven maar komen

 • Hartelijk dank voor je snelle werk! Ik ben erg onder de indruk van wat je van de brief gemaakt hebt. Het leest een stuk vlotter en de boodschap en vooral het enthousiasme komen veel duidelijker naar voren. Je hebt geen woord te veel gezegd met het aangeven dat je pareltjes van brieven maakt. Ik zal de brief op enkele kleine puntjes wellicht nog wat aanpassen, maar het geheel is goed. Erg goed. Ik ben onder de indruk :)” (Richard)
 • Waow ! Really, it is really pleasant to read, fluid and nice.  My girlfriend says that unlike with my previous letters I wrote, she can read this one without having to concentrate herself to know what I mean.
 • Het is verbazend te merken dat, hoewel je niet zo veel veranderd hebt aan mijn oorspronkelijke tekst, het toch helemaal anders overkomt. En met anders bedoel ik beter, mocht je daar aan twijfelen.”(Filip)

En nog

 • Dikke merci, is prima.
  Twee dagen later: “Ik mocht vandaag al komen in Hoegaarden en de tweede brief die ik gisteren verstuurde heeft ook gebeld. Kan geen toeval zijn. Hij vond m’n brief opmerkelijk, zei hij. Allemaal dankzij jou. Goed dat ik je artikel zag op Jobat!” (Anne)
 • Mijn mama zegt dat je er duidelijk verstand van hebt: “Het klopt allemaal en moest ik die baas zijn, zou ik u direct aannemen.” (Lien)
 • Ik vind de brief alvast héél erg goed!”
  Twee weken later: “Mission accomplished” (Leen)
 • Ik ben alvast zeer tevreden, Het ziet er heel goed uit.
  Twee dagen later: “Ik mag gaan solliciteren!” (Saskia)
 • Dit is het helemaal: TOP, het spettert. Hiermee kan ik verder. Dank je wel voor het puike werk.” (Greta)

Op zoek naar nog meer info over de perfecte sollicitatiebrief opbouw?

Kan ik ook iets voor jou betekenen?

Maak ik van jou ook een tevreden sollicitant?

Neem nu contact op met C'bon! Voor een overtuigende sollicitatiebrief.

Mijn tarieven.

© C’bon, ook copywriter SEO

Misschien ook geïnteresseerd in deze blogs?

Copywriter sollicitatiebrieven? Mijn brieven openen deuren

Copywriter sollicitatiebrieven? Mijn brieven openen deuren

Schakel je concurrentie uit met openingszin motivatiebrief!

Schakel je concurrentie uit met openingszin motivatiebrief!

Solliciteer overtuigend met een topbrief

Solliciteer overtuigend met een topbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Peter

  Fantastisch toch, zo’n win-win-situaties. En wat een opgetogenheid in de enthousiaste reacties die je krijgt.

  • Christine

   En van jou krijg ik ook altijd zo’n opgetogen reactie hé. Vind ik ook fijn!

 • sylvie

  Toptalent ! Duidelijk een gat in de markt.

  • Christine

   Dank! 🙂