SEO blogs

SEO blogs schrijven? Zo verhoog je je ranking op Google

SEO blogs verhogen je ranking op Google. Resultaat? Je wordt online vlugger gevonden. Nodig, want 85% van de aankopen begint online.

Het allerbelangrijkste, werkelijk dé basis van het schrijven van SEO blogs, is op zoek te gaan naar de juiste zoekwoorden in jouw branche. Dat zijn die woorden die mensen invoeren in het zoekvenster van Google of andere zoekmachines als ze op zoek zijn naar jouw product of dienst. Er bestaat dure software waarmee je de juiste zoek- of sleutelwoorden vindt. Maar je kan ook een beroep doen op je gezond verstand. Trouwens, wat is SEO of zoekmachineoptimalisatie nu precies? C’bon, specialist SEO Gent, beantwoordt die vraag graag.

Stappenplan SEO blogs

Uiteraard is het heel belangrijk om te weten waarover je zal schrijven. Hoe grondiger de voorbereiding, hoe vlugger je die eerste blogversie uittypt. Meer uitleg vind je in deze SEO blog. Die eerste versie neemt in mijn geval ongeveer 20% van mijn tijd in beslag. De overige 80% besteed ik volledig aan finetuning en SEO, het optimaliseren van de tekst voor zoekmachines. Ik deel graag mijn inzichten bij het schrijven van een blog.

Christine Bonheure successfully completed the All-around SEO course!Kan ik je helpen met je zakelijke blog?
Neem gerust contact met me op.

Stap 1: lees traag en luidop

Lees de tekst altijd traag en luidop, dat helpt bij het finetunen. Elke zin moet grammaticaal correct in elkaar zitten en onberispelijk zijn qua spelling. Zinnen mogen ook niet te lang zijn. Vijftien woorden is het maximum voor SEO blogs.

Stap 2: ga na of de structuur goed zit

Een goede blog is logisch gestructureerd

Bouw de tekst logisch op aan de hand van verbindingswoorden

Bestudeer de structuur in de tekst. Bekijk de alinea’s. De essentie moet meteen duidelijk worden in de eerste zin. De daaropvolgende zinnen geven extra informatie.  Gebruik verbindingswoorden, want Google houdt rekening met de logische opbouw van de tekst aan de hand van de taal die je gebruikt. Ook de structuur tussen de alinea’s moet duidelijk zijn, de elementen in de tekst moeten een logische volgorde vertonen.

Stap 3: plaats sleutelwoorden op strategische plaatsen

Het sleutelwoord vermeld je in titel en subtitels, in de eerste alinea, en je herhaalt het een aantal keer op strategische plekken in de tekst. Niet te veel, niet meer dan 2,5% van het totaal aantal woorden in je tekst. Gebruik je het sleutelwoord te veel, dan kan je worden afgestraft door Google.

In een blog gebruik je het best veel synoniemen

Gebruik zeker ook synoniemen

Stap 4: gebruik synoniemen

Gebruik zeker genoeg synoniemen. Google interpreteert dan nog beter waar je het precies over hebt, wat het onderwerp is van je tekst. Jij speelt daarop in met een slimme combinatie van sleutelwoord en synoniemen.

Stap 5: vraag feedback aan een derde partij

Vraag na het schrijven om feedback. Van een vriend, dochter, echtgenoot, collega-copywriter: “Lees eens, wat vind je ervan?” En houd rekening met die feedback. Want die derde partijen lezen de tekst voor de eerste keer, terwijl jij er al tientallen keren naar gekeken hebt, en de fouten of ongerijmdheden niet meer ziet.

Conclusie? Het schrijven van SEO blogs is arbeidsintensief

Schrijver van SEO blogs nodig?

Bedrijfsblogs die SEO-proof geschreven zijn verhogen je ranking in Google.  Ik help je graag.

Het schrijven van SEO blogs lukt het best als je een heel strikte werkwijze en methode volgt. Je moet er gewoon voor zorgen dat je tekst goed zit, dat hij de beste tekst is die je kan schrijven, en dat die verzameling woorden uiteraard uniek is. Het gaat om jouw tekst, stijl, inhoud, gedachtegang en argumenten. Drempelvrees? Niet nodig. Begin er gewoon aan, want hoe meer je schrijft, hoe beter je wordt. Het resultaat van al je inspanningen? Een hogere score in Google.

Deze bedrijven doen al een beroep op mijn SEO blogs

En uiteraard schrijf ik ook mijn eigen blogs.

Leesbare zakelijke blog nodig? Mail me gerust.

%d bloggers liken dit: