De beste contentkalender 2022? De Magenda, natuurlijk!

Update 23/12/2021

Regelmatig schrijf ik blogs over wat ik professioneel doe en meemaak. Die blogs deel ik dan op sociale media. Weet je waar ik mijn inspiratie haal voor veel socialemediaposts? In de Magenda van Magelaan, de allerbeste contentkalender 2022, ook wel inhaakkalender 2022 genoemd.

Tja, als copywriter in Gent hoor je schrijfopdrachten in de wacht te slepen en dat lukt niet als je jezelf niet af en toe in de kijker zet op sociale media.

Van Magelaan gesproken: in hun blog over wat een grafisch ontwerper doet, staat mijn cartoon te pronken als voorbeeld dat een grafisch vormgever ook een sublieme tekenaar kan zijn. Ze zijn trouwens ook sterk in infografieken.

Cover Magenda 2022, inhaakkalender 2022 en contentkalender 2022.
Dé enige echte Magenda van Magelaan!

Mijn socialemediastrategie?

Drie keer per week post ik iets op Facebook. Dat kan een blog zijn, maar ook een post over iets wat ik heb meegemaakt of een verwijzing naar de actualiteit. Mijn posts gaan niet altijd over mezelf – spaar mij én mijn volgers! – maar behandelen uiteenlopende onderwerpen. Altijd en graag met humor. Waar ik mijn inspiratie haal? Uit kranten, het nieuws, de wereld van de muziek en de literatuur, de cultuur.

Maar even vaak uit een socialemediakalender. En niet zomaar één, wel de aller-, aller- allerbeste in Vlaanderen en ver daarbuiten: de Magenda van Magelaan. Hoe ik weet dat die de beste is? Omdat ik eraan heb meegewerkt, tiens! Het goede nieuws? De nieuwe Magenda, contentkalender 2022 of inhaakkalender 2022, is voor iedereen beschikbaar in pdf-vorm.

Die inhaakkalender 2022 is er ook voor jou!

Kan die contentkalender 2021 jou ook van dienst zijn? Profiteer ervan! De Magenda is maar één klik verwijderd, je kan hem GRATIS downloaden op de website van Magelaan. Zeker doen!

Wat maakt deze contentkalender 2022 zo goed?

In de contentkalender 2022 staan de Dagen van… heel overzichtelijk en praktisch opgelijst. Rechttoe rechtaan, zonder poespas. De dagen zijn gewijd aan een bepaald thema, een verjaardag, een onderwerp waaraan je aandacht kan besteden.

Eerlijk? Ik vind die inhaakkalender 2022 superhandig en efficiënt! Heb ik geen inspiratie, dan volstaat het om even de Magenda te openen. Binnen een paar seconden vind ik dan een onderwerp waarover ik iets kan posten. Indien het even kan met een humoristische inslag en een leuk bijbehorend beeld.

Beelden haal ik trouwens vrijwel altijd van de gratis fotosite Pixabay. Prachtige foto’s vind je daar over van alles en nog wat, meer dan 1,6 miljoen stuks!

De Magenda is een superhandig werkinstrument. Gedaan met last-minuteposts! Zodra het maandag is, bekijk ik welke Dagen van… eraan komen en weet ik meteen waar ik aandacht kan aan besteden.

Maand november in de contentkalender 2022 van Magelaan.
November, mijn maand!

Veel succes en inspiratie gewenst!

En met deze positieve noot sluit ik af. Tot de volgende!

Deze blogger vind de juiste onderwerpen voor blogs.


© C’bon

Misschien ook geïnteresseerd in een van de onderstaande blogs?

Waarom bloggen als ondernemer? Om deze vier redenen

Waarom bloggen als ondernemer? Om deze vier redenen

Serendipiteit? Kom ik vaak tegen!

Serendipiteit? Kom ik vaak tegen!

Wist je dat een verfrissende sollicitatiebrief deuren opent?

Wist je dat een verfrissende sollicitatiebrief deuren opent?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Bieke Put

  Hé, dank je wel! Dit is net wat ik nodig had als inspiratie voor mijn socialemediaposts.

  • Christine

   Graag gedaan, Bieke!

 • Iris

  Superhandig. Wordt dit ook voor 2020 gemaakt?

  • Christine

   Dag Iris
   Wellicht wel! Ik houd je op de hoogte als de nieuwe eraan komt.

   • Iris

    Top! Dank je.

 • Carolien

  Leuk artikel! Hier kan ik wel iets mee. Leuke inspiratie voor sociale eedia.

  Ga zo door. 🙂 Groetjes, Carolien

  • Christine

   Dank je wel, Carolien.

 • Hannah

  Net ook gebruik van gemaakt. Mooie lay-out ook!

  • Christine

   Tof hebbeding, niet?