Gelukkig zijn

Een blog over gelukkig zijn. Je goed in je vel voelen omdat je veel leuke dingen hebt meegemaakt de afgelopen dagen waardoor je in een prettig humeur rondloopt. Moet toch kunnen? Ik vind trouwens alles wat bijdraagt tot beter in balans zijn – mijn voornemen voor 2017 – meer dan de moeite waard om over te schrijven. Lees vooral verder. Belofte van deze copywriter uit Gent: het wordt niet al te melig.

Gelukkig zijn, onderwerp van een blog? Moet kunnen!
Gelukkig zijn als onderwerp van een blog!

Weet je trouwens wat ook gelukkig maakt? Oude vriendschappen die niet roesten.

Vrijdag 10/02, teambuilding met Magelaan

Ik werk als freelance copywriter regelmatig voor communicatiebureau Magelaan. Vrijdag hielden ze hun nieuwjaarsetentje en ik was ook uitgenodigd. Eerst wipten we met zijn allen binnen in het Design Museum Gent waar de enthousiastelingen van Artshizzle ons een leuke interactieve tijd bezorgden. Op een grappige manier leerden ze ons hoe we nog creatiever konden denken en zijn. Vandaar ging het naar het Rabot voor een gezellig samenzijn en lekker eten. Je weet het wellicht niet, maar het Rabot is een prachtlocatie met een fenomenale akoestiek. Wie aan de ene kant van een torentje staat, hoort via de nissen exact wat de overbuur aan de andere kant staat te vertellen. Geen enkel gênant detail ontsnapt dus aan de aandacht. Lang geleden dat ik nog zo gelachen heb! Pijnlijke ribben waren het resultaat.

Gelukkig zijn als gevolg van geslaagde teambuiliding
Geslaagde teambuilding met de collega’s van Magelaan

Vrijdagavond 10/02, Allez, Chantez!

Ik had eigenlijk een driedubbele boeking deze avond: het etentje van Magelaan, het concert van dEUS in het Sportpaleis – het afscheidsconcert van god Mauro! – en het benefietconcert van Allez, Chantez! Ik moest dus kiezen. De concertkaarten voor dEUS gaf ik aan de dochter en haar vriendin en zelf ging ik om 20 uur naar het benefietconcert van Allez, Chantez! Omdat ik dat voluit samen zingen zo fijn en vooral hartverwarmend vind. En inderdaad, het was alweer een topbelevenis. Veel Franse liedjes deze keer, naast een moeilijk Italiaans lied van Umberto Tozzi, het makkelijker Ik hou van u van Noordkaap, Allelujah van Leonard Cohen/Jef Buckley …. Tot slot kregen we nog een cadeautje: een Allez, Chantez!-kazou die we mochten gebruiken in het voorlaatste en laatste nummer. Dat samen zingen blijft aangenaam. Resultaat: alweer veel gelachen en nog pijnlijker ribben. In een van de vorige zangsessies was journaliste Kristien Bonneure trouwens aanwezig om een Radio 1-reportage over Allez, Chantez! te maken. De laatst geïnterviewde, die vrouw die het woord zalig ongeveer zeven keer laat vallen, dat ben ik.

Zingen op Allez, Chantez, niets dan plezier
Bekenden in actie op Allez, Chantez! Het nummer Roar werd enthousiast uitgebeeld.

Zaterdag 11/02, saunadag

Zaterdag de hele dag op stap met vriendin Sylvie voor onze jaarlijkse sauna-afspraak in Villa Aqua in Oostende, een hemels oord met niet minder dan negen sauna’s. Mijn favoriet blijft het Turkse stoombad. We ontdekten er een spectaculaire douche in een verstopt hoekje waarin het water van drie meter hoog op je neervalt. Je waant je in een tropisch onweer midden in de jungle. Warmte en water maken je gelukkig en sinds zaterdag weet ik dat vallende sneeuw dat ook doet. Ik was in het verwarmde buitenzwembad aan het drijven op de buik en voelde de sneeuwvlokken vallen op het enige lichaamsdeel dat boven de waterlijn uitstak: mijn blote poep. Dat gaf zo’n onbeschrijflijk gevoel. Eén ding weet ik: het neigde naar gelukkig zijn.

sauna super
Kan ik alleen maar beamen

Zondag 12/02, leesdag, ook dat is gelukkig zijn

En toen moest de zondag nog komen. ’s Morgens vlug doorheen alle huishoudelijke klusjes die door de saunadag waren blijven liggen. Om dan ’s middags te genieten! Urenlang languit liggen in de zetel, badend in de zon. En lezen maar, meteen het hele boek uit: deze keer ‘Zaterdag’ van Ian McEwan. Ik kwam op een bepaald moment tot het besef dat er veel meer weekends als deze mogen komen in 2017. Dat heet dan gelukkig zijn.
Samengevat: mochten alle weekends zijn zoals het vorige, ik zou een schitterend leven leiden.

Boek 'Zaterdag' van IanMcEwan
Topboek!

En met deze positieve noot sluit deze copywriter SEO alweer af. Tot de volgende.

Reacties zijn zoals altijd welkom, mag ook via een persoonlijk bericht.

© C’bon, ook copywriter SEO

Misschien ook geïnteresseerd in deze blogs?

Hoe motivatiebrief opstellen? Volg deze 4 supertips

Hoe motivatiebrief opstellen? Volg deze 4 supertips

Zo helpt deze tekstschrijver blogs je concreet vooruit

Zo helpt deze tekstschrijver blogs je concreet vooruit

LinkedIn? Bijlange niet wat het moet zijn

LinkedIn? Bijlange niet wat het moet zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Kristien Van Cauwenberge

    Je bent meer dan een geluksvogel Christine, je bent een paradijsvogel. Wat een geluk! Houden zó!

    • Christine

      Inderdaad, ik heb geluk dat ik jou heb leren kennen. 🙂