Posi & friends leren kinderen positief denken

Geschatte leestijd: 3 minuten

Posi & friends, doet deze naam een belletje rinkelen? Deze knotsgekke animatiereeks wil kinderen leren op hun buikgevoel te vertrouwen, alles positief om te denken en zo uit te groeien tot gelukkiger en stabieler volwassenen. De langetermijndoelstelling is niet min: het opbouwen van een warmere maatschappij. Initiatiefnemer Geert Reynaert heeft alvast mij overtuigd van de kracht van zijn project. Zoals die man vol passie over zijn project spreekt! I like.

Deze copywriter in Gent vertelt graag het verhaal van Geert en Posy.

Posi van Posi & Friends is niet volmaakt, maar zo tof
Posi, hier zonder vrienden. Toffe pee toch!

Kennismaking met Posi & friends op seminarie van Magelaan

Ik ontmoette Geert Reynaert, de geestelijke vader van Posi en zijn vrienden, op een seminarie van communicatiebureau Magelaan. Hij is er rotsvast van overtuigd dat het buikgevoel een belangrijke sleutel is om tot een gelukkiger samenleving te komen. Via Posi & friends wil hij dit idee aan jonge kinderen doorgeven. Want zij zijn de bouwstenen van de toekomst. Lang geleden dat ik nog eens zo onder de indruk was van een educatief project! Een project dat erop gericht is kinderen tussen de zes en de tien positief te leren denken, op die manier meer van zichzelf te leren houden en uiteindelijk ook van de wereld rondom hen. Ik ben overtuigd fan!

Net niet-perfecte Posi, maar wie valt daar nu over?

Eigenlijk is er een hoek af aan Posi, zoals er bij iedereen een hoek af is. Echt mooi kan je hem niet noemen, maar lelijk is hij ook niet. Daarvoor ogen zijn onregelmatigheden te harmonieus. Hij is gewoon een toffe pee. Hetzelfde kan je zeggen van zijn vier vriendjes. Wanneer Posi in de spiegel kijkt, ziet hij drie knotsgekke figuurtjes: Bol, Bons en Buik. Bol staat voor de ratio, het denken, de regeltjes, Bons voor het gevoelsmatige en de emoties, Buik voor de wijsheid en rust.

Bedoeling is om de kinderen via verhaaltjes duidelijk te maken dat buikreacties en buikbeslissingen de beste zijn. Nooit belerend en zeker nooit met zoveel woorden. De verhaaltjes zijn als het ware uit de kinderwereld gegrepen zijn. De doordachte scenario’s maken hen speels duidelijk hoe verschillende de drie soorten reacties én de gevolgen ervan zijn. Uiteindelijk trekken ze vanzelf hun conclusies. Niets wordt voorgekauwd. Sterk.

“Bol is de ratio, het denken, de regeltjes. Bons is de verzameling van alle emoties en Buik is de wijsheid, de rust van waaruit je betere beslissingen neemt voor jezelf.”

Binnenkort weer crowdfunding: maar je kan nu al steunen

Posi & friends is razendsnel uit de startblokken geschoten. Bedoeling was via crowdfunding 25.000 euro op te halen, maar in een mum van tijd werd het bedrag van 35.000 euro bereikt. Alweer het bewijs dat mensen graag investeren in positieve en maatschappelijk geëngageerde projecten. Maar dit is pas het begin. Het totaalbedrag van wat op het programma staat – de schoolpakketten, interactieve theaterworkshops, coole muziek, 24 animatiefilmpjes, een app – gaat in de richting van de twee miljoen. Ik ben alvast van plan mijn steentje bij te dragen, omdat dit project kan werken. En hoe meer kinderen Geert bereikt, hoe beter. Want kinderen met een positieve kijk, ook op zichzelf, maken een positievere maatschappij mogelijk. Ben ik honderd procent zeker van!

Meer info en mogelijkheid tot financiële steun: www.posiandfriends.be

Even in de woorden van Geert zelf

Posi ziet er op het eerste gezicht wat anders uit en dat is ook de bedoeling. Achter zijn uiterlijk schuilt een toffe gast. Posi vindt zichzelf helemaal oké.

Wanneer hij in een spiegel kijkt, verandert zijn spiegelbeeld. Dan ziet hij drie knotsgekke figuurtjes: Bol, Bons en Buik. Bol is het rationeel denken, Bons staat voor emoties en Buik staat voor buikgevoel. Zij veruitwendigen Posi’s innerlijke dialoog en zijn ​alleen zichtbaar voor Posi en de kijkertjes. Die confrontatie is letterlijk en figuurlijk een reflectiemoment.

​Posi heeft ook vier supergoede vrienden, elk met hun eigen karakter en grote of kleine zorgen. Zij gaan naar dezelfde school en hebben samen met Posi een muziekbandje. Zij plagen elkaar voortdurend. En er zijn de nodige misverstanden. Posi weet de problemen elke keer opnieuw om te buigen tot een positief resultaat.

Reacties zijn altijd welkom!

En met deze optimistische noot sluit ik weer af. Tot de volgende!

© C’bon, tekstschrijver blogs

Ook geïnteresseerd in de volgende SEO-geschreven blogs?

 

Waarom zou je een copywriter inhuren? Voor meer impact!

Waarom zou je een copywriter inhuren? Voor meer impact!

Goede briefing tekstschrijver essentieel voor juiste content

Goede briefing tekstschrijver essentieel voor juiste content

LinkedIn? Bijlange niet wat het moet zijn

LinkedIn? Bijlange niet wat het moet zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Kristien Van Cauwenberge

  Inderdaad, prachtig initiatief. Ik ben ook fan! Nu nog inspiratie vinden om ook anderen warm te maken!

  • Christine

   Een positief initiatief waar positieve mensen meteen voor vallen, omdat die de meerwaarde van het project meteen inzien. Jij bent ook zo’n positief exemplaar, Kristien!

   • Kristien Van Cauwenberge

    Mooi compliment! Dank!

 • Posi & Friends

  Wij worden helemaal blij van jullie sympathie!
  Dank je.
  =)

  • Christine

   Graag en met de glimlach gedaan. Wie mij blij maakt, maak ik graag blij terug.

   • Kristien Van Cauwenberge

    Inderdaad Christine, klopt volledig. Je bent een positivo! Werkt aanstekelijk!

    • Christine

     LOL!