Dé oplossing voor telewerken? Je eigen tuinkantoor

Corona deelt de economie en het sociaal-cultureel leven harde klappen uit, en dat is serieus balen. Maar er zijn ook positieve kanten. Omdat veel mensen nu thuiswerken – de gelukkigen in een eigen tuinkantoor – is corona een zegen voor het milieu. Dat telewerken wordt volgens mij trouwens een blijver. Helaas heeft niet iedereen een privéwerkplek thuis of plaats om een extra werkruimte in te richten. De oplossing? Een eigen tuinkantoor in de vorm van een container of een ‘mobiele unit’. Je hebt er al een voor de prijs van 15.999 euro, zonder btw. En ze zijn in één woord prachtig.

Als freelance copywriter en copywriter in Gent beschik ik al over een eigen thuiskantoor. Maar was dat niet het geval, dan had ik gisteren al zo’n tuinkantoor besteld. Ik ben er zeker van dat ik nog beter zou slapen dan nu al het geval is.

Je eigen tuinkantoor, wat een luxe.
Stel je voor, je eigen tuinkantoor! Weg van alles en werken in alle rust. 

Je eigen extra woonplek of tuinkantoor

Ik zag een artikel over Addhome op mijn FB-tijdlijn voorbijkomen en ik was meteen onder de indruk van hun aanbod. Addhome uit Waregem produceert woon- en werkcontainers. Ideaal om in de tuin te plaatsen als zorgunit of kangoeroewoning voor de ouder(s) die je op die manier dicht in de buurt kunt houden. Beter dan een verblijf in een woonzorgcentrum, me dunkt.

Maar zo’n container kan je ook inschakelen als tuinkantoor, perfect in deze tijden van thuiswerk. En neem het maar van me aan: telewerk is er om te blijven. Daarvoor hebben veel te veel mensen ervaren hoe gemakkelijk het is om thuis te werken én die ellenlange verplaatsingen niet meer, of toch minder vaak te hoeven doen. Ze hoeven niet per se fysiek op kantoor aanwezig te zijn om even goed werk te leveren. Dankzij de digitale communicatiemethoden à la Zoom, Whereby, Google Teams… lukt dat vaak even goed van thuis uit.

Bouwvergunning voor containerunit? Niet nodig!

Stel je voor, je eigen werkplekje in de tuin, op vellige afstand van de huisgenoten en joelende kinderen. Volop genieten van de kalmte en rust die nodig is om geconcentreerd te werken. Tof vooruitzicht toch? En is het werk gedaan, dan kan je je er ook ’s avonds even terugtrekken om te bekomen van de drukke dag. Met je neus in een boekje, zoals ik zo vaak doe, lees er maar een van mijn literatuuroverzichten op na. 

Nog een praktisch voordeel? In veel gevallen hoef je voor een thuiskantoor of containerunit in de tuin geen bouwvergunning te hebben. Het gaat immers maar om een kleine bijbouw. Scheelt een slok op de borrel. 

Basiel van Cauwenberge, manager van Add Home, voor een voorbeeld van een tuinkantoor.
Basiel Van Cauwenberge van Addhome voor zo’n mooi tuinkantoor. 

Flexibel, duurzaam, mooi afgewerkt

Een jaar na de oprichting heeft Addhome al zeven mensen in dienst. Voor hun containerunits, containerwoningen en tuinkantoren vertrekken ze altijd van zeecontainers omdat die zo stevig, duurzaam en flexibel zijn. Je kan ze naast, op en achter elkaar zetten en op die manier wordt alles mogelijk. Denk aan een tuinkantoor met alles erop en eraan, draadloos internet, airco, verwarming, eventueel een leeshoekje. Maar ook aan een keuken, badkamer, veranda. Alles kan. En alles even mooi afgewerkt.

15.999 euro voor een volledig instapklaar tuinkantoor!

Volgens mij valt die prijs echt mee, vooral als je bekijkt wat een rust en gemoedsrust je met dat bedrag binnenhaalt. Je hebt het kleinste model thuiskantoor – dat komt neer op 15 vierkante meter – al in je bezit voor 15.999 euro zonder btw. Maar daar krijg je je eigen duurzame en kwalitatieve thuiskantoor voor in de plaats. Zelfs het gemak van de installatie zit in de prijs vervat. Je woon- of werkcontainer wordt volledig instapklaar afgeleverd en een betonnen fundering is niet nodig. Nog een voordeel? Je kan de containerunit heel eenvoudig verplaatsen. Waar wacht je nog op?

En met deze positieve noot sluit ik deze blog alweer af. Tot de volgende. 

Meer info? https://add-home.be/


© C’bon

Ook geïnteresseerd in een van onderstaande blogs? 

KernTalentenanalist is perfect klankbord voor ondernemers

KernTalentenanalist is perfect klankbord voor ondernemers

SEO-copywriting, wat een uitdagende klus!

SEO-copywriting, wat een uitdagende klus!

Waarom bloggen als ondernemer? Om deze vier redenen

Waarom bloggen als ondernemer? Om deze vier redenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *