Ontdek het immens grote belang van pillarpages

Als freelance copywriter met jaren SEO-ervaring op de teller ben ik van één ding helemaal zeker. Pillarpagina’s vormen de stevige basis die een website bij elkaar houdt. Net zoals de stam van een boom zorgen ze voor structuur en ondersteuning en zorgen ze ervoor dat andere takken van content kunnen bloeien. Je leest nu al de essentie: het belang van pillarpages is niet te onderschatten.

Net omdat het belang van pillarpages zo groot is, beveel ik ze mijn klanten stuk voor stuk aan.

Maar wat maakt pillarpagina’s nu zo belangrijk? Hieronder onthul ik welke sleutelrol ze spelen.

Een pillarpage op een website kan je vergelijken met de stam van een boom: hij zorgt voor ondersteuning en vormt de basis van alle andere takken van content.
Een pillarpage op een website is als de stam van een boom: hij zorgt voor ondersteuning en vormt de basis van alle andere takken van content

Voordelen van pillarpages

Pillarpages bieden tal van voordelen die:

 • de structuur van de website verbeteren,
 • kansen op een hogere ranking vergroten,
 • expertise en betrouwbaarheid versterken,
 • klantbetrokkenheid verbeteren,
 • en waardevolle backlinks helpen verkrijgen.

Ten eerste dragen pillarpages bij aan effectieve SEO door de inhoud te organiseren en gebruik te maken van zoekwoordtargeting.

Door gerelateerde inhoud rond een centrale pillarpagina te clusteren, begrijpen zoekmachines gemakkelijker hoe de structuur van je website in elkaar zit. Meer begrip leidt tot een hogere rangschikking in de zoekresultaten.

Ten tweede verbeteren pillarpagina’s de organisatie van de content of inhoud op je website.

Daardoor wordt het voor gebruikers gemakkelijker om doorheen je website te navigeren en relevante informatie te vinden. Dat leidt tot een verbeterde gebruikerservaring en een verhoogde betrokkenheid van klanten.

Ten slotte dragen pillarpages bij aan de groei van organisch verkeer door meer bezoekers aan te trekken via verbeterde rankings en backlinks.

Wordt het belang van pillarpages je al wat duidelijker?

Het belang van pillarpages is immens groot.
Elke tak een andere topic en elke twijg een andere suptopic.

Hoe creëer je pillarpages?

Bij het maken van pillarpagina’s is het essentieel om de inhoud ervan zorgvuldig te organiseren en te structureren om de effectiviteit en het belang van pillarpages te maximaliseren.

De structuur van de pillarpage moet zo ontworpen zijn dat je het hoofdonderwerp en de subonderwerpen duidelijk presenteert. Dit helpt bezoekers om gemakkelijk door de inhoud te navigeren en de informatie te vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Daarnaast moet het ontwerp van de pillarpage elementen bevatten die de gebruikerservaring verbeteren, zoals:

 • duidelijke koppen,
 • opsommingstekens,
 • en visueel aantrekkelijke afbeeldingen.

Om een pillarpage te optimaliseren is het belangrijk om relevante zoekwoorden in de inhoud te gebruiken, ook in de koppen en subkoppen. Dat verbetert de zichtbaarheid van de pagina in de zoekmachineresultaten en trekt meer organisch verkeer aan.

Enkele voorbeelden van pillarpages zijn uitgebreide gidsen, ultieme bronnenlijsten en diepgaande tutorials.

Hier vind je alvast een aantal pillarpagina’s die ik heb geschreven:

Verschillende soorten illustreren het belang van pillarpages

Je kan verschillende soorten pillarpages gebruiken om je website-inhoud te organiseren en te optimaliseren. Elke soort pillarpagina heeft zijn eigen structuur, optimalisatietechnieken, ontwerpelementen, navigatiesysteem en interne linkstrategie.

Hieronder vind je alvast een overzichtstabel met verschillende soorten pijlerpagina’s en hun kenmerken:

Soort PijlerpaginaStructuurOptimalisatieOntwerpNavigatieInterne links
10x FormaatLangere inhoud met diepgaande informatie en multimedia-elementenZoekwoordoptimalisatie, metatags en interne linksOverzichtelijke lay-out, visueel aantrekkelijke afbeeldingen en gemakkelijk leesbare typografieDuidelijk en intuïtief menu, broodkruimels en ankerlinksLinks naar ondersteunende clusterinhoud, gerelateerde blogposts en externe bronnen
Lijstpagina’sGeorganiseerde lijsten van bronnen, tips of aanbevelingenZoekwoordoptimalisatie, koppen en opsommingstekensOverzichtelijke en beknopte lay-out, genummerde of opsommingstekensAlfabetische navigatie,
filteropties of paginering
Links naar individuele lijstitems, gerelateerde clusterinhoud en relevante blogposts
Hoe-doe-je-dat-pagina’sStapsgewijze instructies of tutorialsZoekwoordoptimalisatie, koppen en gestructureerde inhoudDuidelijke en gestructureerde lay-out, visuele ondersteuning en schermafbeeldingenInhoudsopgave, ankerlinks of voortgangs-
indicatoren
Links naar relevante clusterinhoud, gerelateerde blogposts en externe bronnen
Wat-is-pagina’sUitgebreide uitleg of definitiesZoekwoordoptimalisatie, koppen en informatieve inhoudOverzichtelijke lay-out met secties of subsectiesInhoudsopgave, ankerlinks of woordenlijstLinks naar ondersteunende clusterinhoud, gerelateerde blogposts en externe bronnen

Je merkt het, met al deze verschillende soorten pillarpagina’s krijg je heel wat flexibiliteit bij het organiseren en presenteren van je website-inhoud.

Ondertussen blijf je de beste werkwijzen volgen voor structuur, optimalisatie, ontwerp, navigatie en interne links.

Pillarpagina's organiseren en presenteren je website-inhoud en volgen de beste werkwijzen voor structuur, optimalisatie, ontwerp, navigatie en interne links.
Pillarpagina’s organiseren en presenteren je website-inhoud met aandacht voor structuur, optimalisatie, ontwerp, navigatie en interne links.

Door de juiste soort pillarpagina te kiezen voor jouw inhoud, kan je effectief:

 • je publiek betrekken,
 • de SEO verbeteren,
 • en de algehele gebruikerservaring op jouw website verbeteren.

Welke strategie volg je voor je pillarpages?

Om een pillarpagestrategie effectief te implementeren, moet je om te beginnen duidelijke doelen stellen voor de organisatie en optimalisatie van de inhoud van jouw website.

Een goed gestructureerde pillarpage dient als de basis voor jouw contentcluster en topical authority.

Hoe ga je te werk?

 • Begin met het identificeren van de belangrijkste onderwerpen of thema’s die aansluiten bij de interesses en behoeften van je publiek.
 • Maak vervolgens pillarpages die deze onderwerpen uitgebreid behandelen, waardevolle informatie bieden en linken naar relevante subonderwerpen.
 • Optimaliseer jouw pillarpages door gebruik te maken van doelgerichte zoekwoorden en zorg voor een gebruiksvriendelijke lay-out met een duidelijke navigatie.
 • Incorporeer interne en externe links om jouw content te ondersteunen en je SEO te verbeteren.
 • Vergeet niet om regelmatig jouw pillarpages bij te werken en uit te breiden om relevant te blijven en je autoriteit te behouden.

Volg je deze best practices, dan profiteer je van een verhoogde zichtbaarheid, meer betrokkenheid en een betere leadgeneratie.

Mijn advies aan jou? Bekijk succesvolle voorbeelden van pillarpages ter inspiratie en begeleiding.

Of weet je wat? Klop meteen bij mij aan. Deze copywriter SEO helpt je graag. Neem gerust contact met me op!

Hoe implementeer je pillarpages?

Het implementeren van pillarpages is een cruciale stap bij het optimaliseren van de inhoud van je website en het verbeteren van de structuur en navigatie ervan. Alleen dan stuw je het belang van pillarpages de hoogte in.

Om pillarpages effectief te implementeren is het belangrijk om rekening te houden met het volgende:

 1. Optimaliseer je pillarpages

  Zorg ervoor dat je pillarpagina goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines door relevante zoekwoorden, metatags en headers op te nemen. Dit helpt om de zichtbaarheid en ranking van de pagina te verbeteren.
 2. Analyseer je pillarpages

  Gebruik analysetools om de prestaties van je pillarpagina te volgen. Monitor statistieken zoals paginaweergaven, tijd op de pagina en bouncepercentage om inzicht te krijgen in de effectiviteit ervan en eventueel aanpassingen te doen.
 3. Ontwerp je pillarpages

  Creëer een visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp voor je pillarpagina. Gebruik duidelijke koppen, subkoppen en opsommingstekens om de leesbaarheid te verbeteren.
  Kortom, maak het je bezoekers gemakkelijk om door je inhoud te navigeren.
Het implementeren van pillarpages is een cruciale stap bij het optimaliseren van de inhoud van je website en het verbeteren van de structuur en navigatie ervan. Alleen dan stuw je het belang van pillarpages de hoogte in.
Ontwerp, optimaliseer en analyseer: het stuwt het belang van pillarpages de hoogte in.

Wat is het belang van pillarpages? Je krijgt veel meer bezoekers

Samenvattend zijn pillarpagina’s een cruciaal onderdeel van websiteoptimalisatie en -organisatie.

Het belang van pillarpages in het kort?

Pillarpagina’s:

 • trekken de aandacht naar je hoofdonderwerpen
 • verbeteren je zoekmachineposities, 
 • bieden uitgebreide informatie aan je bezoekers,
 • en begeleiden hen naar de volgende stap in het verkoopproces.

Door te focussen op onderwerpclusters en waardevolle content te creëren kan je als bedrijf de prestaties van je website verbeteren en je publiek effectief informeren en betrekken.

Het belang van pillarpages kan niet onderschat worden! Het implementeren van pillarpagina’s is een strategische aanpak die significante resultaten kan opleveren op het gebied van SEO en leadgeneratie.


(c) C’bon, copywriter Gent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *