Copywriter van vacatures geeft geheimen prijs, behalve 1  

Deze copywriter van vacatures, actief onder de naam C'bon, stelt zich graag aan je voor!
Maak kennis met Christine Bonheure, de dame achter C’bon, copywriter van vacatures.

Vraag je je wel eens af waarom sommige vacatures je aandacht trekken en je enthousiast maken, terwijl je bij andere niet echt onder de indruk bent? Als copywriter van vacatures heb ik geleerd dat er een geheim ingrediënt is dat de beste van de rest onderscheidt.

In dit artikel deel ik mijn kennis en onthul ik al mijn geheimen… nou ja, bijna allemaal, want de concurrentie leest mee.

Een vacature schrijven die opvalt vereist een mix van creativiteit, inzicht in de bedrijfscultuur en het vermogen om in te spelen op de wensen en motivaties van potentiële kandidaten.

Door mijn jarenlange ervaring heb ik de belangrijkste elementen en strategieën ontdekt om vacatures te schrijven die toptalent aantrekken. Lees verder om ze allemaal – behalve één dus – te leren kennen.

Waarom een beroep doen op een gespecialiseerde copywriter van vacatures?

Wil je een vacaturetekst laten schrijven? Dan doe je het best een beroep op een deskundige en ervaren copywriter van vacatures, want dat is de sleutel tot succes.

Laat een copywriter van vacatures je advertenties schrijven. Je valt zoveel meet op!
Met een professioneel geschreven vacature val je zoveel meer op!

Een professioneel geschreven vacaturetekst die de essentie van jouw organisatie op een overtuigende manier overbrengt is essentieel om de aandacht van potentiële kandidaten te trekken.

En laat dat overtuigend schrijven nu net de corebusiness van C’bon zijn.

Laat je het uitschrijven over aan een copywriter van vacatures, dan bespaar je jezelf niet alleen veel tijd. Je mag ook veel betere resultaten verwachten omdat jouw vacaturetekst zich opvallend en professioneel onderscheidt van de concurrentie.

De voordelen van een professioneel geschreven vacaturetekst zijn niet de minste.

 • Je trekt er topkandidaten mee aan
 • Je communiceert duidelijk
 • En je straalt professionaliteit uit

Conclusie? Met de hulp van een professionele copywriter van vacatures zorg je ervoor dat jouw vacatures meer opvallen en meer de aandacht trekken.

Opbouw van een vacature: de fundamenten

Een sterke vacature begint bij een solide opbouw. Ik durf zelfs meer te zeggen: de opbouw van een vacature is cruciaal.

Elke vacature is uniek en vereist een doelgerichte aanpak.

Elke vacaturetekst bevat uiteraard de essentiële basiselementen, van duidelijke functieomschrijvingen tot het benadrukken van de bedrijfscultuur. Een copywriter van vacatures slaagt er echter in die op een werkelijk unieke manier te verpakken.

Een juiste structuur verbetert de leesbaarheid, spreekt potentiële kandidaten nog meer aan én vergemakkelijkt het wervingsproces.

Een goede gestructureerde vacature bevat:

Een copywriter van vacatures vergeet de fundamenten niet. Nooit.
Elke vacature bestaat uit dezelfde fundamenten. Een copywriter van vacatures slaagt erin ze fundamenteel anders te verwoorden.
 • een pakkende functietitel,
 • een overtuigende bedrijfsintroductie,
 • een levendige beschrijving van de functie,
 • duidelijke functievereisten,
 • en een overtuigende oproep tot actie.

Om op te vallen bij potentiële kandidaten is het belangrijk out of the box te denken en creatieve teksten en wervingsstrategieën te gebruiken.

De structuur van een vacature kan:

 • chronologisch zijn, waarbij het bedrijf, de functie, taken en vereisten in die volgorde worden gepresenteerd.
 • gebaseerd zijn op taken en verantwoordelijkheden, waarbij een gedetailleerde beschrijving van de taken wordt gevolgd door vereiste vaardigheden.
 • worden opgebouwd rond de ideale kandidaat, waarbij de nadruk ligt op kwaliteiten en vaardigheden, gevolgd door taken en verantwoordelijkheden.

Enkele do’s bij de opbouw van een vacature?

 • Creëer nieuwsgierigheid met een sterke opening
 • Maak de vereisten duidelijk
 • Bied info over het salaris en andere voordelen

Enkele don’ts bij de opbouw van een vacature?

 • Gebruik geen jargon
 • Vermijd vage taal
 • Discrimineer niet op basis van geslacht, leeftijd, etniciteit of andere persoonlijke kenmerken

De perfecte openingszin

De kracht van een vacaturetekst schuilt vaak in de allereerste zin.

C’bon begrijpt dat een pakkende openingszin van de vacaturetekst de aandacht van potentiële kandidaten direct moet grijpen. Die openingszin is belangrijk, want ze kan het verschil maken tussen lezen én solliciteren met interesse, of gewoon verder gaan.

Een succesvolle openingszin wekt interesse, maakt een onuitwisbare eerste indruk en zet de toon voor een positieve kandidaatervaring.

In de blog pakkende openingszinnen voor vacatureteksten vind je alvast 10 goede voorbeelden.

Enkele weetjes?

 • In de openingszin weerspiegel je het best al meteen de identiteit van het bedrijf.
 • Door een uniek en boeiend verhaal te vertellen prikkel je de verbeelding en nieuwsgierigheid van potentiële kandidaten en grijp je hun aandacht vast.
 • Met uniek taalgebruik en innovatieve grammatica vermijd je clichés en generieke openingszinnen.

Lijkt dat je moeilijk? Kan je dat niet zelf? Mijn hoogstpersoonlijke tip? Een professionele copywriter van vacatures slaagt er wél in zo’n fantastische openingszinnen neer te pennen.

De kunst van het werven? Een wervende vacaturetekst natuurlijk!

Wervende vacatureteksten zijn de sleutel tot het aantrekken van topkandidaten.

Wist je dat empathie én schrijftalent de geheime recepten zijn voor wervende vacatureteksten die de juiste kandidaten aantrekken?

Ik vat hieronder alvast vijf handige tips samen die je kan gebruiken om een wervende vacaturetekst te schrijven die echt overtuigt. Klik op de link voor meer uitleg én een sprekend voorbeeld.

 1. Begin met een pakkende titel die de aandacht trekt. Zorg ervoor dat de titel de essentie van de functie weergeeft en tegelijkertijd aantrekkelijk is.
 2. Beschrijf de functie en verantwoordelijkheden Potentiële sollicitanten willen weten wat er van hen wordt verwacht.
 3. Benadruk de belangrijkste voordelen. Denk zeker aan secundaire arbeidsvoorwaarden, groeikansen en andere aantrekkelijke aspecten.
 4. Gebruik een enthousiaste toon en persoonlijke voornaamwoorden. Potentiële sollicitanten voelen zich dan zich rechtstreeks aangesproken.
 5. Voeg een krachtige call-to-action toe. Moedig potentiële sollicitanten aan om te solliciteren en geef duidelijke instructies over hoe ze dit kunnen doen.

Dé 1 miljoeneurovraag: hoe win je de war for talent?

In de huidige arbeidsmarkt is het winnen van de War for Talent een cruciale uitdaging. Maar, hoe win je de war for talent nu?

C'bon, copywriter van vacatures, beantwoordt de vraag van 1 miljoen: hoe win je de war for talent?
De vraag van 1 miljoen: hoe win je de war for talent?

Die win je met concrete copy, en niet door clichés te gebruiken of onrealistische eisen te stellen waardoor potentieel goede kandidaten meteen gaan lopen.

Een slechte vacaturetekst is bijvoorbeeld een tekst die mensen zonder diploma uitsluit. Op die manier stuur je immers heel wat ervaren kandidaten wandelen. Je omschrijft beter de gewenste kwalificaties duidelijk en geeft een specifiek beeld van de functie.

 • Geef sollicitanten een duidelijk beeld van wat ze kunnen verwachten en stel de functie in vraag.
 • Identificeer belangrijke verantwoordelijkheden, bepaal het dagelijkse/wekelijkse schema en definieer gewenste activiteiten.
 • Wees positief, persoonlijk en boeiend in je tekst.
 • Benadruk de aantrekkelijke bedrijfscultuur en reflecteer de uniekheid van de functie in de jobomschrijving.
 • En ga vooral niet op zoek naar de witte raaf, want die vind je toch niet. Ga integendeel op zoek naar iemand die de potentie én motivatie heeft om jouw witte raaf te worden.

Case: verpleegkundige vacature naar een hoger niveau getild

Ga op zoek naar mijn blog waarin je een véél betere versie vindt van een vacature voor een verpleegkundige.

Het werven van verpleegkundig personeel vereist een heel specifieke aanpak. En daar komen heel wat uitdagingen en nuances bij kijken.

Ik bewijs dit aan de hand van het volgende praktijkvoorbeeld waarin ik een vacature voor verpleegkundige heb verbeterd, en zelfs volledig heb herschreven.

Wat maakt mijn bijgestuurde versie zo helemaal anders?

 • In plaats van saaie opsommingen en bullets overtuig ik met tekst. De vacaturetekst is een stuk aantrekkelijker, overtuigender én empathischer geschreven.
 • Verder heb ik de visuele presentatie aangepast want die is (bijna) net zo belangrijk als de tekst zelf. Ik heb gezorgd voor een aantrekkelijke afbeelding, zonder opmaakfouten en met een aantrekkelijk lettertype en kleur.
 • De tekst is duidelijk geschreven door een ervaren én empathisch copywriter van vacatures.

Waarom kiezen voor C’bon als jouw copywriter van vacatures?

C’bon gaat verder dan alleen maar woorden op papier zetten. Het schrijven van effectieve vacatures is een kunst die C’bon tot in de puntjes beheerst.

Even tussen ons? Toen ik begon als freelance copywriter, nu alweer 10 jaar geleden, zette ik mezelf in de markt als copywriter van sollicitatiebrieven. Inderdaad, van die brieven waarmee je jezelf verkoopt aan een potentiële werkgever.

Van copywriter van sollicitatiebrieven naar copywriter van vacatures is in se maar een kleine stap, want de bedoeling is krek dezelfde: met een vacature verkoop je jezelf aan een potentiële werknemer.

Veel van de principes die ik in mijn overtuigende sollicitatiebrieven gebruik, pas ik nu ook toe als copywriter van vacatures.  Mijn sollicitatiebrieven vallen op, maar mijn vacatureteksten ook.

Bovendien hanteer ik als copywriter SEO ook een unieke SEO-aanpak om jouw vacatures online te doen opvallen tussen de rest.

Wat zijn de voordelen voor wie werkt met C’bon?

 1. Ik heb een schat aan professionele ervaring in verschillende sectoren, waardoor ik precies begrijp wat kandidaten zoeken in een job (hier vind je mijn profiel op LinkedIn).
 2. Daarnaast beschik ik over drie soorten empathie; het belang daarvan is niet te onderschatten.
 3. Ook pas ik logisch denken toe als copywriter van vacatureteksten om ongeschikte kandidaten te vermijden.

Het resultaat? Je krijgt gemiddeld 40% meer sollicitanten dan gebruikelijk.

Ik help je om toptalent aan te trekken met menselijke functiebeschrijvingen die de lezer aanspreken en aanzetten tot actie. Samen winnen we de war for talent!

Op zoek naar een copywriter van vacatures? Empathisch, betaalbaar én resultaatgericht? C'bon!
Even de handen schudden als begin van een perfecte samenwerking

Contact en samenwerking

Als copywriter van vacatures kan ik jouw organisatie helpen bij het verbeteren van je vacatureteksten en het aantrekken van het juiste talent.

Leer meer over mijn diensten, tarieven en mogelijkheden voor samenwerking.

Neem vandaag nog contact met me op en ontdek hoe we samen jouw wervingsproces kunnen optimaliseren.

PS: Deze pagina is een pillarpage. Benieuwd naar het belang van een pillarpage?

(c) C’bon, copywriter Gent

Wat doet een copywriter? Die speelt overtuigend met woorden

Wat doet een copywriter? Die speelt overtuigend met woorden

Blogs schrijven: een uitgebreide gids voor beginners

Blogs schrijven: een uitgebreide gids voor beginners

Tekstrevisie: waarom het belangrijk is (en hoe het te doen)

Tekstrevisie: waarom het belangrijk is (en hoe het te doen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *