Heb vacature voor verpleegkundige verbeterd, in het kwadraat

Ik botste onlangs op Facebook op een vacature voor een verpleegkundige die in één woord verschrikkelijk was. Zo oubollig. Zo standaard. Zo binnen de traditionele lijntjes. En het ging dan nog om een knelpuntberoep! Ik kon het niet laten, maar als gespecialiseerd acatures heb die vacature voor verpleegkundige verbeterd. Want ik vroeg me meteen af: “Hoe gaan zij hier ooit een kandidaat mee verleiden?”

Ooit al eens zo een vacature gezien? Voor mij was dit alvast een primeur.

En dat was trouwens nog niet alles! De afbeelding die als lokker bij de vacature was geplaatst was nog veel erger. Oordeel zelf, je vindt de afbeelding hierbij.

Je ziet een pdf van een wordbestand met zichtbare returns en insprongen, in een werkelijk verschrikkelijk lettertype en lelijk kleur.

Ik vraag me af of de persoon die verantwoordelijk was voor het plaatsen ervan, er nog wel werkt…

De moraal van het verhaal? Het oog wil ook wat! Zorg dus voor een fraaie afbeelding en een mooie lay-out. Overal en altijd.

In deze blog vind je niet alleen de oorspronkelijke vacature voor verpleegkundige, maar ook de verbetering ervan. Je weet dat ik als freelance copywriter onder meer gespecialiseerd ben in het schrijven van vacatures?

Aan jou om te oordelen welke versie je het beste vindt. De oorspronkelijke tekst of de vacature voor verpleegkunde verbeterd? Laat gerust weten!

Dit is de verbeterde versie van de vacature voor verpleegkundige

Ik kon het echt niet laten om de bovenstaande vacature voor verpleegkunde verbeterd te zien, al was het alleen maar om nog eens een nieuwe blog op de wereld los te laten. Wat vind je van deze tekst?

En dit is de vacature voor verpleegkundige verbeterd door C'bon.
Zin in een levensveranderende baan? 
Xxx zoekt een enthousiaste verpleegkundige (m/v/x) Ben jij een gepassioneerde verpleegkundige die een verschil wil maken in het leven van jonge kinderen? Sluit je dan aan bij ons dynamische team dat gespecialiseerde zorg biedt aan zeer jonge kinderen die medische uitdagingen overwinnen als hersenletsel en epilepsie. Je krijgt veel verantwoordelijkheid
Als integraal onderdeel van ons interdisciplinair revalidatieteam omvat je rol verantwoordelijkheden die veel verder gaan dan de gewone verpleegkundige taken. Met scherpe observatievaardigheden en een meelevende aanpak zorg je voor het welzijn van onze jongste patiënten in de leefgroep en bied je hun de hoogste zorgstandaard. Daar houdt je impact echter niet op. Je krijgt de kans behandelplannen op maat te maken, aangepast aan de specifieke behoeften van elk kind. Jouw expertise en toewijding zullen niet alleen het leven van de kinderen veranderen, je zal ook hun families opleiden en ondersteunen op de weg naar herstel. 
Creativiteit en innovatie vormen de kern van alles wat we doen. Jouw rol omvat het creëren van een boeiende en stimulerende omgeving die de nieuwsgierigheid en groei van onze kleintjes stimuleert. Met creatief spel en educatieve ervaringen inspireer je hun nieuwsgierigheid en verbeter je hun welzijn. Je zal getuige zijn van de kracht van hun veerkracht en jouw impact met eigen ogen zien. 
Welk profiel heb je?
Met een diploma verpleegkunde in de hand heb je een oprechte liefde voor jonge kinderen en een onblusbaar verlangen om hen te helpen groeien. Je beschikt over de kracht om contact te leggen en het vermogen om je ideeën moeiteloos over te brengen. Je onwrikbare toewijding aan teamwerk voegt een immense waarde toe aan onze gezamenlijke inspanningen. Je staat erom bekend je naadloos te kunnen aanpassen aan de steeds veranderende behoeften van onze gemeenschap. Wat bieden we je in ruil daarvoor aan?
Je merkt het, dit is niet zomaar een baan. Dit is jouw kans om deel uit te maken van een buitengewoon toegewijd interdisciplinair team dat zich inzet om levens te veranderen. Bij ons kan je echt een verschil maken in het leven van kinderen en hun families. Je wordt ondergedompeld in een dynamische en uitdagende werksfeer in een unieke, professionele en geruststellende revalidatieomgeving die je zal inspireren en stimuleren. Je vaardigheden en passie komen hier zeker tot bloei. Met een contract voor onbepaalde tijd is werkstabiliteit gegarandeerd. Je krijgt een concurrerende beloning in overeenstemming met de IFIC-schalen en extra voordelen zoals een fietsvergoeding, sociaal abonnement, hospitalisatieverzekering en extra vakanties. Kom bij ons werken en maak deel uit van iets heel bijzonders!
Wil je deel uitmaken van deze transformerende en levensveranderende ervaring? Het begint allemaal met een sollicitatiegesprek. Toon je enthousiasme en grijp deze kans om een blijvende impact te creëren. Heb je nog meer info nodig over deze boeiende baan? Contacteer dan de hoofdverpleegkundige.
Deze vacature voor verpleegkundige verbeterd door mezelf is een pak uitnodigender, niet?

Wat zie je doorgaans in traditionele vacatures?

In traditionele vacatureteksten zie je vooral bullets, bullets, en bullets. En omdat iedereen dat doet, blijft iedereen het ook doen. Eenheidsworst noem ik dat. Vrees om anders dan anderen te doen, angst om op te vallen, schrik om met het hoofd boven het maaiveld te gaan staan.

Weet je hoe ik erover denk? Bullets en opsommingen horen thuis in een powerpointpresentatie, niet in een vacature.

Ik kan er niet aan doen maar ik vind die traditionele opsommingen en bullets in vacatureteksten in één woord verschrikkelijk. Want die slagen er toch niet in om mensen enthousiast te maken om op een vacature te reageren.

Wil je de war for talent winnen – en dat hoor je te willen doen, want er heerst een krapte op de arbeidsmarkt in ongeveer elke sector – dan moet je de weinige goede sollicitanten die nu nog rondlopen weten te overtuigen bij jou te komen solliciteren.

Overtuigen doe je met tekst, niet met bullets

Je kan inderdaad veel beter overtuigen met tekst omdat je dan meer context hebt, mooie en vlot geformuleerde zinnen, positieve bewoordingen … Alleen zo kan je de pluspunten van je bedrijf, werkomgeving, waarden benadrukken en werkzoekenden overtuigen.

In de vacature voor verpleegkundige die ik heb bijgestuurd is dat volgens mij gelukt. De tekst overtuigt, is warm, maakt duidelijk wat de impact is van wat een verpleegkundige doet en in welke fijne omgeving die terechtkomt.

Volgens mij zet mijn verbeterde vacature effectief aan om te solliciteren, zeker als die een warm hart voor kinderen heeft.

Hier vind je een ander voorbeeld van een wervende vacature die ik heb geschreven.

Wat valt er op in mijn bijgestuurde vacature voor verpleegkundige?

Mijn vacature is helemaal anders dan de eenheidsworst die je in vrijwel alle personeelsadvertenties ziet. Al die saaie, eentonige en nietszeggende bullets en opsommingen. Ik krijg het er echt van op mijn heupen. Ik vraag me af welk effect die hebben op een werkzoekende. Motiveren doen die alvast niet.

Mijn tip. Wil je dat je vacature opvalt? Zorg dan voor een andere personeelsadvertentie. En besteed zorg aan de openingszin van je vacaturetekst!

Denk en spring out of the box. Toon persoonlijkheid. Toon wie je bent. Durf anders te zijn. Het zal je lonen!

Hetzelfde doe ik trouwens in mijn sollicitatiebrieven

Je weet dat ik ook motivatiebrieven schrijf voor particulieren? Je zou er eens één moeten lezen, dan merk je meteen hoe out-of-the box die zijn. Want ik heb maar één focus: tonen hoe gemotiveerd iemand is om een job binnen te rijven.

Daarvoor zet ik vooral het karakter in de spotlights. Want het is door het tonen van je persoonlijkheid in je sollicitatiebrief dat je de lezer van je brief overtuigt je uit te nodigen voor dat o zo gewenste eerste kennismakingsgesprek.

Verder zorg ik voor een mooie en opvallende lay-out, een citaat dat eruit springt, een mooi lettertype, een mooie structuur met tussentitels, wat humor aan toe – maar niet te veel.….

Een ding is zeker: werkelijk elke sollicitatiebrief van mijn hand valt op tussen al die andere gewone en saaie exemplaren.

Heb je trouwens mijn voorbeeld spontane sollicitatiebrief al gelezen?

Ook in vacatures hoor je je persoonlijkheid te tonen
Toon je persoonlijkheid, in je sollicitatiebrieven én in je vacatures

Wil je ook jouw vacature voor verpleegkundige verbeterd zien?

Wil je dat ik voor jou net hetzelfde doe voor je verpleegkundige vacatures? Dat ik niet alleen de volgende zaken omschrijf in je job alert:

 • extralegale voordelen
 • onbepaalde duur van het contract
 • relevante anciënniteit waarmee rekening wordt gehouden
 • aantrekkelijk loon
 • onderdelen van het verpleegkundige werk

Maar dat ik vooral beklemtoon dat:

 • verpleegkundigen onmisbare schakels zijn in de mensgerichte zorg?
 • ze terechtkomen in een heel enthousiast team als ze bij jou solliciteren?
 • in een organisatie die werkt volgens hoogstaande waarden en principes?
 • in een aangename, motiverende en inspirerende omgeving?

Of heb je een andere vacaturetekst dan een vacature voor verpleegkundige die dringend aan verbetering toe is?

Geef me dan een seintje. Ik help je dolgraag!

Tot de volgende!

(c) C’bon, copywriter Gent

Wat doet een copywriter? Die speelt overtuigend met woorden

Wat doet een copywriter? Die speelt overtuigend met woorden

Voor- en nadelen van gebruik van AI in sollicitatiebrieven

Voor- en nadelen van gebruik van AI in sollicitatiebrieven

Waarom ik een tevreden content creator ben

Waarom ik een tevreden content creator ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Bettina

  Alweer een inspirerend verhaal. Knap werk. Nu hopen dat er snel respons komt

  • Christine

   Dank je wel! 🙂