Beter in balans: mijn voornemen voor 2017

Goede voornemens zijn typisch bij de start van elk jaar. Mijn lijstje voor 2017 wordt beheerst door één overkoepelende wens: werk (als copywriter in Gent) en privé beter in balans te krijgen. Niet meer zo hard werken staat op nummer één. Werken met mate wel. Meer bewegen staat op nummer twee. En ook hier bedoel ik bewegen met mate(n). En ten derde wil ik me af en toe eens goed (laten) verwennen. Vanaf nu ga ik eenmaal in de drie maanden langs bij vriendin Carolien Enis, uitbaatster van Beter in Balans in Oostakker. De twee relaxatiemassages die ze me tot nog toe heeft gegeven waren een schot in de roos, een kusje op mijn vermoeide ziel, een godsgeschenk uit de hemel. In één woord, zalig.

Update juli 2021: Carolien is verhuisd naar het mooie Nederland. Ik wens haar daar véél nieuwe klanten.

Breng je leven beter in balans

Beter in Balans in de Oostakkerse Bredestraat, lijkt wel wat op BBB

Beter in Balans, dat is de naam van haar onderneming. En een betere naam kon ze niet hebben gekozen.  Ik heb nog maar twee keer van haar massages kunnen genieten en slechts heel kort een balanssessie ervaren. Maar bij alle drie had ik een enorm goed, zelfs gelukkig gevoel. De massages kreeg ik in een periode dat ik snakte naar wat rust, kalmte, peis en ja, ook wel vrede. Twee keer heeft Carolien me uitmuntend geholpen.

Warme start

Beide sessies begonnen met een kwartiertje op een andullatiebed, een warmtegevend therapeutisch bed dat elke milimeter van je lichaam doet trillen – van hoofd, over nek en schouders naar rug, onderrug, poep, boven- en onderbenen, voeten, en alle millimeters ertussenin. Sensationeel relaxerend! De eerste keer stond de trilsnelheid vrij laag, die was afhankelijk van mijn spierspanning op dat moment. De tweede keer besloot Carolien het tempo wat op te drijven op basis van een nieuwe spiertest. Het is onmogelijk te beschrijven wat dat kwartiertje met een mens doet! Ook nadat het bed was stilgevallen bleef ik de vibraties nog minutenlang door mijn hele lichaam voelen. Carolien liet me nog even liggen om na te genieten. Alleen al voor die ervaring wil ik elk kwartaal wel even bij haar langsgaan.

Unieke mix geeft tegelijk energie én rust

Carolien combineert de basisprincipes van Reiki en pure massage tijdens een sessie. Zo raakt ze je het ene ogenblik heel subtiel aan, het volgende ogenblik gebruikt ze meer fysieke kracht. Doordat ze het statische van Reiki afwisselt met de dynamiek en kracht van een massagehandgreep verlegt ze de focus van je hoofd naar je lijf. Carolien bouwde in de loop der jaren niet alleen ervaring op aan, maar ook op de massagetafel. Het ervaren van beide perspectieven – geven en ontvangen – maken van haar relaxatiemassages een unieke beleving. Met een zalig rustgevoel als resultaat. Tegelijk voelde ik de energie vanuit haar handen uitstralen in mijn lichaam. Van hoofd, over wangen, naar nek, rug, bovenarmen, buik, benen, voeten. De massage bracht rust en stilte in mijn hoofd. En dat wil al veel zeggen, want echt rustig is het daar nooit.

Oorschelpmassage om te relaxen

Om de spanning in mijn lichaam aan te pakken kregen ook mijn oren een stevige massagebeurt. Dat kan je trouwens zelf doen. Het oor heeft de vorm van een ingedaalde baby in de baarmoeder. Start je met het masseren van je oorlelletje dan masseer je je hoofd, verder naar boven je nek, ruggengraat enzoverder. Ik heb het ook thuis al geprobeerd en het werkt inderdaad. Beter in balans, vanuit de luie zetel.

Beter in balans
Oorschelp? Foetus? Beeldhouwwerk? Kunst?

Kortom, Beter in Balans is een aanrader

Website Carolien Enis

Carolien Enis –   Bredestraat 195   –  9041 Oostakker
Tel. 0486 65 99 64  –  carolien.enis@gmail.com

En met deze positieve noot sluit ik weer af. Tot de volgende!

Reacties aan deze freelance copywriter gespecialiseerd als copywriter SEO en schrijver van overtuigende motivatiebrieven zijn zoals altijd zeer welkom. Ook via e-mail.

© C’bon, ook SEO-tekstschrijver

Deze blogger vind de juiste onderwerpen voor blogs.

Ook geïnteresseerd in deze blogs?

Openbaar vervoer in Hamburg: bus om de zes minuten!

Openbaar vervoer in Hamburg: bus om de zes minuten!

Posi & friends leren kinderen positief denken

Posi & friends leren kinderen positief denken

Vijf debuten gewikt en gewogen, ook Het smelt van Lize Spit

Vijf debuten gewikt en gewogen, ook Het smelt van Lize Spit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Carolien Enis

  Helemaal “ondersteboven”:-) van jouw blog! Dikke merci! Carolien

  • Christine

   Heel graag gedaan, Carolien. Je verdient alle lovende woorden!

 • Sylvie

  Fijne tip. Straks word je ook nog als lifecoach gevraagd!

  • Christine

   Dat is ook nog een optie!