Beter in balans: mijn voornemen voor 2024

Goede voornemens zijn typisch bij de start van elk jaar. Mijn lijstje voor 2024 wordt beheerst door één overkoepelende wens: werk en privé beter in balans te krijgen. 

Niet meer zo hard werken staat op nummer één. Werken met mate wel.

Meer bewegen staat op nummer twee. En ook hier bedoel ik bewegen met mate(n).

En ten derde wil ik me af en toe eens goed (laten) verwennen. En dat betekent dat ik eenmaal in de drie maanden langs ga bij Carolien Enis, uitbaatster van Beter in Balans in Hulst, meer bepaald in het rustige Nederlandse Lamswaarde, net over de grens.

De relaxatiemassages en energetische massages die ze me tot nog toe heeft gegeven waren een schot in de roos, een kusje op mijn vermoeide ziel, een godsgeschenk uit de hemel. In één woord, zalig.

Breng je leven beter in balans, massage in Hulst
Een massage van Carolien brengt je meteen beter in balans.

Beter in Balans in Hulst (Lamswaarde)

Beter in Balans, dat is de naam van Caroliens onderneming. En een betere naam kon ze niet hebben gekozen. Ik heb al vaak haar manuele behandelingen en intuïtieve massages kunnen genieten en kort een balanssessie ervaren. En telkens had ik een enorm goed, zelfs gelukkig gevoel.

Het feit dat ze me 100% aandacht geeft, maakt van elke massage een echt unieke ervaring.

Mijn eerste massages kreeg ik al in 2017, in een periode dat ik snakte naar wat rust, kalmte, peis en vrede. En ik geef het grif toe, de behandeling van Carolien was telkens weer een uitmuntende hulp.

Vaak heb ik het gevoel, na zo’n deugddoende massage, dat mijn lichamelijke klachten verminderen en dat zelfs enkele van mijn chronische klachten naar de achtergrond verdwijnen.

Warme start van de massage: dé beste manier om te beginnen

Alle sessies beginnen met een kwartiertje op een andullatiebed, een warmtegevend therapeutisch bed dat elke millimeter van je lichaam doet trillen – van hoofd, over nek en schouders naar rug, onderrug, poep, boven- en onderbenen, voeten, en alle millimeters ertussenin.

De trilsnelheid van het andullatiebed is afhankelijk van mijn spierspanning op dat moment. Soms staat de trilsnelheid wat lager, dan weer wat hoger. Deugd doet het altijd.

Het is onmogelijk te beschrijven wat dat kwartiertje met een mens doet! Ook nadat het bed stil valt, voel ik de vibraties nog minutenlang in mijn lichaam. Ik mag altijd nog even blijven liggen om na te genieten. Die tijd neemt niemand me af.

Alleen al voor die sensationeel relaxerende ervaring ga ik elk kwartaal bij haar langs.

Unieke mix van energetische massage en intuïtieve massage

Carolien combineert de basisprincipes van Reiki en pure massage tijdens een sessie.

Het ene ogenblik raakt ze je heel subtiel aan, het volgende gebruikt ze meer fysieke kracht. Ze wisselt het statische van Reiki af met de dynamiek en kracht van een massagehandgreep en verlegt de focus van je hoofd naar je lijf.

Carolien bouwde in de loop der jaren niet alleen ervaring op aan de massagetafel, maar er ook op. Het ervaren van beide perspectieven – geven en ontvangen – maken van haar relaxatiemassages een unieke beleving.

Telkens voel ik de energie vanuit haar handen uitstralen naar en in mijn lichaam. Van hoofd, over wangen, naar nek, rug, bovenarmen, buik, benen, voeten. De massage brengt rust en stilte in mijn hoofd. En dat wil al veel zeggen, want echt rustig is het daar nooit.

Mijn besef van tijd valt altijd volledig weg. Het enige wat ik doe is genieten en beter in balans geraken.

Een zalig rustgevoel is het resultaat.

Een behandeling van Carolien is telkens weer een bijzondere ervaring, om de omschrijving intense ervaring niet te gebruiken.

Gebruik van oorschelpmassage om te relaxen

Om de spanning in mijn lichaam aan te pakken krijgen ook mijn oren telkens een stevige massagebeurt. Dat is iets wat je trouwens ook zelf kan doen.

Het oor heeft de vorm van een ingedaalde baby in de baarmoeder. Start je met het masseren van je oorlelletje dan masseer je je hoofd, verder naar boven je nek, ruggengraat enzoverder.

Ik heb het ook thuis al geprobeerd en het werkt inderdaad, je slaagt erin te relaxen op een prettige manier. Beter in balans, vanuit de luie zetel.

Beter in balans
Oorschelp? Foetus? Beeldhouwwerk? Kunst?

Kortom, Beter in Balans biedt een fantastische massage in Hulst

Website Carolien Enis

Carolien Enis / Beter in Balans –  Dreef 22  –  4586AN Lamswaarde (Hulst)
Tel. 0031 06 38 11 44 74  –  carolien.enis@gmail.com

En met deze positieve noot sluit ik weer af. Tot de volgende!

© C’bon, ook SEO-tekstschrijver

Deze blogger vind de juiste onderwerpen voor blogs.

Ook geïnteresseerd in deze blogs?

Openbaar vervoer in Hamburg: bus om de zes minuten!

Openbaar vervoer in Hamburg: bus om de zes minuten!

Posi & friends leren kinderen positief denken

Posi & friends leren kinderen positief denken

Vijf debuten gewikt en gewogen, ook Het smelt van Lize Spit

Vijf debuten gewikt en gewogen, ook Het smelt van Lize Spit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Carolien Enis

  Helemaal “ondersteboven”:-) van jouw blog! Dikke merci! Carolien

  • Christine

   Heel graag gedaan, Carolien. Je verdient alle lovende woorden!

 • Sylvie

  Fijne tip. Straks word je ook nog als lifecoach gevraagd!

  • Christine

   Dat is ook nog een optie!