Flowers Forever blijft troosten met extra bloemen

Flowers Forever, van een mooi initiatief gesproken! Had dit aanbod al bestaan toen mijn moeder stierf, ik was er meteen op ingegaan. Want zo hartverwarmend! Even kort wat uitleg: Flowers Forever biedt rouwbloemabonnementen aan. Gedaan met die massa rouwbloemen op de dag van de begrafenis die na tien dagen totaal verwelkt de container in gaan. Familie, vrienden en kennissen kunnen vanaf nu een centje storten op een rouwbloemenrekening. Van dat geld wordt dan regelmatig een bloemetje op de laatste rustplaats gezet. Ik denk dat ik alsnog inteken voor ons moeder. Positief denken, het blijft belangrijk, altijd en overal.

Update 2020: dit mooie project heeft het helaas niet gehaald. Misschien was Vlaanderen er nog niet rijp voor?

Roos van Flowers Forever
De troostende rouwbloemenabonnementen van Flowers Forever

Waarom deze blog over Flowers Forever?

Bloemetje Flowers Forever
Geen betere manier om troost te bieden

Omdat ik enorm achter dit mooie initiatief sta. Omdat Ellen De Meyere, zaakvoerder van Flowers Forever, zo’n fijne madam is.  En omdat ik voel dat haar geesteskind recht uit het hart komt. Toen vorig jaar haar mama stierf ging ze op zoek naar een rouwbloemenabonnement, maar kwam tot de constatatie dat zoiets niet bestond. Ze maakte dan zelf maar afspraken met een bevriende bloemiste.

Troost bieden als missie

Citaat Ellen De Meyere vab Flowers Forever

De persoonlijke getuigenis van Ellen vind je op haar website FlowersForever.be. Lees die tekst en je bent meteen verkocht. De warmte druipt er vanaf. De positieve ingesteldheid ook. Ellen liet tweewekelijks een bloemetje op het graf van haar mama zetten en putte daar enorm veel troost uit. Dat gevoel wou ze ook mogelijk maken voor anderen die net als zij getroffen waren door een groot verdriet. Want een moeder verliezen doet pijn. Iedereen die het heeft meegemaakt, weet dat. Regelmatig een bloemetje op de laatste rustplaats van een geliefde overledene doet wonderen. Ook bij een crematie en asverstrooiing is Flowers Forever een warm alternatief. Met een troostboeketje blijf je je overleden geliefde in de bloemetjes zetten en steek je de nabestaanden een hartverwarmend hart onder de riem.

Schriftelijke promotie …

Voor Flowers Forever heb ik als freelance copywriter in Gent alle communicatie gedaan: persberichten geschreven, folders geschreven voor floristen en begrafenisondernemers, allemaal in samenwerking met het creatieve team van Magelaan. Een van de meest in het oog springende folders naar potentiële florist-partners was een geboortekaart – inclusief lekkere suikerbonen. Met als opvallende boodschap: de liefde voor een persoon sterft niet als die persoon er niet meer is. Ook na het overlijden blijf je iemand graag zien. Hoe fijn is het niet het als je die liefde kan uiten door regelmatig een bloemetje te (laten) plaatsen op de laatste rustplaats.

Promotie Flowers Forever bij bloemisten
Geboortekaart van Marie in de communicatie naar potentiële partner-floristen

en mondelinge

Zelden ben ik zo getroffen door een initiatief. Flowers Forever moet gewoon een klaterend succes worden. Want warme initiatieven zijn er nooit genoeg. Ik draag dan ook graag mondeling mijn steentje bij en help Ellen telefonisch afspraken vast te leggen bij floristen en begrafenisondernemers. De mensen aan de andere kant van de lijn horen telkens opnieuw hoezeer ik achter het initiatief sta. Gevolg: ze luisteren graag en gaan vervolgens vaak in op een afspraak met Ellen. De sympathieke en charmante verschijning van Ellen doet in veel gevallen de overtuigende rest.

Promotie Flowers Forever
Boodschap: ook na het overlijden blijf je iemand graag zien

Flowers Forever wordt een succes

Daar bestaat geen twijfel over.  Lees ook het artikel in Feeling.

Hier vind je het volledige campagnebeeld.

Campagne Flowers Forever
Flowers Forever: de volledige campagne in beeld

En met deze positieve noot sluit ik alweer af. Tot de volgende.

Deze blogger vind de juiste onderwerpen voor blogs.

© C’bon, ook copywriter SEO

Persoonlijk reageren kan en mag, graag zelfs.

Ken je trouwens de betekenis van het woord copywriter?

Alleen maar Gentle Teaching in Den Dries in Evergem

Alleen maar Gentle Teaching in Den Dries in Evergem

Mijn favoriete cd’s 2017

Mijn favoriete cd’s 2017

REVA2017, communicatie zonder beperkingen

REVA2017, communicatie zonder beperkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Maria ten Hoeve

    Wat interessant, dit initiatief. Ik heb hier nog nooit van gehoord, maar wat een goed idee om regelmatig een bloemetje te sturen na een crematie of begrafenis, in plaats van alles op dezelfde dag. Ik ga dit zeker in mijn achterhoofd houden.

    • Christine

      Dag Maria, inderdaad. Mooi initiatief. Helaas was Vlaanderen er nog niet rijp voor. Het initiatief is een stille dood gestorven.