REVA2017, communicatie zonder beperkingen

REVA2017 komt eraan! Op 20, 21 en 22 april 2017 is het eindelijk zo ver. De beurs voor mensen met een beperking waar ik als copywriter in Gent – in opdracht van Magelaan – de voorbije twee jaar de communicatie voor heb gevoerd, opent zijn deuren in Flanders Expo in Gent. Ik kijk er zo naar uit! Want na REVA2015 kan ik niet wachten om ook REVA2017 te gaan bezoeken en beide edities te vergelijken.  

Heb ik je trouwens al verteld dat ik er echt van houd als freelance copywriter te schrijven over sociale onderwerpen, Zo heb ik onlangs een blog gewijd aan Gentle Teaching in Den Dries, en voorziening voor mensen met een beperking.

REVA2017, communicatie over beurs voor mensen met een beperking
De REVAbeurs is een ontdekking voor iedereen, met of zonder beperking.

REVA2017, beurs voor mensen met een beperking, en zoveel meer

REVA is sowieso een bezoek meer dan waard. De beurs richt zich zowel op mensen met een beperking als op ouderen. En worden we dat niet (bijna) allemaal? REVA toont beide doelgroepen welke hulpmiddelen er voor hen op de markt zijn en stelt ook de allernieuwste producten voor. De bezoekers stellen al die nieuwigheden op prijs, want niet zelden maken die het leven van mensen met een beperking een pak gemakkelijker en eenvoudiger.  

Toffe beurs met veel toeters en bellen en randanimatie

Vooral de animatie rond de beurs biedt een enorme meerwaarde. Onder de noemer REVAstudy kan je korte lezingen bijwonen onder meer over levenslang wonen, het thema van REVA2017. REVAnueva stelt de allernieuwste producten tentoon, REVAhome verzamelt alle hulpmiddelen waarmee je langer thuis kunt wonen en REVAgsport demonstreert hoe mensen via sport hun beperkingen weten te overwinnen. REVAkids op zijn beurt leert kinderen dat beperkingen niet het eind van de wereld zijn.

Weet je wat ook meegenomen is? Dat de exposanten niet meteen uit zijn op verkoop, wel op het helpen van mensen. Net daarom heeft REVA een speciaal plaatsje in mijn hart. Ook coördinator freddy Willems draagt het hart op de juiste plaats. Samen vormen we een goede tandem.

Twee jaar communiceren zonder beperking

Althans, dat gevoel had ik toch. Alle REVA-communicatie kwam bij mij terecht. Commerciële mailings naar potentiële exposanten en bezoekers. De Facebook-communicatie met een gemiddelde van drie posts per week, in de weken voor de beurs zelfs beduidend meer. Persberichten, communicatie naar gemeenten en OCMW’s, bezoekersenquêtes, uitnodigingen….

Ook op REVA2017 sta ik klaar met de microfoon in de hand om bezoekers te vragen waarom ze de beurs bezoeken en wat hun indrukken zijn. De koe bij de horens vatten, noemen ze dat. Die getuigenissen gebruik ik dan voor editie 2019. Leuk, zo’n allesomvattende campagne.

Voor de vorige edities hebben we trouwens prachtige filmpjes gemaakt. Drie leukerds voor REVA2013 en het beruchte douchefilmpje voor REVA2015. Je kan ze hieronder bekijken. Ook probeerden we in 2015 mensen uit Limburg naar REVA te halen via een radiospot met een vrij bekende Gentenaar. Herken je hem? 

REVA promotiefilm
1. REVA ondersteunt je
REVA promofilm
2. REVA toont je de weg
REVA promofilm
3. REVA beweegt je
Op REVA vind je het juiste hulpmiddel
4. Een douchegordijn houdt je niet overeind

 

 

Mijn hoogtepunt van deze communicatie? Het REVAzine 

Het volschrijven van het REVAzine was voor mij het hoogtepunt van de hele communicatie. Maquette maken, interviews afnemen, artikels uitschrijven, advertentieverkoop opvolgen, opmaak van het tijdschrift in goede banen leiden … Dat moment dat je eindelijk dat afgewerkte tijdschrift in de handen houdt is niet te beschrijven. Zo fijn. Het leuke aan interviewen is dat je telkens interessante mensen ontmoet en compleet nieuwe zaken leert kennen. Ook voor mij blijft REVA één grote ontdekking. 

En het leukste interview?

Dat was met voorsprong het gesprek met een koppel dat REVA al van bij het begin bezoekt. Zij rolstoelgebruikster, hij ergotherapeut in een woonzorgcentrum. Zo gedreven dat ze over REVA vertelden! Ze kijken enorm uit naar alle nieuwigheden die ze er zullen ontdekken. Ik betrapte mezelf erop te denken: “Waar komt dat enthousiasme toch vandaan? REVA is toch maar een beurs”.

Tot ik me in de situatie van de vrouw verplaatste: alles wat haar het leven makkelijker kan maken, is de moeite waard. Zo sprak ze over een rolstoel die ze op REVA had ontdekt en later gekocht. Eindelijk had ze een exemplaar te pakken waarin ze, zonder rugpijn, gezellig kon zitten zonnen. Als buitenstaander val je omver als je hoort dat zoiets met de meeste rolstoelen niet haalbaar is. Je moet al midden in die wereld vol beperkingen staan om te begrijpen waar ze het over heeft. 

REVA, enthousiaste bezoekers aan deze beurs voor mensen met een beperking
Carine en Rik, enthousiaste bezoekers van REVA, al van bij het begin.

En met deze positieve noot sluit ik alweer af. Zie ik je op REVA?

Meer info nodig? Benieuwd naar andere publicaties en schrijfprojecten van deze freelance copywriterOok als copywriter SEO of als schrijver van motivatiebrieven?

Deze blogger vind de juiste onderwerpen voor blogs. Ook over een beurs voor mensen met een beperking.

© C’bonCopywriter inhuren? Blogger inhuren?

Ook geïnteresseerd in enkele vorige blogs? Over  heel andere onderwerpen? 🙂

Alleen maar Gentle Teaching in Den Dries in Evergem

Alleen maar Gentle Teaching in Den Dries in Evergem

Gelukkig zijn

Gelukkig zijn

Flowers Forever blijft troosten met extra bloemen

Flowers Forever blijft troosten met extra bloemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *