Hoe een copywriter lijden kan! Niet altijd fijn dat te zijn!

Ik hou van mijn job als copywriter in Gent. Echt waar. Je weet toch wat copywriter betekent? Maar soms is balen het enige werkwoord dat ik kan bedenken als iemand me vraagt hoe mijn dag is geweest. Of in dit geval mijn week. Hoe een copywriter lijden kan! Mag ik even ventileren en mijn baalweek met jullie delen? Heeft alles te maken met collega-zelfstandigen die slecht, onbeleefd of zelfs niet communiceren.

PS: ik heb ook nog een blog gewijd aan mijn grootste ergernissen als copywriter.

Hoe een copywriter lijden kan, zelfs de hond leeft mee!
Soms voel ik me zo… Gelukkig gebeurt dat balen niet zo vaak.

Hoe een copywriter lijden kan

Box@home, een opslagbedrijf dat je spullen thuis komt ophalen in een speciale box, gaf deze freelance copywriter de opdracht de getuigenis van zes van hun klanten neer te pennen. Je weet wel, even horen hoe tevreden ze zijn over het bedrijf en dat in een tekstje gieten van 300 woorden. Een klein A4-tje zeg maar. Die getuigenissen zouden dan dienen als pronkstukken op de Box@Home-website.

Vier particulieren en twee zelfstandigen hadden hun medewerking al toegezegd. Ik geef hen dus allemaal een belletje op een woensdagochtend, vraag hen wanneer ik die week kan terugbellen voor een interview van maximaal tien minuutjes.

Met de vier particulieren verliep alles supervlot. Maar wat een miserie had ik bij de twee zelfstandigen! En neen, het waren geen loodgieters. Hoe een copywriter lijden kan… Ik laat jullie even ‘meegenieten’.

Deze blogger vind de juiste onderwerpen voor blogs.

Eerste zelfstandige – Cynthia* maakt sieraadachtige snuisterijen

Cynthia klinkt superenthousiast tijdens ons eerste telefonische contact. “Ik ben thuis morgen en overmorgen. Kies maar zelf wanneer je terugbelt”. Ik bel terug donderdag om 15 uur, maar dat valt verkeerd. “Nu niet, ik zit te eten”, zegt ze met volle mond. Ik vraag haar of ik kan terugbellen binnen een half uurtje. “Neen, dan doe ik boodschappen!”

Géén erg, flexibel als ik ben. Ik bel terug vrijdag om 9u30, half tien ‘s morgens dus. Helaas, weer mis, want ze antwoordt nogal bars: “Zeg, je maakt me wakker, ik lig nog in bed!”. Ik bel terug om 14.30 uur en krijg de volgende reactie. “Eigenlijk heb ik geen tijd, véél te veel werk, wat moet je weten?”

Ik herhaal dat ik wil horen of ze tevreden is van Box@Home. Ze antwoordt treiterend: “Ja, ik heb een beroep gedaan op Box@Home en ik was content. Genoeg?”

Ik heb deze getuigenis geschrapt.

Hoe een copywriter lijden kan... | C'bon
Ik kan me voorstellen dat Cynthia zulke sieraden maakt, als ze daarvoor de tijd vindt tenminste.

Tweede zelfstandige – Kathleen*, ik weet eigenlijk nog altijd niet wat ze professioneel doet

Haar man vraagt me Kathleen terug te bellen na 18 uur op een ander nummer, want ze is zelfstandige. Maar dat is voor mij moeilijk. Ik vraag Kathleen dus per sms wanneer ik haar in het weekend kan bellen. Geen reactie.

Ik bel maandagmorgen, bots op haar mailbox, spreek de boodschap in dat ik haar dinsdag om 18 uur bel én stuur een sms. Die dinsdag bots ik weer op haar voicemail. Nu krijg ik het echt op mijn heupen!

Ik vraag haar wanneer ik haar donderdag kan bellen en stuur weer een sms. Geen reactie.

Op donderdagmorgen bots ik opnieuw op haar voicemail. Ik bel haar partner, bots op zijn voicemail en spreek de boodschap in: “Laat weten wanneer ik u vandaag nog kan bellen, want ik krijg geen contact met uw vrouw.” Geen reactie. Hoe een copywriter lijden kan! 

Ik heb ook Kathleen van mijn lijstje geschrapt.

 

Hoe een copywriter lijden kan | C'bon
Eerlijk? Van Kathleen kreeg ik het nog meer op mijn heupen, want die reageerde gewoon niet.

Dom zijn de zelfstandigen die niet profiteren van extra online aandacht

Echt waar, ik hou van mijn job als copywriter. Ik kom met veel leuke, interessante en gepassioneerde mensen in contact,  steek prachtige tijdschriften in elkaar, onder meer dat van REVA, bel al eens iemand, interview die, schrijf die getuigenissen dan uit in vlotte en leesbare teksten.

Maar zodra ik moet pushen om ook maar iets van reactie te krijgen, is voor mij de kous af.

Eventjes tussen ons? Ik vind het verwerpelijk dat mensen niet reageren op een professionele mail, telefoon, sms of welke vorm van analoge of digitale communicatie ook. Zeker als die mensen als zelfstandig ondernemer door het leven gaan. Hoe die niet communicerende vaten hun boterham verdienen, het gaat mijn petje te boven.

Wie laatst lacht, best lacht

Het muisje met de lange staart sluit dit verhaal piepend af. Want deze copywriter lacht in haar vuistje. Die twee zelfstandige dames blijken er totaal geen benul van te hebben hoe ze zich moeten verkopen. Tien minuutjes van hun tijd had hen extra online aanwezigheid, extra reclame en een extra link naar hun website opgeleverd.

Helaas pindakaas, kans verkeken.

Het is het euvel van deze tijd: zoveel ondernemers hebben er geen benul van hoe ze zich in deze digitale tijden moeten verkopen.

In de eerste plaats hoor je als ondernemer te antwoorden op elke vraag die je binnenkrijgt, ook al is je antwoord negatief. In de tweede plaats moet je beseffen dat elke extra online aanwezigheid een zegen is voor je business, want meer kans op aandacht.

Doe dus niet – NOOIT – zoals die twee hierboven!

Voilà, weer een SEO-blogje volgepend, geschreven als specialist SEO Gent volgens de principes van zoekmachineoptimalisatie.

 

Deze copywriter lacht in haar vuistje.
Deze copywriter lacht in haar vuistje. 🙂

 

*De juiste voornamen, weliswaar zonder achternaam, want beide dames verdienen geen greintje extra publiciteit.

 

Neem contact op met C'bon!

© C’bon

Ook geïnteresseerd in een van de onderstaande blogs?

Voordelen aan lid worden van Freelance Network? Geen enkele!

Voordelen aan lid worden van Freelance Network? Geen enkele!

Met de Yoast WordPress SEO plugin rank ik hoog in Google

Met de Yoast WordPress SEO plugin rank ik hoog in Google

Wat is een goede klant? Iemand met een hoge gunfactor!

Wat is een goede klant? Iemand met een hoge gunfactor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *