Vakantie in Cyprus: “Welk uur leven we?”

Mijn eerste buitenlandse vakantie van 2019 zit er alweer op. Een volle week vakantie in Cyprus dit keer, op het Griekse deel van het eiland, kwestie van de traditie van elk jaar een ander Grieks eiland in ere te houden (lees ook mijn blogs over Skyros en Kefalonia). Vriendin Bettina had al ettelijke keren gelogeerd in het Sea and Salt Lake View hotel en kende de hoteluitbaters goed, stuk voor stuk vriendelijke en charmante mensen. Bettina keek uit naar “een week waarin alles kan en niets moet”. En ik meen dat we daarin geslaagd zijn. Voor mij was het vooral een week van digitale detox. Ik had al mijn schrijfwerk als copywriter in Gent afgewerkt en keek reikhalzend uit naar een week zonder digitaal gedoe.  En het heeft deugd gedaan.

Ouzo smaakt zoveel lekkerder op vakantie in Cyprus, ook in het Sea Salt Lake View Hotel.
Ouzo smaakt zoveel lekkerder op vakantie!

Op vakantie in Cyprus, in het Sea and Salt Lake View hotel in Larnaca

Eindbestemming van onze vakantie in Cyprus was Larnaca. Ik verbeter mezelf, dat was zelfs onze enige bestemming. Larnaca ligt dicht bij de luchthaven. Op het strand zag ik de vliegtuigen rakelings boven de zee komen aanvliegen op weg naar de landingsbaan een kilometertje verderop. Ik geef het toe, dat was een behoorlijk indrukwekkende ervaring. De naam Sea and Lake View hotel zegt het eigenlijk helemaal. Vanuit het charmante familiehotel zie je rechts de zee en links het zoutmeer, rustplaats van witte flamingo’s. Het stadje Larnaca, de zee en het zoutmeer is trouwens het enige wat we van Cyprus hebben gezien. En dat is helemaal niet erg, want zowel Bettina als ik konden een week zonder ook maar één verplichte toeristische uitstap echt wel gebruiken. We hebben ook geen auto gehuurd, want in Cyprus rijden ze op het linker baanvak… Definitely not our cup of tea.

“Welk uur leven we?”

Vakantie in Cyprus 2019 zal me vooral bijblijven omwille van de vraag die Bettina me dagelijks toch wel een keer of drie stelde: “Welk uur leven we?”. Zonder horloge om de pols had ze geen enkel benul van de tijd. Maar ook omwille van de vele lekkere aperitiefjes en digestiefjes. Onze dagen zagen er vrijwel altijd hetzelfde uit. ’s Morgens opstaan, kopje koffie, ons wat opfrissen, onze halve liter vers geperst sinaasappelsap en supergrote tas koffie halen in een ontbijtgelegenheid iets verderop. En dan onze ochtendwandeling naar het stadje Larnaca om daar een terrasje te doen of de winkeltjes af te struinen op zoek naar een cadeau voor de thuisblijvers. Ons enige culturele uitstapje bestond uit een bezoek aan het oude kasteel in Larnaca, en dat was culturele input genoeg voor de hele week.

Vijf boeken gelezen op één week tijd

’s Middags zat ik uren te lezen op het strand. Voor de gelegenheid had ik de e-reader van Bettina geleend en er een paar e-boeken op gezet. Hier vind je mijn besprekingen van die boeken op Goodreads. Rond 17.30 uur namen we aan het zwembad van het hotel een eerste en zelfs dikwijls een tweede aperitiefje, gevolgd door douche, diner, en nog een paar digestiefjes. Opnieuw ervaren: ouzo smaakt zoveel lekkerder in zonnige Griekse contreien. We hebben trouwens altijd ontzettend lekker gegeten, altijd voor géén geld. Wil je goedkoop op vakantie, dan beveel ik Cyprus van harte aan. Voor ons tweeën samen waren we gemiddeld 15 euro kwijt voor een uitgebreid ontbijt en 25 euro voor het diner. Een halve liter bier kost er 2,50 euro.

Digitale detox in Sea and Salt Lake View hotel

Ik had me voorgenomen om van mijn vakantie in Cyprus een volledig digitale detox te maken, en dat is gelukt. Ik liet mijn iPhone gewoon liggen in de hotelkamer. Heb eigenlijk geen enkele foto behalve diegene die je hierboven ziet, een beeld van het zwembad en de kleurrijke deuren en vensters van het Sea and Salt Lake View hotel. Enkel ’s morgens en ’s avonds bekeek ik even mijn meldingen en mails, zonder er ook maar één van te beantwoorden. Eerlijk? Ik heb mijn iPhone geen moment gemist. Dat socialemediagedoe wordt meer en meer een stressfactor en dat kan ik missen als kiespijn. Ik was de hele dag aan het genieten van de zon, warmte en mooie omgeving, zonder digitale stoorzenders als telefoon, sms, messenger, mail, whats app’jes. In één woord zalig.

Mijn voornemen vanaf nu? Mijn iPhone meer opzij laten liggen, zoals ik deed op vakantie in Cyprus in het Sea and Salt Lake View Hotel. Ik ben er zeker van dat dat zal lukken. Meer zelfs, ik doe het gewoon lukken. En het is ondertussen zelfs gelukt. Lees er deze blog over productiviteit verhogen maar eens op na. En met deze positieve noot sluit ik deze blog af. Tot de volgende.

Deze blogger vind de juiste onderwerpen voor blogs.

© C’bon

Ook geïnteresseerd in een van onderstaande blogs?

Pakket ontvangen maar niets besteld. Wat doe je dan?

Pakket ontvangen maar niets besteld. Wat doe je dan?

Hoe een copywriter lijden kan! Niet altijd fijn dat te zijn!

Hoe een copywriter lijden kan! Niet altijd fijn dat te zijn!

Hoe muziek werkt? Byrne versus Costello: 2-1

Hoe muziek werkt? Byrne versus Costello: 2-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Bettina

    Mooi verslag, Helaas kunnen we niet alles delen ?. Het vervelende kleutertje waarbij ik het niet kon laten om de waterschieter af te pakken. Bijgevolg half uur gekrijs. De veelvuldige ontmoetingen met mr. Grumpy. Samen kijken naar en lachen met EuroVISION ?. De spelregels van Rummy on Michael’s way.
    De ontmoeting met ons Isabella. En nog zoveel meer. Eigenlijk toch een intense week aan sociale contacten zonder sociale media en uurwerk. ?

    • Christine

      Haha, inderdaad. Die toch wel aangename Mr. Grumpy zal ik me herinneren tot mijn laatste adem. 🙂 En dat Eurovisiesongfestival, wij als kleine Belgen naast Engelsen, Hongaren, Zweden en Cyprioten. Zo leuk!