• Hoe haal je de pers?

  Met C'bon haalde ik meteen de pers

  Intro C’bon-artikel in Jobat.be van 17 oktober 2015. Klik om de volledige tekst te zien.

  Ja, die vraag heb ik het voorbije weekend een paar keer gekregen. Hoe haal je de pers? In mijn geval heb ik daar niet veel moeite voor moeten doen. Ik lanceerde mijn website eind september, en postte dat op LinkedIn, Facebook en Twitter. Door mijn werkervaring en mijn communicatieve, sociale natuur – het blijft een must, die combinatie – beschik ik over een vrij groot netwerk op LinkedIn. Maar wat belangrijker is, ik houd ook contact met de meesten onder hen. Hoe? Door af en toe eens te reageren op een van hun posts, of door een persoonlijk berichtje te sturen.

  Een van die contacten in de pers is Geert Degrande

  Hij is journalist bij Mediahuis en auteur van de digitale nieuwsbrief Made in Vlaanderen. Hij had mijn update over de lancering van c-bon.org gezien, en contacteerde me met de vraag of ik het leuk zou vinden in de volgende Made in Vlaanderen-nieuwsbrief te staan onder de titel ‘Startende ondernemer in Oostakker schrijft sollicitatiebrieven voor werkzoekenden’. Hij beschouwde die dienstverlening als een gat in de markt, en het artikel zou zeker worden gelezen. Doelbereik: zomaar eventjes 15.000 geadresseerden. Uiteraard was ik geïnteresseerd! Het resultaat? Dit artikel.

  De volgende week toonden de cijfers aan

  dat de tekst over C’bon het tweede best gelezen artikel van de week was. Mooi toch! Dat artikel werd opgepakt door een aantal mensen die me meteen contacteerden met een zakelijk voorstel. Een van hen was Wieland De Hoon, een journalist met wie ik heb samengewerkt toen ik voor communicatiebureau Magelaan het personeelsblad van de UGent ineenstak. Wieland staat in voor de dossiers in Jobat.be en zag in mijn tekstbureau een leuke invalshoek voor het dossier over salarissen. Hij vroeg me of ik ooit in een sollicitatiebrief had vermeld hoeveel ik wou gaan verdienen. Eventjes terzijde, dat heb ik nooit gedaan. Een salaris bespreek je van persoon tot persoon, en altijd mondeling. Uiteraard was ik opnieuw geïnteresseerd! Het daaropvolgende interview mondde uit in een C’bon-artikel in Jobat.be van 17 oktober. Ook online terug te vinden.

  Moraal van het verhaal

  Ik heb nul komma nul energie moeten steken in beide artikels. Ze zijn me allebei aangeboden door bekenden die ik in de loop van mijn carrière heb leren kennen. Meer moet dat soms niet zijn. Communicatief en attent zijn levert altijd positieve resultaten op. Gelukkig hoef ik daar niet veel moeite voor te doen, want ik ben communicatief en attent van nature. Geluk zit in de aard van het beestje, zeg ik vaak. Ik vind het trouwens niet meer dan normaal om elke mail, elke sms, elk bericht, elke boodschap die me via welke manier dan ook bereikt, te beantwoorden. Actie-reactie, zeker in communicatie, dat is mijn motto.

  En met deze positieve noot sluit ik af.

  Persoonlijke reacties zijn altijd welkom!

  Misschien ook geïnteresseerd in deze blog?

  Hoe solliciteren?

   

  Motivatiebrief nodig?

   

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

4 Responsesso far.

 1. Peter schreef:

  Open staan voor mensen. En voor nieuwe ervaringen. Zo kennen we je! En natuurlijk dat fenomenaal communicatief talent. Goe bezig!

 2. sylvie schreef:

  Sterk, Christine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: