Hoe overtuigend solliciteren? Wees krachtig met kerntalenten

Ik ben een echte KernTalentenmethode-fan! Toen ik mijn KernTalenten liet analyseren kreeg mijn activiteit als copywriter in Gent een enorme boost. Eventjes kort voor wie de methode nog niet kent: de KernTalentenmethode keert terug naar die activiteiten waarmee je je urenlang zoet hield in je lagereschooltijd en waarmee je je aangeboren KernTalenten toonde. Ik heb net het derde boek van Danielle Krekels gelezen, de grondlegger van de methode. Het heet “Krachtig met KernTalenten”. Eén onderdeel ging over Krachtig solliciteren met KernTalenten. Ik deel haar inzichten graag met jullie.

Hier vind je alvast mijn inzichten over overtuigend solliciteren én een overzichtelijke infografiek over hoe een motivatiebrief opstellen.

PS: je KernTalenten kennen is een echte meerwaarde, zeker voor een ondernemer. Maar ook een gesprek met een empathische en deskundige coach kan een kans zijn op een nieuw begin.

Krachtig solliciteren met Kerntalenten? Krachtig met Kerntalenten!
Hoe overtuigend solliciteren? Door je KernTalenten één voor één uit te spelen. Zorg dus dat  je ze kent!

Je KernTalenten kennen is van levensbelang

Want alleen als je je KernTalenten kent – zowel je sterke als minder sterke exemplaren – maak je de juiste levenskeuzes. We denken hierbij in de eerste plaats aan studiekeuze, omdat die zulke levensbelangrijke gevolgen heeft. Niet alleen op je latere job, maar ook op je welbevinden. Want wat je doet en hoe je je daarbij voelt, is heel nauw verweven. Hoe beter je studiekeuze aansluit bij je echte interesses en talenten, hoe meer voldoening je uit je job zal halen. Waarom? Omdat je dan je sterke KernTalenten zult kunnen inzetten. En laat dat nu net die talenten zijn die je energie geven, dag na dag, je hele leven lang.

Je gaat dus het best voor een studiekeuze (en latere job) waarvoor je zeker 80% van de tijd een beroep doet op je sterke, energiegevende KernTalenten. In dat geval maak het niet uit dat je 20% van de resterende tijd je kleinere en energievretende KernTalenten moet inzetten. Kennis over je sterke KernTalenten is dus een plus, ook bij het krachtig solliciteren met KernTalenten.

“Niemand is ooit ziek geworden door te doen waar hij goed in is, door te doen wat hij graag doet, passend bij zijn of haar persoonlijkheid. Integendeel: dat geeft energie.”

Krachtig solliciteren met KernTalenten

Als je een job zoekt, moet je jezelf kunnen verkopen, en niet alleen via een puik cv en overtuigende motivatiebrief. Eventjes tussendoor: die bestaat uit vier delen: een overtuigende opening, je technische kennis, je persoonlijkheid en een afsluitende call-to-action.

Je moet in staat zijn de persoon aan de andere kant van de tafel te vertellen wat jij hem kan bieden in ruil voor een loon. Om dat te doen is het belangrijk dat je weet wie je bent en wat je sterke KernTalenten zijn. Een goede zelfkennis is dus een enorme meerwaarde.

Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je die kennis aan iemand anders kan overbrengen. En hoe groter de kans wordt dat je de persoon aan de andere kant van de tafel kan overtuigen met jou in zee te gaan. In dat geval hoef je je niet te verkopen, dan is het genoeg je authentieke zelf te zijn.

Eén ding is zeker: zie je een vacature staan die je passioneert, ga er dan voor! Jouw carrière is een schip en jij bent de kapitein. Solliciteer krachtig met je sterke KernTalenten.

“Stel jezelf niet de vraag waar je wilt staan over vijf jaar. Stel jezelf de vraag wat je vandaag in beweging brengt. Over vijf jaar sta je dan vanzelf waar je wilt staan.

Krachtig met KernTalenten door het leven geeft boost van energie

Besteed meer aandacht aan je sterke KernTalenten, want die geven energie. Voer niet te veel taken uit waarbij je een beroep moet doen op je minde sterke exemplaren, want die vreten energie. Meer info vind je in het boek “Krachtig met KernTalenten”. Daar vind je ook getuigenissen van bekende personen over de manier hoe zij met hun KernTalenten omgaan en welk belang ze eraan hechten.

Weet je niet wat je sterke KernTalenten zijn? Laat ze dan analyseren. Met een opleidingscheque kost zo’n analyse je amper 40 euro. Je maakt de rest van je leven positieve keuzes, met dito gevolgen voor je welbevinden. Woon je in de buurt van Gent, dan kan ik je alvast een heel goede Gentse therapeut aanbevelen: KernTalentenanaliste Kristien Van Cauwenberge.

Ze doet wonderen op het vlak van life coaching en coaching van zelfvertrouwen.

Ook geïnteresseerd in een van de onderstaande blogs?

© C’bon, copywriter SEO

Hoe word je een goede spreker? Volg deze 5 tips

Hoe word je een goede spreker? Volg deze 5 tips

In 5 stappen schrijf je een goede motivatiebrief

In 5 stappen schrijf je een goede motivatiebrief

Je KernTalenten kennen pusht je zelfvertrouwen

Je KernTalenten kennen pusht je zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *